Regisztráció Elfelejtett jelszó

Zsiday Viktor fórum

Re: nincs cím

#694133 Spade Előzmény: #694079

Ez igaz lehet Boby amit mondasz viszont én is mondok neked egy infot. Bp-en a belvárosban a kis tönkremenő boltokat veszik át folyamatosan a kínaiak iés olyan csilli villi kínálat van bennük (étel ital édesség hazt cikkek ) h bepisilsz, meg persze más helyeken is xker stb. terjeszkednek. Sajnos a jó magyar kiskereskedők megöregedtek-meghaltak vagy kiveszett belőlük a vállalkozó szellem nemtom. A kínaiak nem sírnak hanem nagyon olcsón nagyon jó kínálatot adnak ha szólsz neki h kéne valami akkor felírja és 2 nap alatt beszerzi és nem flegmán mondja h nincs vagy elhajt a f@szba h mit képzelsz. És sok bent a vásárló. Asszem ez is világosan mutat egy jövőt

#694130 Spade Előzmény: #694064

Azért vicces a zsiday mert a múlt év legelején kb. én voltam egyedüli aki 1.5% GDP növekedést mondott 2013-re zsiday meg kb. 0.7%-t az EU meg negatívot. Szal lehetne vitatkozni h ki látta jól, az inflációval meg a jegybanki kamattal együtt.

Megjegyzem most is van tippem h mi fog történni. Ha leesik 2.5%-ra a kamat akkor ugye az NhP szinte ingyen van az mnb-nek ezért fog oda csökkenni a kamat. Ha pedig oda lemegy a kamat akkor fog kijönni a deviza hiteles megoldás, mégpedig úgy h valamely szinten átváltják a svájcit, és a hitelt NHP hitelre cserélik. A takarék bank meg azért kellett mert az majd mindenkinek ad hitelt aki kéri meg persze fizeti, a bankok nem tudják blokkolni a hitelre váltást. Sztem kb ez lesz a megoldás úgyhogy el fog fogyni a felajánlott pénz.

Egyébként az állam ellen…

#694079 Boby.

Egyébként az állam ellenőrző részein dolgozó ismerőseim elmondása szerint, a vidéki ellenőrzések során az a tapasztalat, hogy kb. 4-ből 3 ellenőrzésre kijelölt üzlet megszűnt az elmúlt évek során. Az meg az én tapasztalatom, ha vidéken járok,hétközben reggel 8-kor falun nem tudsz egy zsemlét se venni, mert egy darabbal sem rendel többet a boltos, mint amennyit megrendelnek a törzsvevők, de szombat délután se akarj semmit venni, mert akkor meg már nincsenek nyitva, olyan gyenge a forgalmuk.

#694069 Lebleuf Előzmény: #694064

ennyi. lehet a több ezer milliárd elvonás még a szakadék peremén tart továbbra is, az pedig a hét szűk esztendő után, a bő hét év helyett, max. további 7 pangó évet vizionál és biztosít. a folytatódó szkanderpolitkával, és tudati faraday cellával a fejekben mindez könnyen üdítő 10-12 sor marad még sokáig*, hogy pozitívan zárjam soraim (*és ne azt írjam, hogy : örökre).

#694067 Tapasz Előzmény: #694064

És ha mindezek ellenére jól megy, akkor meg jönnek azzal, hogy túl sok a profitod

http://www.privatvagyon…

#694064 Boby.

http://www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/16-citadella/4763-

" a növekedés ütemével kapcsolatban egyelõre kétségeim vannak. Ennek legfõbb oka pedig az, hogy az MNB csodafegyvere (Növekedési Hitelprogram) ellenére tovább tart a nagyon erõteljes hitelundor. Még a 2,5%-on kínált "ingyenhitel" sem tudta megfordítani a hitelállomány csökkenését."

Úgy látom, hogy se Zsiday, se a jegybank, se a kormány még mindig nem érti, hogy ahhoz, hogy az országban széleskörű gazdasági növekedés induljon be, az alacsony kamat szükséges, de nem elégséges feltétel.Ehhez olyan politikai, jogi, adó, stb. környezet kialakítása szükséges, amelyben egyrészt szívesen kezdenek az emberek vállalkozásba, másrészt ezek a vállalkozások képesek nyereséget termelni, harmadrészt a vállalkozásokban megtermelt nyereségből a vállalkozónak is jut pénz.Én úgy látom,hogy különböző okok miatt, ezen feltételek továbbra sem állnak fennt Mo.-on, kis és mikrovállalkozói szinten.Mivel pedig nincsenek meg ezek a szükséges feltételek, így hiába is reménykedik abba Zsiday, hogy majd a választások után tovább bővíti az MNB az NHP elérési lehetőségeit pl. a lakossági lakásvásárlásra is, a várt eredmények továbbra sem fognak jönni. Nincsenek életképes vállalkozások=>nincsenek stabil, jó megélhtést biztosító munkahelyek=>növekszik a kivándorlás=> nincs szükség lakásra sem. Nem is értem mi volt a kiinduló gondolat?! Elvesszük a csemegéstől a trafik részleget, a kocsmárostól a játtékgépet, a gyógyszerésztől a fél patikáját stb., minekután ezek az emberek majd felveszik a nemzeti hitelt és autógyártásba kezdenek?!

