Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

Re: nincs cím

#693474 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #693467

Szerintem sehogy sem érdemes venni, én csak szeretném eladni :-)

Komolyra fordítva a szót, azért nem holnap fogják megvenni (talán még ma!? :-), addig még sok minden történhet. Én certit biztosan nem vennék belőle, hirtelen emelkedésre (a kicsit bicegős felvásárlási sztorin kivül) jelenleg NincsOka (Günther) a papírnak.

#693471 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #693465

Pontosan ezt akartam írni, hogy aki tud olvasni (látom Te is tudsz Föncsi:-) a sorok között annak egyből az esik le, hogy ezt bizony vinni fogják.

Persze lehet ezt máshogy is értelmezni! (de az csak lárifári :-)

A hölgy azért fajsúlyosabb mint Nincsoka Günther és ennek ellenére nagyon óvatosan (de sokat mondóan :-) nyilatkozott.

Én ezekből a sorokbol is azt olvasom ki, sőt :-)

"P.: A pozíciók megerősítése már elkezdődött, a Deutsche Telekom megvásárolta a GTS Central Europe-ot, a cseh leányvállalatának kisebbségi részesedését is megvette és az akvizíciók sora akár még folytatódhat is. Milyen logikát követnek a felvásárlásoknál?

C.N.: A stratégiánk alapja, hogy integrált szolgáltatásokat tudjunk nyújtani. A GTS felvásárlásával a B2B szegmensben szerettük volna megerősíteni a pozíciónkat, elsősorban Lengyelországban és Csehországban. A cseh leányvállalat kivásárlása mögött hasonló logika rejlik, a rendszereink integrációja lényegesen egyszerűbben valósítható meg a 100 százalékos tulajdoni hányadunk birtokában."

#693467 Ddavid Előzmény: #693464

Ezek jó hírek (kb. nem mondja ki, de sugallja) és szerintetek certiben érdemes MTelt longolni?

Claudia Nemat, a Deutsch…

#693458 Nyeretlen_Keteves

Claudia Nemat, a Deutsche Telekom igazgatóságának tagja.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/mexikoiak_kinaiak_vagy_amerikaiak_szerzik_meg_az_europai_mobilcegeket.2.196053.html

P.: Levonhatjuk ebből azt a következtetést, hogy akkor a Magyar Telekom kivásárlása nem szükséges, hiszen a magyar cég integrált, piacvezető pozíciókkal rendelkezik a mobil és a vezetékes szegmensben is?

C.N.: Ezzel kapcsolatban nem szolgálhatok információkkal, de azt biztosan kijelenthetjük, hogy a cseh leányvállalat kivásárlásából a Magyar Telekomra nézve semmilyen következtetést nem vonhatunk le, a helyzet teljesen más.

P.: Akkor máshogy kérdezem: Mi a logika abban, hogy nem vásárolják ki a Magyar Telekomot?

C.N.: Ismétlem, nem kommentálok találgatásokat. A Telekom csoport célja az, hogy integrált szolgáltatásokat nyújtson ügyfeleinek, ráadásul Európa szerte. Így igazából azt a kérdést kell feltennünk, hogy az adott lépések, például az akvizíciók támogatják-e a cél elérését.

#693259 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #693254

Látom Te is igazi "befektető" vagy! :-) Most egy kicsit más "papírokat" figyelgetek, lassan talán lehet venni jóárasítva a wc papírokból, bár nemtom meddig lihegik majd túl az eseményeket...

307-es rést megnézheti n…

#693254 birkanyiiroo

307-es rést megnézheti néhány napon belül. 315-nél újra kezdeném a sörétezést.

#693252 WePi. Előzmény: #693247

"lehet hogy akkora dózis besugárzást kaptál, mint egy csernobili mentőalakulat!"

Amennyi eü. járulékot már befizettem, nekem jár is a nagy dózis! Rajtam ne spóroljanak... :-)

#693247 Boby. Előzmény: #693242

"Utólag hálás vagyok a magyar egészségügynek, mert nem kis zsét takarított meg nekem."

Csak óvatossan azzal a hálálkodással.....,lehet hogy akkora dózis besugárzást kaptál, mint egy csernobili mentőalakulat! A magyar eü. nem játék!

#693242 WePi. Előzmény: #693226

Korábban én is dobtam, aztán hét közben lestem, hogy hol szálljak vissza. Pénteken még bosszankodtam, mert délelőtt tüdőszűrőre kellett mennem, mire visszaértem, már elment a vonat.

Arra nem számítottam, hogy pont a hétvégén támad kedve Putyinnak katonáskodni.

