Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Euroman

Re: nincs cím

#689321 KawaBazsy Előzmény: #689319

Szerdán kigurulok a németekhez, s ha ok a meló, akkor majd beprotezsállak téged is egy kis ablak beépítésre.. h szakmai tapasztalatod is legyen! :-)

#689320 prospero Előzmény: #689319

A napi 3 óra ingázásba a bevásárlás, kultúra, ügyek intézése belefér, millióan csinálják még így rajtam kívül is...

#689319 Euroman Előzmény: #689309

igen, ezt a "valamit" lehetőleg itt helyben szeretném csinálni, hogy a munkán kívül hétközben kertészkedésre, sportolásra, vagy akárcsak bevásárlásra, kultúrára, ügyek intézésére is jusson idő...távoli ingázás mellett mindez kizárt

#689309 prospero Előzmény: #689304

Mindenki azt csinál az életével amit akar... bizonyára számos indokot lehet felhozni arra, hogy miért nem vállalja az ingázást valaki...

Aki pedig akar, számos érvet tud felhozni amellett, hogy miért ingázik inkább....

A Te utad, azt csinálsz amit akarsz.... én inkább úgy látom, hogy mentálisan lenne szükséged arra, hogy valami munkaszerű dolgot csinálj

#689307 Euroman Előzmény: #689304

nézd megoszlanak a vélemények...Grizzly és Tapasz is hasonlóan látja mint én, mások meg másként....én 25 éves koromig egy nagyvárosban éltem...a nagyvárosi élet és a tanulással járó stressz miatt komoly magasvérnyomással küzdöttem még úgy is, hogy rendszeresen sportoltam....amióta kisvárosban élek, egy csendes, nyugodt vidéken, ezek a gondok megszüntek..

#689304 Euroman Előzmény: #689303

ne haragudj, de nem tudok Veled egyetérteni....apám 4 éven keresztül ingázott, igaz nem naponta, mert hétfőn elvonatozott az ország tulsó végébe, majd pénteken vissza....2 x 420 km....szerencsére 4 év után elérte a nyugdíjkorhatárt, és ki tudott ebből szállni....addigra úgy kikészült ettől, hogy röviddel utána hónapokra kórházba került, és műtétek sorát kellett rajta végrehajtani....a betegségek egy része urulógiai eredetű volt, amit az orvos szerint valószínűleg ennek köszönhetett, hisz azonkívül kényelmes munkája volt, egyetemen oktatott....ha ez folytatódik, bizonyosan ráment volna....nyugdíjasként korának megfelelő állapotban májusban fogja 80-ik születésnapját ünnepelni...

#689303 prospero Előzmény: #689282

Összesen nekem is 3 óra/per nap az utazás, van amikor több... mivel nem autózom, olvasok közben, meg netezek, nyelvet tanulok...

cserébe van jövedelem, remény a jövőben, és önbecsülés...

Euromannak van 6+8 óra szabadideje... de nem tudja a maga javára fordítani a szabadidejét,... ezért mondtam neki, hogy le kell szarni az ingázás idejét... ha tényleg dolgozni akar, meg fog térülni neki az utazási idő is már annyiban, hogy az új kihívások miatt elmúlhat a depressziója...re: egészség!

#689301 Euroman Előzmény: #689264

Nem gondolnám, hogy végem van. Ingázás szóba jöhet, de nem napi 3 óra vagy még több, mert a 3 óra a minimum Győrbe és vissza az otthonomtól egy győri városszéli munkahelyig. Győr belvárosi munkahelynél ez kb. 30 perccel lehet kevesebb. Ennél vonatkésés, vágányzár, neadjisten baleset esetén még sokkal több. Én úgy gondolom, hogy közel 50 évesen az egészség is érték, bár az bármilyen korban érték. Volt szerencsém hallani ingázó kollégáimtól, hogy hol jéghideg, hol elviselhetetlenül meleg vonaton volt szerencséjük akár télen, akár nyáron utazni. Jót egyetlen ingázótól nem hallottam. Ők is csak azárt vállalták, mert cégen belül jóval magasabb fizetésért csábították el őket vidékről Sopronba.

#689282 Bendeguz Előzmény: #689264

Az én kollégáim is sokan 70-90 percet utaznak csak egy irányban, mert Békásmegyerről meg Dunakesziről járnak be. Ez napi 3 óra értelmetlenül elvert idő, de nekik megéri mert van miből kenyeret venni a gyereknek.

#689264 prospero Előzmény: #689158

Nekem 1,5 óra amíg a munkahelyemre jutok Pesten belül. Nem 4,30-kor, hanem 5-kor kelek. Ha vállalnád az ingázást, lenne munkahelyed. Szard le, hogy ingázni kell és vállald be, különben véged van.

#689247 Euroman Előzmény: #689226

mivel már 13 hónapja nem dolgozom ott, ezért pontosan nem tudom....egy kolléganőnk mesélte, utcán futottam össze vele...azt utdom, hogy chf hitele is volt, falusi ház felújítására vette fel, és gondjai voltak a törlesztéssel, és volt 3 nagyon jó külsejű, de rosszul tanuló kamasz gyereke...gondolom a sok stressz összeadódott...bár a falu, ahol lakik, csak 30km-re van ide, de olyan rossz a buszmenetrend,, hogy vagy mindennap 30 perccel a munkaidő vége (15.30-kor) előtt le kellett volna lépnie, vagy 17.30-ig a városban kellett dekkolnia....vonat nincs, saját zsebből autó túl drága, egy szétesőfélben lévő elsőszériás astra kombijuk talán nem is bírta volna...

