Regisztráció Elfelejtett jelszó

Utazás

Re: nincs

#690552 Ibiza Előzmény: #690546

nekem rajta van a bakancslistámon India..de egyedül csámborogva szeretnék arra menni..érdekelnek azok a szagok ízek illatok..azok az emberek..a szegénység és gazdagság..

van egy ismerős szeret kijárni..fotózgat is sokat..de profi képeket.. mindig hív.. kedvesemmel szeretek utazni..oda meg nem vinném..legalább is nem úgy ahogy én szeretnék menni...

#690546 Margaretta Előzmény: #690523

Nálam is az elsők között van India, ahova nem megyek.

Többek közt azért sem, mert sok ételüket ghi-vel készítik, én meg tejérzékeny vagyok.

Emiatt viszont nagyon kedvelem az ázsiai (kínai, indonéz, thai...) konyhát, mert ott nagyon ritkán/vagy nem lehet belefutni tejes dolgokba.

#690523 Sumér harcos Előzmény: #690495

5nagyon közeli ismerősöm(ebből 2fő pénzt nem kimélő állandó világjáró) volt már Indiában,végignéztem 1000fényképüket,videoikat,nekem az ami kizárt,tehát soha nem megyek oda:)

a kulturájukkkal tényleg nincs bajom,vki ilyen 2honapos tisztulásra utazott oda vmi guruhoz,jóga,meditácio,ilyenek.

egy biztos,hogy vmit tudnak,amit a fogyasztói társadalmak már nem.

de..

Re: nincs cím

#690519 Ibiza Előzmény: #690508

ráadásul komolyan is gondolták..sok családnak ez az egyetlen biztonság ha a lány külföldre megy férjhez..

szeretem őket..szivem egy darabja Thaiföldön van..

Re: nincs cím

#690508 Margaretta Előzmény: #690501

Thaiföldön egy kis sziget helyi piacán egy család igencsak rámenősen, de vidám hangulatban el akarta adni a fiunknak gyönyörűszép lányukat:)

igénytelenségről jut esz…

#690501 Ibiza

igénytelenségről jut eszembe..sokan keverik a dolgot..igénytelen aki elfogadja a csehszlovák gyerek rászórja a homokot vagy fejbe dobja a labdával...vagy oroszok álljanak be elé..

Én ha elmegyek egy országba alapból elfogadom a helyieket a körülményeket..az embereket,,vallásukat, nem hasonlítgatok..hiszen Én mentem oda én akartam megismerni őket.. Amikor egyedül utaztam bementem a legdurvább hlyekre egyedül..támadtak meg kóborkutyák..találtak meg drogosok..voltam leprások között..a legjobb leveseket Thaifoldon ettem a kis sikátorokban..pléhasztalokon..a strandon azt a kaját ettem amit ők mert a napernyős néni egy adaggal többet főzött nekem...imádom a piacokat..minden országban megkeresem azokat..lehetőleg az igaziakat..

#690495 Hathor Előzmény: #690492

Eszembe jutott az igénytelenségről Egyiptom :D

Elmentem mert imádom az ókori egyiptomi kultúrát vizslatni.

Níluson mentünk hajóval. Végig jártam mindenhol a szegény negyedeket. kellett mellénk mindig egy helyi kísérő, mert elég érdekes helyeken jártunk, ahova turista nem ment be.

Volt egy két fakultatív program ahova bejöttek viszont velünk. Na ott aztán volt köpködés, hogy ilyen mocsokba jöttek, koszba.. hogy megbánták..

Azt hitték luxus nyaralás, és ilyen koszos helyeken jártak :D

Olyan jókat nevettem ezeken az embereken. Nekem minél dzsungább volt a negyed, annál jobban tükrözte a helyiek életét. és annál érdekesebb volt. India nagy álmom.. majd egyszer.. ha gyerekek nagyobbak lesznek.

#690492 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #690489

500 ojró 4 ember és az autó, de ha vitorláznánk akkor ez nem számítana...:-) Piombio-tól kicsit délre lenne a start, le Olbio-ig azután felfele csorgás észak Szadinia, meg dél Korzika(Bonifacio, Porto Vecchio)

#690491 Ibiza Előzmény: #690486

ha igénytelen vagy az nem életszeretet..lehet csak megszoktad eléd állnak..észre sem veszed.

Én szeretem az életet..más kultúrákat embereket..vannak alapdolgok amiket betartatok.

#690489 Hathor Előzmény: #690487

Igen Korzika, Szardinia valóban jó. Egész délolaszország is.

hasonlóak lehetnek nyaralási szokásaink.

Nagyon drága a komp sajnos ezekre a szigetekre. 100euró volt egy irányba kocsival Elba-Piombino

Akkor a másik két sziget horror drága lehet.

#690487 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #690474

"Jó lenne tudni mi a cél nyaralásnál.."

Bezony, ez a lényeg!

Ha valaki fiatalabb, nincsenek gyerekek, szereti a nyüzsit és a bulit akkor Zakynthos-on megtalálja a számítását, de a tinik kedvence, hatalmas beach party-val, pezsgő éjszakai élettel, Ios szigete, vagy Mykonos(de ez sokkal drágább).