http://zsiday.hu/blog/%…

#692475 walex

http://zsiday.hu/blog/%C3%B6sszefoglal%C3%B3

"Egy éve nem volt ilyen erős a svájci frank az euróhoz képest! Eközben az arany csendben háromhónapos csúcsra menetelt. A német kötvények (bund) is nyár óta nem látott magas árfolyamon (= alacsony hozamon) forog. Mindez egy irányba mutat: kockázatkerülés. A befektetők biztosításokat vásárolnak, mert tartanak attól, hogy bajok lehetnek. Jól látható, hogy a bajok potenciális forrása micsoda: a feltörekvő világból érkezhetnek a negatív meglepetések. A fejlett piaci hozamsivatag (nulla kamat) miatt 2010-13 között hatalmas pénzek vándoroltak a feltörekvő világba, magasabb hozam reményében, ahol buborékokat gerjesztettek (fogyasztási/hitel/kamatbuborék). Ennek leeresztése van folyamatban, és ez csak úgy valósulhat meg, ha ezeknek az országoknak a devizái leértékelődnek, kamatszintjük megemelkedik, belső fogyasztásuk visszaesik, hitelkiáramlásuk lelassul, s ennek következtében erősen negatív folyó fizetési mérlegük kiigazodik. Ez valószínűleg nem tesz jót a fejlett világnak sem, de véleményem szerint ez el tudja viselni a sokkot. A fejlett világbeli talpraállást ez az intermezzo lelassítja, de meg nem töri. Így rövid távon továbbra is a feltörekvő devizák értékvesztésére, hozamemelkedésre számítok, míg a fejlett világban könnyen kialakulhat ennek hatására minipánik.

Egyéb érdekességek:

HUF: A jegybank a forint gyengítésével és alacsony kamatokkal akar stimulálni, ami a helyzet teljes félreértését jelenti, ennek eredménye valószínűleg a forint további értékvesztése és a hozamok megugrása lehet. Inflációt valószínűleg sikerül majd csinálni. Tehát továbbra is Prémium Magyar Államkötvény a forintban megtakarítóknak.

Facebook/Whatsapp: Olyan érzésem van mint az AOL-TimeWarner fúzió idején: elképesztő számok röpködnek, a valóságérzék teljes elvesztése zajlik. A technológiai szektorban ismét komoly buborék van.

Jen/Nikkei: nem tetszik amit látok, globálisan gyenge a Nikkei, a nagy bejelentett jegybanki stimulus ellenére nem gyengül rendesen a jen, és hiába várjuk, nincs semmiféle strukturális átalakítás Japánban, az egyetlen ami működik, a pénznyomda. Ez kevés lesz. Valószínűleg nagyobb ijedségre van szükség, hogy valamit lépjenek.

Olaj: régóta pesszimista vagyok rá, ehhez képest az égvilágon sehova nem megy, aminek legfőbb oka az arab tavasz. A demokrácia egyelőre nem jött be az arab világnak, inkább káosz lett belőle. A líbek, a szíriaiak nem nagyon termelnek olajat, Irakban is kaotikus eléggé a helyzet, Irán embargó alatt. Bónuszként az idióta venezuelai rezsim a világ egyik legnagyobb olajtartalékával gazdasági összemolás és hiperinfláció fel halad (ide vezet az árak erőszakos fixálása, az ostoba szocializmus). Ha ezekben az országokban megnyugvás alakulna ki, akkor könnyedén összeomlana az olajár (50-70 dollár közé), ennek híján marad a sávozás.

Kína: a világ befektetőinek legnagyobb félelme a kínai összeomlás, ehhez képest pont nem Kína esik. talán azért mert már így is nagyon olcsó? Szerintem igen. Nem Kínától kellene félni, hanem a devizáik gyengülésétől szenvedő törékeny fejlődő országoktól.

Ukrajna: Az országban két válság van párhuzamosan: egyrészt az oroszbarát-EUbarát társadalmi megosztottság (aminek nem látszik a vége, lehet hogy Krímet és a keletet oda kell adni az oroszoknak???), másrészt a gazdasági válság. Ukrajna Európa egyik legszegényebb országa, egy szinten van egy főre jutó GDP tekintetében Albániával és Koszovóval! A cinikus, korrupt elit lerabolta az országot, amely pedig adottságai alapján sokkal előrébb kellene, hogy tartson. 2007-8 óta a fő probléma az, hogy a gáz/olaj import többe kerül, mint amennyit az acélexport hoz (a fémek ára nagyot esett), és a külkereskedelmi mérleg emiatt folyton deficites, amit újabb és újabb dollárhitelekből fedeztek, de ez természetesen fenntarthatatlan, és idén már a lejáró adósság+folyó fizetési mérleg hiánya meghaladja a jegybanki tartalékokat. Az ország tehát gyakorlatilag csődben van, külső segítség nélkül GAME OVER. Ukrajnában azonban csoda történt, a nép fellázadt a putyinokrácia ellen, európai akar lenni (nem tudom a magyar nép hasonló esetben lenne-e elég bátor hogy kiálljon az európai demokrácia mellett...), és ezt valószínűleg értékelni fogja az EU. Még ha soha nem is térül meg pénzügyileg, akkor is erkölcsi kötelességük/kötelességünk támogatni őket, hogy kikerüljenek a medve szorításából. Valószínűleg az EU is így látja ezt, és ad nekik pénzt, ám ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a jelenlegi kötvényesek jól járnak, könnyen lehet hogy ez valamiféle csődegyezséggel lesz egybekötve, ugyanis az ukránok számára nincs könnyű megoldás, pl. nem elég a deviza leértékelése, mert az önmagában még nem fog segíteni."

