Az arany emelkedő trendben halad, nincsenek short jelek. Talán kicsit túl van véve. A személyes stratégiámban esésben cash only, a felpattanásokat pedig megjátszani 5-10%-okért 1 héten belül.
Az arany emelkedő trendben halad, nincsenek short jelek. Talán kicsit túl van véve. A személyes stratégiámban esésben cash only, a felpattanásokat pedig megjátszani 5-10%-okért 1 héten belül.
Sztem index short, mivel nincs semmi garancia, hogy lesz összefüggés arany és index mozgása között (pl egy olyan forgatókönyvnél, ha a monetáris szigorítás miatt esnek az indexek és vele együtt az arany is).
1336-1348 közötti szintet úgy látszik csak a spekulatív tőke figyelte pár hétig. Ha a hátralevő két napban bevernék vissza alá, akkor jól nézne ki short szempontból. Ellenkező esetben ez is megszűnik létezni, mint ellenállás.
Szerintetek egy esetleges USA korrekciónál, melyik éri meg jobban indexek shortolása vagy arany long (certi mindkét esetben)?
Az ezüst milyen szép, komótosan emelkedik.
Nekem ez azt mondja, hogy még sokáig tarthat az emelkedés?
lezartam manualisan ejszaka.
eszrevettem, hogy 1336nal jon egy magasabb idosiku mozgoatlag, addig szerintem feljon. magasabban ujranyitom a shortot, ha lesz valami arfolyamreakcio.
nem hiszek benne..mármint a shortban..bele akartam ülni a longba de 1200nál már nem kellett..
Már veszegetik a fizikai aranyat.
utólag látod jól tetted..most néztem avatarod..jó..bikaálarcos maci..:)
ez övön aluli volt :)
továbbra is tartom a véleményemet, hogy le, de a pozit zárni kellett
nem néztem..tényleg nem érdekel..a drágaköves képedet néztem..jót kacagtam..de tetszett. :)
"a TA pont hogy a nagy tömegek lelki állapotát tükrözi."
közel sem.. mert nem veszi figyelembe a híreket..csupán a realizált kötéseket..az elvárásokat..nyílván ok okozat..de alapból a szenvtelen számok grafikonba konvertált folyama a TA.. a múltfeldolgozása..hogyan szoktak a vevők viselkedni különböző szinteken.
sztem TA csak békeidőben normál nagyforgalmú kereskedési időszakban használható..
Kár azon is vitázni TA, vagy funda, vagy pszciho alapján vártam fel.
Azt mondtam nem tartoztam azon szakértők közé.
nem azt, hogy TA alapján felfele vártam..
de ha arra élezed, az is ott van. Azt a mondatod keresd, hogy dupla alj. Ha nem nézed meg a képet. Bár tudom, hogy megnézted már.. :D
a TA pont hogy a nagy tömegek lelki állapotát tükrözi. a sémák pszichológiára épülnek és a birka effektusra. én is ha látok egy dupla aljat, rögtön ráspekulálok.
meg se nézem..:)
de amit mondasz az nem TA..ha mindenki temeti akkor megy fel..a TA pontosan a szenvtelen csupán technikai elemzés.
A TA ott van a képen.. bár impresszionista, nem csodálom nem érthető neked ,-)
ez a hangulat, ami inkább funda kontraindikátor :) hű, képzavar? a lényeg, hogy a funda, technika és a hangulat állapota is az emelkedés irányába mutat.
"De több mindenki temeti már, mint isteníti.. ebből csak emelkedés jöhetett ki nálam :D"
ez nem TA..
Én nem tartoztam a minden szakértő közé :D
"@HATHOR: ide is írhatod a meglátásaidat, ne csak Dicsáknak priviben. Hiányoznak a chartjaid! "
Dicsáknak ezt mutattam dec. 19.én.
Ez belevág a a TE dupla aljadba. Nekem is olyasmit mutatott.. ,-)
http://postimg.org/image/4nczs5uil/full/
Nem tudom, én annyira nem figyelem mostanában az aranyat. De több mindenki temeti már, mint isteníti.. ebből csak emelkedés jöhetett ki nálam :D"
minden "szakértő" le várta..még 1000alá is..én mondtam felmegy..lemaradtam a vételről utána már nem vettem..arany valahol az 1550-1650 körül fog megállapodni sztem...nem egyből de 1-2év..inkább 1.
Nincsenek meg a fizikai aranyak..kereslet lesz..lehet egy új pénz is aminek arany lesz a fedezete..esetleg egy arab pénz..esetleg eur..
Kínaiak is vehetik szar amcsi állampapírok helyett.
a ciklikusságát meg majd az ázsiai kereslet adja.