Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#688869 Sumér harcos Előzmény: #688834

szűken 308-317

tágabban 305-322 sáv van.

305 alá zárna,az már tűrhető lenne erősödést várók szempontjából.

naposon általam figyelt indik kezdenek igen vegyeset mutatni.

#688851 Alter Előzmény: #688742

Viszont a haverok ott álltak sorba a végtörlesztésnél, pont náluk volt zseton, mert ők nem lakást vettek egyszerűen, hanem spekuláltak (tudok olyanról, akinek 8 lakásra volt svájci frankos hitele).

És ők elérik-alakítják a közvéleményt. Úgy hogy: haverok, buli, fanta. Oszt jó napot.

#688848 Alter Előzmény: #688738

"És csak az elsőingatlant vásárlókat segíteném ki..ez 15% "

Na, ebben egyetéertünk.

Holnap heti és havi gyer…

#688834 ikszf

Holnap heti és havi gyertya záróára meglesz egyszerre.

kulcsszint: 305,xx

Ha holnap elindul a 312-es kanóc irányába újra és jóval 305 felett zár, akkor szerintem baj van.

Ha 305,xx alá zár, akkor jól fog kinézni a hetes gyertya.

sztem

#688769 banyaiz Előzmény: #688751

Abban volt csak a jó spekuláció. Azokban az időkben még a gonosz spekulánsok nem voltak a sarokba állítva, mint a nemzet ellenségei. Változnak az idők.:)

Dél-koreai won is 0,8%-o…

#688768 Margaretta

Dél-koreai won is 0,8%-ot gyengül az eurral szemben.

Végignéztem, a többiek eléggé nyugodtak, csak a HUF van még dögrováson.

EURTPY - 0,28%.

#688767 Euroman Előzmény: #688745

Sopronba is csak a burgenlandi nyugdíjasok, de főleg a bécsi törökök, arabok, exjugók jönnek, de már csak a töredéke az évekkel ezelőttinek...ffi fodrásznál szombat délelőtt 10 magyar vendégre jutott 1 osztrák

#688752 Ibiza Előzmény: #688740

"És a különbözetet miből fogják kifizetni??"

de nem vették el azonnal a lakást...meghosszabbodik a hitel..eltolódik a válságpontja a hitelenek..addig a gazdasági körülmények is változhatnak.

"Én mindenkinek azon az árfolyamon váltottam volna át forintra a devizahitelét ahol felvette."

Miért is? És te állnád a költségeket? "

most chf 180on rögzítve..sokan 200-220nál is felvették..nekik nyilván nem 180on rögzíteném..

A különbözetet a bankokra lőcsöltem volna hiszen nem valódi devizahitelről van szó..(nincs mögötte deviza ügylet, ráadásul nem engedték devizában törleszteni a devizahitelt..hanem egy mesterséges árfolyamon forintosítottak..konverziós költségeket is számolva) akik újratárgyalhatták volna az adósokkal..amiről szó is volt.

Legfeljebb bankok tárgyalgattak kormánnyal volna a veszteségeik megosztásán..mondjuk az adóból levonás..stb stb..

#688751 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #688744

Magam is így gondolom. Annak idején az államilag támogatott forint hiteleknél is történtek érdekes dolgok....ott is voltak nem igazán méltányolható lakás igények, melyek után a mai napig is fizetjük a fizetni valót.

#688745 gilgalad Előzmény: #688736

Az áruk ide-oda szállításából adódóan és a nagy bérmunka aránynak köszönhetően nettó export nyereség nincs sok, még az export cégeknél sem (kintről hozzák a cuccot, itt faragnak rajta, majd újra kimegy). Ha romlik a forint, az ő náluk EUR-ban kimutatott forgalom is csökken, vagy legalábbis sokkal kevésbé nő, mint forintban. Én is küldöm ki a statisztikákat, egyre kevésbé növekszünk EUR-ban, holott forintban kétszámjegyű a növekedés, de őket érhetően az EUR-ban kimutatott számok érdeklik. Költségeinknél kétségtelen hatékonyabbak vagyunk, de az egyenleg még így sem olyan szuper.

Turizmus: sajnos egyre inkább a B túristák jönnek ide (én találtam ki ezt a definíciót), kisebb pénzűej, kevesebb napra. Ha demagóg lennék, akkor részegeskedő angol és német hordák, de még nem vagyok ilyen öreg, hogy így írjam le a Bp belvárosát :-)

Viszont egyszer majd a deviza kötvényeink is lejártank, kamattal együtt, akkor mihez nyúlunk? Megint kibocsátunk 250-es USD szinten? Jó lenne, ha már leállnának a gyengítésről, szerintem semmi értelme...

#688744 Euroman Előzmény: #688740

első ingatlant is csak max 20 millióig....akinek az első ennél drágább, annak is csak egy határig

#688742 banyaiz Előzmény: #688738

Kiszűrni azokat akik nem sokadik ingatlant vették már a végtörlesztésnél megbukott. Az egy kapitális baromság volt több szempontból.

Nekem annak idején az volt az elképzelésem választás után, hogy lesz egy olyan megállapodás ahol ésszerűen bankok, kormány, adós megosztja amit meg kell. Tárgyalásos alapon, higgadtan stb.

Ehelyett ebből az egészből csináltak egy "politikai só" műsort "Mónika só" mintájára ami most már úgy néz ki kitart a választásig.