#689217 Grizzly Géza Előzmény: #689161

Az nagyon kemény...

Én 30km-re vagyok,suliba jártam be,de utáltam... Most itt,a városban dolgozok, hozzád képest ez egy kényelmes megoldás. Nem irigyellek :(

#689175 Euroman Előzmény: #689170

ehhez képest velem 20 év alatt semmi nem történt, egy napot sem voltam betegállományban, minden nap 07.30 helyett már 07.10-kor az irodában voltam, mivel én a városon belül csak kb. 2 km-t kellett, hogy megtegyek....soha nem hiányoztam, mindent megcsináltam, a kibaxott, gecy főnököm mégis engem rúgott ki....meg érdekes módon a helybeli városiakat...a leépítés után szinte csak bejárós maradt...a volánt,gysev-et, máv-ot pénzzel tömni a bejárókra, arra van pénz, csak a helybelikere nincs....egyszer állítólag mondta (én nem halllottam, de el tudom róla képzelni), hogy nem szereti a városi diplomás úrigyerekeket...naja, ha ő egy büdös paraszt maradt akkor is, ha 40 éve a városban él....

#689170 Euroman Előzmény: #689161

örülök, hogy van aki megérti a nézőpontomat. Ehhez még itt vannak a 80 éves , beteg szüleim, akiket egyedül gondozok, a háztartást és a kertet egyedül tartom karban. Szívesen csinálom, ezzel nincs is gond, de időt vesz igénybe. A nagyobb dolgok így is hétvégére maradnak. Nekem voltak kollégáim a volt munkahelyemen, akik 15-60 km-ről ingáztak.....volt itt minden: karambol a saját autóval, baleset a távolsági buszon, ami karambolozott, és a kollégám orra eltörött, mivel aludt, és beverte a fejét, volt aki a vasútállomásra menet a biciklijével esett el, és törte a lábát, volt akit alvás közben a vonaton egyszerűen megloptak, és legdurvábbat éppen 1 hete hallottam, hogy az egyik nálam majd 10 évvel fiatalabb, szintén ingázó kollégám infarktust kapott, most már a szanatóriumban lábadozik....a győr-sopron út amúgy is egy olyan halálút, ahol ha nem virtuskodik az ember, akkor is bármikor befigyelhet valami, mert rengeteg lakott településen megy át, és hatalmas a teherforgalom...ausztriába is csak innen max 30-40km-re lévő falu, vagy kisváros jöhetne szóba, mert pl. bécsbe bemenet és kijövet is reggel és délután akkora dugók vannak, hogy csak arra órák mennének naponta rá...

#689161 Tapasz Előzmény: #689158

Teljesen megértelek. Én most ingázom pesttől 50 km-ről (6 éve már), a nejem miatt 3:20 kor kelek reggel :-((. Ráadásul a melóhelyemről sem jöhetek el korán, sokszor vannak délután értekezletek. Gykrn előfordul, hogy hzaérünk este 1/2 8-ra, kaja és alvás. Gyűlölöm

#689160 Euroman Előzmény: #689158

megrágtam én ezt már 100x, de sajnos ez hosszú távon nem tudna működni...szóba jöhetne még albérlet, csak hát győrben az ipari parkban dolgozó sok külföldi, valamint a rengeteg egyetemista miatt nem olcsó az albérlet, másrészt én legutoljára 25 éves koromban laktam külföldön ösztöndíjasként albérletben, akkor is csak pár hónapig...mára van szépen, izlésesen, otthonosan, minden lehetséges műszaki berendezéssel ellátott, szépen berendezett otthonom, amit nem szívesen hagynék hétközben itt, hogy az időmet egy akármilyen albérletben töltsem, és bőröndből éljek..

#689158 Euroman Előzmény: #689123

az audi állandóan keres, tele van a hirdetéseikkel minden állás oldal...csak sajnos a német tudás az egyetlen feltétel, amit teljesítek, mert gépész/minőségügyi/mechatronikai/villamos mérnököt keresnek, én meg egyik sem vagyok....a másik az, hogy az audi győr komárom felőli legszélén van, messze a pályaudvartól (gyárlátogatáson, és bútor beszállítóval korábban tolmácsként jártam ott)...ahhoz, hogy mindennap 07.30-kor ott a munkahelyemen legyek mindennap legkésőbb 04.30-kor kellene kelni, mert a reggeli készülődés, pályaudvarra gyaloglás (parkolás fizetős, ezért felejtős, helyi buszok 6 előtt csak óránként járnak) és a vonatozás ennyi időt vesz igénybe....hazafelé ugyanez, azaz legkorábban 18.30-ra érnék haza...plusz ha a vonat késik délután, nincs ülőhely, egyéb nyalánkságok...tehát 8 óra munkára napi 14 óra menne rá...sopronból elköltözni sem nem tudok, sem nem akarok...ha lenne autópálya sopron és győr között, akkor 60 perc alatt már ott lehetne lenni kényelmesen, de nincs, és hát napi kb. 190 km ingázásnak nem kicsi a benzinköltsége sem....nem véletlen, hogy az audinak munkásjáratai is csak a sokkal közelebbi csornáról és pápáról, meg ha még működik, akkor a közelebbi szlovák településekig van, sopronba a távolság miatt nincs.