Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

gilgalad Előzmény: #688736

Az áruk ide-oda szállításából adódóan és a nagy bérmunka aránynak köszönhetően nettó export nyereség nincs sok, még az export cégeknél sem (kintről hozzák a cuccot, itt faragnak rajta, majd újra kimegy). Ha romlik a forint, az ő náluk EUR-ban kimutatott forgalom is csökken, vagy legalábbis sokkal kevésbé nő, mint forintban. Én is küldöm ki a statisztikákat, egyre kevésbé növekszünk EUR-ban, holott forintban kétszámjegyű a növekedés, de őket érhetően az EUR-ban kimutatott számok érdeklik. Költségeinknél kétségtelen hatékonyabbak vagyunk, de az egyenleg még így sem olyan szuper.

Turizmus: sajnos egyre inkább a B túristák jönnek ide (én találtam ki ezt a definíciót), kisebb pénzűej, kevesebb napra. Ha demagóg lennék, akkor részegeskedő angol és német hordák, de még nem vagyok ilyen öreg, hogy így írjam le a Bp belvárosát :-)

Viszont egyszer majd a deviza kötvényeink is lejártank, kamattal együtt, akkor mihez nyúlunk? Megint kibocsátunk 250-es USD szinten? Jó lenne, ha már leállnának a gyengítésről, szerintem semmi értelme...