Ez pl egy nagyon nagy hiba volt gazdasági értelemben. Van még egy-kettő ilyen sajnos amit jó lett volna kihagyni.

#688740 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #688738

"fizetni kell a különbözetet de nem vették el a lakást és a tervezett havi törlesztésed van..nem 3x-os"

És a különbözetet miből fogják kifizetni?? Ráadásul igen komoly szerepe van szotyiséknak, hogy itt tart az árfolyam.... ha nincsenek.. talán a nagy "megmentésre" sincs szükség és nem lenne 3x-os a törlesztő(bár szerintem nem 3x-os a törlesztő, kevesebb az, még.....)

"Én mindenkinek azon az árfolyamon váltottam volna át forintra a devizahitelét ahol felvette."

Miért is? És te állnád a költségeket? Mert akkor OK! Csináljuk meg! :-)

"És csak az elsőingatlant vásárlókat segíteném ki..ez 15% "

Ebben majdnem egyetértünk...

#688738 Ibiza Előzmény: #688732

fizetni kell a különbözetet de nem vették el a lakást és a tervezett havi törlesztésed van..nem 3x-os

Én mindenkinek azon az árfolyamon váltottam volna át forintra a devizahitelét ahol felvette.

És csak az elsőingatlant vásárlókat segíteném ki..ez 15%

#688737 banyaiz Előzmény: #688732

Igen felmerült ez, hogy az államadósságnál fix árfolyamon számoljuk a devizát. Értelme nincs igazán vsz. Politikailag esetleg.

Egyébként az árf. gátban összegyűlt különbözet elengedésére vonatkozott a bankok javaslata is amit még tavaly ősszel letettek az asztalra.

Nem fogadták el mert választás előtt vagyunk, inkább elmentek a pöcs időhúzás irányába ezzel az AB döntsön, Kúria döntsön közben menjen le a választás történettel.

#688736 Ibiza Előzmény: #688729

jegybanknál jelentős a devizatartalék..a lejáró Ft kötvényeket olcsón ki lehet fizetni belőle..egy összefüggést kell látni..versenyképesség, a lejáró Ft kötvények..a multi cégek devizában mérik a költségeiket és a nyereségüket..javulnak a mutatók..ami belehat a GDP-be amihez mérik az adósságot..passzív export miatt (én hívom így..amikor vásárlótúristák jönnek ide) javul a belföldi kereskedelem egyenlege...

Én nagyon nem szeretem a gyengítést mert leértékeli a vagyonelemeket..a munkabért..

jöhet egy új forint (ezt nehéz lenne a piacon megtartani) vagy egy puccsszerű egyoldalú eur bevezetés..

nálam 285 az eur normál ára..itt tőlem bevezethetnék eurt..max 295..

#688733 banyaiz Előzmény: #688732

Persze, de időnyerésre tökéletes. Ennek az árfolyamgátban összegyűlt különbözetnek az elengedésére kell majd egy megoldást kitalálni. Illetve már rég kellett volna megállapodva a bankokkal. Ez az egyik gyenge pontja az országnak. Támadási felület. Azért , hogy ne kelljen kompromisszumot felvállalni választás előtt bankadóból leírás és elengedés pl , ezért vállalják ezt a kockázatot . Szeretnek kockáztatni a fiúk. :)

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/devizahiteles_csomagra_vartak_bar-lista_lett_belole.2.194678.html

Közben nagy hitegetés ilyen mentés olyan mentés, szokásos piaci reakció több elmaradt tartozás mert majd megmentenek.

#688732 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #688731

"Dev hiteleseknek ott az árfolyamgát, máris 180-on törleszthet"

Bocsi, hogy belepofázok ... de ezt már megbeszéltük, valamikor a különbözetet fizetni kell.

Volt olyan ötlet is ha jól emlékszem, hogy számoljuk az államadóságot egy (ál)ternatív ojró árfolyamon ez volt 270Ft... ennek sincs akadálya unorthodoxiában, csak akkor én is szeretnék 270-en venni ojrót, jó sokat...gyurci biztosan ad nekem.

#688731 banyaiz Előzmény: #688729

Vsz nincs akkora gáz, ha fokozódik a balhé kell egy szolidabb, vagy ha szükséges kicsit nagyobb kamatemelés lenyugtatni a kedélyeket.

Mondhatnám a szóbeli intervenciót is, de Tolcsy alkotásait figyelembe véve az az eszköz eléggé önveszélyes. :)

Szóval azt inkább ne erőltessük.

Dev hiteleseknek ott az árfolyamgát, máris 180-on törleszthet .

Korábban mielőtt még eltörölték volna a Ft sávot 240-320 volt ha jól emlékszem a sávja amiben mozoghatott eur. Ebből azért nem nagyon kellene kiengedni vsz főleg ha nagyon felfokozódnak az indulatok ki tudja hol áll meg.

Még talán egy 350 -es sem lenne gáz ha oda évek alatt lassan beáll, de nem egy pánikban hirtelen mert az azért más történet.

#688729 Turkoglu Előzmény: #688727

Hát mondhatnak bármit az irományaikban, itt vagy magasabb kamat lesz vagy gyenge forint...

Unortodox barátunk a devizahitelesek érdekeit nézve a gyenge forintot választja ,had sz@pjanak még nagyobbat a honpolgárok... Majd úgyis az egészet rákenik a bankokra...