Radnóti költő volt
Jó példa, kedvenc íróim egyike.
Ember, magyar, és zsidó volt nála a sorrend...ahogy kell.
csak pár dolog a "zsidózásról" fasisztázásról..és egyéb szélsőségekről.
A világon a legtöbb problémát a kettős mérce okozza és ennek a vallási változata a bigottság ezek amik embertelenné tesz embereket..egy "magasabb" eszme érdekében.
Hutuk tuszik gyilkolják egymást, igazhívők mennek igaztalanokra..amerikaiak vagy egyéb túlerősödött barmok szállnak meg országokat gyilkolnak embereket.
Anno Thaiföldön jártam, volt hitleres, csegevarás, horogkeresztes, vöröscsillagos póló mindez egymás mellett és mindegyik 1 dollár volt...minden bugris azt vette amelyiket akarta..
Az a normális ha gy könyvesboltba bemész és ott van a mein kampf, kadhafi zöld könyve, a biblia és mao vörös könyve.. stb stb..
nem véletlen a szocializmus és a nemzetszocializmus egy tőről fakad..
Kettős mérce az is ha valakik valamilyen "nemes" cél érdekében egyik oldalon nem vesz tudomást dolgokról...a másik oldalon meg túlreagál..belemagyaráz dolgokat.
Nézzük a zsidó oldalt:
fel kell tenni pár kérdést:
- a mostani israelben jelen van e az antiszemitizmus és a fasiszta eszme?
- a zsidóüldözés ami vallási alapon történt ez egy a világ számos hasonló vallási progromjából..egyformán szörnyű egyformán embertelen. Emiatt nem isrealnek és a zsidóknak kellene jobbaknak különbeknek lenni?
- nem visszataszító ha valaki pénzé teszi népe szenvedését?
- sok állammal van szerződése israelnek ha gond van akkor különböző számú israelit befogadnak ezek az országok, ez ugye cionista megállapodás?
Ha valaki felhívja ezekre a figyelmet az nem neonáci és nem fasiszta. Mellesleg egyre több zsidó és israeli van azon az állásponton amiről beszélek.
"Könnyen lehet, hogy akár 2-3 év múlva lesz cseh és lengyel euró. Azonnal felértékelődött a jó öreg biztonságos EU/eurózóna az orosz kardcsörtetés következtében. Ilyen értelemben a putyinrendszer struktúrális krízisének - mert ezt látjuk - van pozitív hozadéka Európára: nyilvánvalóvá vált, hogy az EU/eurózóna minden problémája és döcögőssége, bénázása mellett mennyi előnyt, milyen biztonságot nyújt. Egy sikertörténet messziről, történelmi perspektívából nézve, pl. soha az európai történelemben nem volt ilyen békés hetven év, amikor európai országok nem ugrottak egymásnak fegyverrel, pedig konfliktusok azért akadnak. Sőt, mi nyilvánult meg az elmúlt kritikus években? Szolidaritás. Háborús konfliktus csak az EU-n kívüli Európában volt/van 1945 óta." (Vakmajom)
:) azért itt nagy a baj..eddig sem tüntél fel a fene nagy eszeddel..pozitív dolgot vagy segítő szándékot nem láttam még tőled..
a Jóisten nem egyformán mér..azzal gazdálkodj ami jutott neked..
mivel veled nem sok dolgom volt gyanítom egy klónja vagy valamelyik másik nicknek..egyik nick a jólfésült és roppant okos angol nemes..(csak kínai verzióban) ..a másikban kijön a valód..
Obersovszkyra gondolsz? Lehetetlen küldetés :)
"De olvastam, zsidózás volt akkor a fórumon és sajna én se voltam akkor és senki se gátolta meg. "
Visszapörgettem,mert rémlett valami,de nem találtam zsidózást Esztár topikban. Lupin linkelt 2006-os internetről leszedett párbeszédeket és ő keltette a feszkót,naponta belinkelte ezeket, Matgab pedig törölte a nem a témához kapcsolódó hsz-eket(mint ahogy tette azt mindig),ennyi történt.
ilyen alapon a világ összes híradósa felmondhatna...
ezek ám a gondok és nem pedig ukrajna :P
"Másfél millió dollárra (nagyjából 340 millió forint) perelte a McDonald'st egy amerikai férfi, amiért az egyik kaliforniai étterem menedzsere "elviselhetetlen mentális megpróbáltatást" okozott neki azzal, hogy nem adott több szalvétát neki, amikor a férfi erre kérte – írja a Huffington Post."