Utólag hálás vagyok a magyar egészségügynek, mert nem kis zsét takarított meg nekem.

#693230 kissat Előzmény: #693226

Sszameg

Az idojarast siman erzem de matyiban es ricsiben ulok.

Mondjuk legalabb nem otp

#693226 Boby. Előzmény: #692970

" most valahogy olyan rossz érzések törtek rám.....és nem elsősorban a telekommal, hanem inkább úgy a hazai piac egészével kapcsolatban."

Fiatalabb koromban jól megmosolyogtam az időseket, mikor azt mondták, hogy érzik a tagjaikban az időjárás változást......Így eljárt volna felettem az idő?!:)

#693083 birkanyiiroo Előzmény: #693071

Hát én meg eladtam pénteken 16xxx db-ot 334/335-ön... előtte 333-320 között bekosárkázva a lemenetben. Egész jól megy a teló-swing mostanában... ezért meggyőztem magam, hogy inkább nem is szeretnék beleragadni hosszúra ha nem muszáj. Nagyobb szórásnál majd ismét megsörétezem. :-)

A technikám roppant együgyü: Ahol TA-alapon jónak látom ott beszállok egy aprócska nyitó pakkal, általában 150-200 darabbal, aztán onnan beállok lefelé a könyvbe forintonként rendre növekvő darabszámokkal (200, 300, 500, 700, 900, 1000, 1100, 1200, 1400, 1600... stb.) oszt várok. Így mivel minden szinten általában a sor elején vagyok, így a hirtelen leszúrásokban is kapok... visszafelé meg a bekerem fölött 8-10 Ft-al dobom. Míg ennyire lent van az árfolyam, addig talán a kockázat is elfogadható ezzel a fajta sörétezéssel.

#693071 Kissherceg Előzmény: #693058

norvég alap is vette a telekomot:

Egyedül a Magyar Telekomot szeretik egyre jobban, a társaságban így már 1,94 százalékos részesedést birtokolnak. Amellett egyébként, hogy tavaly ez számított a legjelentősebb pozíciónövelésnek, már százalékos értelemben is ebben a cégben van legnagyobb részesedésük.

Mivel persze a Mol, vagy OTP kapitalizációja sokkal nagyobb az MTelekoménál, forintban kifejezve még mindig ebben a két vezető papírban parkoltatják a legtöbb pénzt, aztán a Telekomban majd pedig a Richterben.

Úgy tűnik egyébként, hogy aktívan követik a vállalati sztorikat – valószínűleg tanácsadón keresztül - annak ellenére is, hogy a norvég alap mérete óriási (840 milliárd dollár, vagyis több mint hat évnyi magyar GDP), és a világ minden tájáról részvények tucatját tartalmazza. A pozícionáltság ugyanis kísérteties módon képezi le az egyes vállalati sztorikat. Az OTP-t és Mol-t jelentős kockázatok lengik körül, miközben a Richterben rövid távon a költségnyomás és egyre magasabb értékeltség biztathatott pofitrealizálásra. A Magyar Telekomba viszont eközben már minden rosszat beáraztak, a szegmensben forr a felvásárlási láz, és még sztori is van a részvények körül.

#693058 Kissherceg Előzmény: #693054

most még csak a szolgáltatás...

"A MagyarTelekom ügyfelei az ország bizonyos részein egyes, elsősorban mobil-, hang- és adatszolgáltatásokban fennakadást tapasztalhatnak - közölte Rózsa Iván, a MagyarTelekomkommunikációs igazgatója péntek este az MTI-vel. Hozzátette: a probléma kivizsgálása és elhárítása folyamatban van."

#693045 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #693042

Aranykereszt (vagy mi a fa... ) az :-)

Asszongya:

"Hosszabb távon a felvásárlási sztori támogathatná az emelkedést, melyet múlt héten a Magyar Telekom igazgatóságának elnöke megpróbált hűteni."

Megpróbálta hűteni??? Konkrétan nyakába öntött 1 kamion jeget!! Csóró "felvásárlási sztori" felkapott két pulcsit hirtelen, hogy ne faggyon meg teljesen! Nevezzük nevén a drága elnök asszonyt (úgy szeretném magamhoz ölelni :-) Ő Nincsoka Günther. Akinek mellesleg nem kellene eljátszani az illetékes elvtársnőt, mert nem az ... bár ő úgy gondolja (csókolom a kis kezecskéjét neki). Amennyiben véletlenül mégis csak felvásárolnák ezt az izét, akkor remélem a következő munkahelye valami hűtőházban lesz! Ott "managereskedhet" majd sokáig.