Ha vannak kicsi gyerekek akik a jó homokos parton a meleg vízben szeretnek pancsolni, akkor Thassos, Kefalonia, illetve erre jó Paralia és Olympic Beach(bár ez utóbbi kettő számomra nem jelentik Görögországot :-). Ha valaki imádja a romokat, akkor irány Athén, és a Peloponnészosz félsziget. Ha valaki a "görög hangulatot" keresi akkor irány a kikládok, de még inkább a kis kikládok, és ha netán valaki teljes nyugalomban szeretne lenni, görögös hangulatot érezni és jókat strandolni akkor irány a kis szigetek ahol, max 500-1500 fő a helyi lakosság(Kimolos, Folegandros, stb).

Mi sem vagyunk azok a parton ülősek , még akkor sem voltunk mikor a gyerekek kisebbek voltak, szóval kocsi mindenhova kell, bár mi mindig avval megyünk, mert számunkra az utazás is a nyaralás része...

Idén lehetséges, hogy megcsalom Görögországot. oszt én is szemezgetek Elbával... bár az eredeti terv vitorlással Korzika, Szardinia volt, de az a kapitánytól függ.

#690486 Hathor Előzmény: #690485

Tanuljátok meg élvezni az életet ,-)

az élet szép!

Mindenhol!

Ha oroszok vannak melletted és a fejedre rúgják a homokot és idegesít, akkor bérelsz 3euroért egy napágyat és oda nem rúgják fel a homokot. Ha nem akarsz napágyat bérelni, akkor kereshetsz egy sziklát 200méterre ráfekszel. Ha az nincs, akkor arrébb mész 500méterrel egy másik öbölbe, ahol nincs hering szindróma, és nem taposnak a fejeden a parton.

Mindenre van megoldás.

Ha oroszok tolakodnak all inclusivban vacsorán, akkor nem mész oda 6órakor kapu nyitásra rajtra, hanem lemész 8órakor és nem tolakodnak.

#690484 Ibiza Előzmény: #690473

igen ez is igaz..felverik árakat és kialakítanak egy képet a "fehérekről"..nagyorrúakról (ázsia) Thaiföld tényleg a mosoly országa volt..legutóbb voltam már nem mosolyogtak annyira..Én általában jóban vagyok a helyiekkel kialakítok velük egy kommunikációt.

#690483 Hathor Előzmény: #690481

mi a gond?

Hogy nincs bajom sem oroszokkal, sem senkivel?

Ez sokaknak felfoghatatlan.

Tőzsdén is az a baj, hogy mindenki mindig omlást vár, én meg nem várom.

#690480 Hathor Előzmény: #690479

sok All inclusive nyaraláson voltam, de nem volt még ilyen bajom sehol.

Nem a legolcsóbbat kell keresni ezek között..

#690479 Ibiza Előzmény: #690471

persze nem. ha napozol pihennél és csehszlovákok üvöltöznek a fejedbe..vagy rohangál a kismajom a papucsával meg rádveri a homokot..étkezőben állsz sorban italért oroszok próbálnak a sor elé menni..és nem egy italt hanem tizet visz.. all-inclusive italpultokhoz nem férsz hozzá mert ott isznak egész nap...mert ingyé van..

#690478 Hathor Előzmény: #690474

A legjobb megoldás gyerek nélkül a fapados repülő, és valóban szállást foglalni előre interneten. Kocsit bérelni és menni mindenfele.

Bátrabbaknak szállást sem kell foglalnia. Autó bérléssel bárhol található szállás.

Én nomádabb vagyok.. nekem aludni bármilyen szállás jó.

Gyerekekkel más a helyzet, ott érdemes tisztább, kulturáltabb appartmant nénzi, part közelben lehetőleg, és előre keresni neten.

#690474 Hathor Előzmény: #690435

Nyeretlen jól összefoglalta Görögországot.

Én mindenhol voltam már szinte Görögországban.

Az északi részt hanyagoltam inkább..

Jó lenne tudni mi a cél nyaralásnál..

Nekem Zakynthos tetszett legjobban. De érdekes hogy népes Korfu, tele van turistával, de ha jó szállásod van az is tök mindegy.

Nagyon jó Korfu is, és talán legolcsóbb utak közé tartozik északi régió után.

Kréta, Rodosz is jó volt. Minden ilyen szigeten vannak gyöngyszemek.

Kocsival bejártuk mi is Peloponészoszt, Lefkadat, Athént, Meteorákat.

Nem nagyon tudok olyan helyet, ami nem lett volna jó.

Amikor kocsival mentünk első éjszakánk Olympic Beachen volt, akkor még az is tetszett valamiért. Mindenben van valami jó. Mondjuk nekem minden tetszik. Minél dzsungibb a negyed, annál érdekesebb nekem.

Zakynthos nem dzsuvi, de ott meg a gyönyörű kék tenger, szép öblökkel, jódos víz befolyásokkal.. hatalmas sziklákkal szép.

Egyébként Mallorca is nagyon szép (Spanyol), ott két éve voltam. Tavaly Elbán voltam (Olasz).

Mind gyönyörű..

de szerintem a kulcs az autó bérlés, és több napos csavargás.

Én nem vagyok parton fekvős, állandóan csavargok, és elég délután pihizni a parton délután 4től.. (akkor már mindenki felfele cumozik, én akkor megyek le... ):D

Az is szuper