Regisztráció Elfelejtett jelszó

Plotinus fórum

Kihasználva az elmúlt id…

#693522 Boby.

Kihasználva az elmúlt időszak felülárazásait és abban bízva, hogy a kibocsájtás után újra közelebb kerül a piaci ár a valós árhoz, szépen kicsöpögtettem a készletet, 2800 körüli árakon.

Re: Alaptőke-emelés

#693344 xmann Előzmény: #691384

Nincs hígulás vagy dúsulás mert a lejegyzett részvényeket visszavette/veszi a Plotinus, pusztán a saját rv állomány nő tőle

#691390 Koffein Előzmény: #691388

azaz :)

úgy hallottam, hogy egy magyar berkshire hathaway féle alapot szeretne felnevelni az évek folyamán... :P

#691388 lagwagoner Előzmény: #691383

"Zsiday a kezdetek kezdetén 3-5 éven belül 16 milliárdos tőkéről álmodott,..."

és ezt tőkebevonás nélkül lenne szép megcsinálni :-P

#691386 Pyxis Előzmény: #691384

Igen az egy rv.-re jutó tőke nem mértékadó, ha felette van az árfolyam, akkor a részvényesek elégedettek:D

#691384 lagwagoner Előzmény: #691378

Áprilisban nagy eséllyel nem 2600 (legutóbb is 2603 volt :-P) lesz az egy részvényre jutó vagyon, amikor le lesznek jegyezve a C részvények: vagy több vagy kevesebb. Tehát akarva-akaratlanul lesz hígítás vagy dúsítás, ha jól értelmezem. Mindazonáltal meg kellett lépni ezt a technikai tőkeemelést a kiszáradás veszélye miatt.

#691383 Pyxis Előzmény: #691378

Így van!

Nagyon helyesen a Plotinus limitált mennyiségű részvénnyel lépett a parkettre, korrektül beárazva. A folyamatos likviditás fenntartása és a növekedést szem előtt tartva, mikor elfogy a srv. keletkeztetnek, majd igénynek megfelelően értékesítik.

Zsiday a kezdetek kezdetén 3-5 éven belül 16 milliárdos tőkéről álmodott, kicsit kisebb tempóban tudják bevonni a befektetők pénzét.

#691382 lagwagoner Előzmény: #691380

Igen elsőre én is így értelmeztem, azonban sokan szidják , hogy károsítás történt a kisrészvényesekkel szemben.

#691380 tigus Előzmény: #691374

szerintem semmi különös nem történt.

http://bet.hu/newkibdata/116393499/bennfentes_tokeemeles_srv20140205.pdf

ez az előzménye. a technikai kivitelezés bónyolodott egy kicsit.

Nagyjából annyi az értelme az egésznek, hogy mivel "kifosztották" a társaság saját részvény állományát, és a részvényre nagyobb kereslet mutatkozik (vélhetően a Plotinus Autós konstrukció miatt), így a belső értékénél magasabb árfolyam alakult ki.

Ezt orvosolandó előállítottak 55 ezer db saját részvényt, hogy a keresletet kitudják elégíteni.

ennyi a történet.

#691378 tigus Előzmény: #691364

persze a másik olvasat az, hogy jelenleg 2600 Ft vagyon jut egy részvényre, ha csatlakozni akarsz (növelni eddigi részesedésed) ugyanennyiért megteheted.

Így az alaptőke emelés miatt nem változik az 1 részvényre jutó vagyon, nem károsul senki.

Re: nincs cím

#691028 ikszf Előzmény: #689572

Pont ma néztem, hogy a Citadella nem nagyon akar megyegetni semerre az utóbbi fél évben.

#689572 lagwagoner Előzmény: #689271

És ezzel a (plusz) nullával még jobban is teljesített egy hónap alatt a Plotinus mint a kisebb kockázatú Citadella alap; az ugyanis közel 0,4%-is mínuszt szenvedett el. Ráadásul ~800 000 HUF-os pakkot el tudnál adni 2750 HUF-os áron ;-)

#689409 Pyxis Előzmény: #689271

Amit már pedzegettem:

"Több részvényesünk kérdései alapján tájékoztatjuk befektetőinket, hogy Társaságunk 2014 első felében nyilvános részvénykibocsátást kíván végrehajtani – amennyiben a körülmények megfelelőek lesznek. A tranzakció pontos lebonyolításának módja, ideje, és árfolyama még nem került meghatározásra. Arról – a döntés után – időben tájékoztatást fogunk nyújtani.

Emellett az idei év során egyéb módon történő tőkebevonásra is sor kerülhet a piaci viszonyok

függvényében. "