Ez a megfogalmazás, elviselhetetlen mentális megpróbáltatást okozott neki... mondjuk ki, gondolkodnia kellett, ami újdonság volt számára... :))
http://index.hu/kulfold/2014/03/05/szalveta_miatt_perelte_milliokra_a_mekit/
vannak még jó példák a világban...
Élő adásban mondott fel szerdán Liz Wahl, az RT America (korábban: Russia Today) orosz állami finanszírozású televízió washingtoni stúdiójának magyar származású amerikai műsorvezetője.
http://hvg.hu/vilag/20140306_Elo_adasban_mondott_fel_Putyin_hirtevejen
hát erről beszélek.
erre szeretném felhívni a figyelmet.
h még csak az sincs h bagoly mondja verébnek h nagyfejű.
mert usa gyilkol civileket önérdekből.
orosz meg egyelőre nem.
ja és usa tart fenn támaszpontokat világszerte és tart megszállva mai napig is olyan országokat mint pl Japán vagy Németo. ahol nem hiszem h ne lenne demokrácia. akkor meg minek megszállva tartani őket ? ja h vannak más okok és célok ?! hát akkor meg ne csodálkozzon ha pl orosz v kína is kiáll a saját érdekei mellett is nem fekszik be a gyarmatbirodalomba önként és dalolva.
már elnézést de a megszeppenés nagyon távol áll tőlem :o)))))))))) amúgy ha azt hintem el, hogy egy kétgyermekes másodszor házas kicsit túlsúlyos anyuka vagyok, akkor azt hiszitek el.
akkor valszeg azzal savaznának h rosszul nevelem a gyerekeim v valami más táblát akasztanának a nyakamba önjelölt dunarekesztő gyorstalpaló pszichopaták :o) akik képesek kihozni abból a tényből h tyúkszem van a gyűrűs lábujjam belső oldalán h valszeg frusztrált vagyok főleg politikailag :o))))) és a férjem is legjobb ha beiratkozik valami önámító tanfolyamra ahol majd elmagyarázzák neki h mi a problémája :o) természetesen pszicológiailag.
pedig csak annyi h a hasától már nem látja a farkát.
Ha Ukrajna alatt tocsogna az olaj, sőt nemcsak tocsogna, de valami bazi nagy olajmező lenne, az amcsi demokraták hajói már a Fekete-tengernél lennének és készítenék elő a demokrácia megvédését, ahogy tették azt pl. Irakban.
Bazi nagy demokratáknak gondolják magukat, mikzben pont ők köpik szembe a legjobban a demokráciát, lásd Guantanamo, ahol valószínűleg egy csomó ártatlant is kínoztak állat módjára.
az origó kommentjeiben olvasni jókat, értelmeseket.
ott van egy-két fazon, akik közel lehetnek a tűzhöz :o) értsd nbh v ilyesmi :o)
amúgy véleményem szerint egy célja van: Oroszországot történelmi szintjére visszaemelni, s sztem jó úton halad, mind gazdaságilag, mind katonailag; a cionista média még próbálja degradálni és uszítani az orosz nép ellen, de ki fog derülni a sok manipulációjuk.
olyan szerepet szám népének, országának, mint anno nagy péter és katalin idejében, vagy amikor európában hozzájuk fordultak ha nem bírtak valamivel/valakivel.
tény és való h a háborúban a legerősebbek.
ha okosan használja ezt az előnyét harc nélkül is elérheti célját, nem kell hozzá civileket mészárolnia mint ahogy azt USA teszi folyamatosan.
és ez óriási különbség !
a gazdasági hídfőállásokat már kiépítette szerte euban.
most kiépíti a strat állásokat is.
célja az eurázsiai unió megteremtése, hisen csak ez a nagyság lehet ellensúlya usának.
egy eu nem . ehy oroszo. nem. de egy közösség, egy eurázsiai unió az már igen.
és meg is fogja csinálni.
azért te is belejössz szépen a buliba...látom,
mintha kissé provokativ lenne ez a néhány utolsó hsz. részedről.