#689072 Kiss Zoltán Előzmény: #688684

Zsiday mai friss elemzése is nagyon érdekes és logikus,sajnálom,hogy eddig nem olvasgattam az elemzéseit!

Látom az orosz rubel is …

#688684 Kiss Zoltán

Látom az orosz rubel is beesett,örülnék ha a forint esése megállna,de vannak kétségeim!Nagyon nagyon globális ez a világ,ahogyan Zsiday és ti is írjátok!Gondolom a játékban is minden dominó bizakodó,egészen addig amíg maga is dőlni nem kezd!

#688680 Boby. Előzmény: #688671

Pár éve vettem egy Drábik könyvet. Kb. 40 oldalt tudtam elolvasni belőle és feltettem a polcra. Azóta úgy van ahogy hagytam.

#688671 xmann Előzmény: #687257

De most komolyan. Drábik. Ennyi erővel pistabácsit is belinkelhetted volna a kocsmából. Az internet nagy csodája hogy minden idióta lehetőséget kap a beszédre. Ez a Drábik baja, hogy hülye, de aki meg belinkeli, az önmagát minősíti vele.

A TÖRÖK JEGYBANK AZT ÜZENTE...

#688668 walex

http://zsiday.hu/blog/t%C3%B6r%C3%B6k-jegybank-azt-%C3%BCzente

"...hogy lehet próbálni harcolni a valóság ellen, de nagyon sokáig nem fog menni. A releváns kamatszintet 7,75%-ról 10%-ra emelték a törökök, miután pénzük, a líra több tíz százalékot veszített értékéből az elmúlt hónapok során. Habár esküdöztek égre-földre, hogy nem adják be a derekukat a "kamatlobbinak", de aztán mégis. Ezzel a folyamattal párhuzamosan egyébként nyár óta az indiai jegybank is három lépésben 7,25%-ról 8%-ra emelte a kamatszintet.

Mit üzen mindez nekünk?

Számos feltörekvő országban a globálisan alacsony kamatszintnek köszönhetően minibuborékok alakultak ki, az olcsó finanszírozás nagyfokú hitelkiáramlást okozott, és 2009-13 között ezekben a gazdaságokban a (hitelen alapuló) belső fogyasztás húzta a növekedést. Ennek következménye persze az import megugrása is, ami jól látható a török folyó fizetési mérleg elszállásán.

http://www.tradingeconomics.com/turkey/loans-to-private-sector

A globálisan csökkenő kamatkörnyezetben ez egy ideig elment, de mivel egyre több fejlett országban vannak jelei annak (UK, USA), hogy lehet növekedés, és emiatt megszűnik a pénznyomtatás, illetve valamikor majd kamatemelés is lesz, ez azt jelenti, hogy az olcsó pénzen alapuló belső fogyasztás vezérelte növekedési modell számára GAME OVER. A kialakult egyensúlytalanságokat helyre kell állítani, a kamatszintet meg kell emelni. Az érdekes jelenség éppen az, hogy a fejlett országok várhatóan szigorodó monetáris politikája milyen gyorsan és közvetlenül hat a feltörekvőkre. Úgy tűnik tehát, hogy a hozamszintek a feltörekvő országokban magasabbra tolódnak, és mivel ezek egymással versengő pénz/tőkepiacok ezért ha ez egyikben hozam/kamatemelés van, akkor az hat a másikra is. Ennélfogva mi sem vonhatjuk ki magunkat ez alól a hatás alól. Hiszen mit lát aki Londonban ül egy emerging market desken? Azt, hogy hiretelen a török líra sokkal vonzóbbá vált a magas kamatozás miatt, így valószínűleg több pénzt tesz abba, és kevesebbet például a K-Európai devizákba (lej, zloty, forint, stb.). Ami gyengíti ezeket a devizákat és felfelé nyomást gyakorol a hozamokra. Egy ennyire összekötött, globális tőkepiacon senki nem vonhatja ki magát a nagy trendek aló, márpedig a fő trendnek a fejlődő és fejlett világban is a hozamemelkedés tűnik... "

#687305 banyaiz Előzmény: #687248

Többek között ezért kell egy tőkeerős jól működő bankrendszer, kiszámítható szabályozási környezetben, ami az alapja minden komoly gazdaságnak, és gazd. növekedésnek.

Persze én nem kétlem, hogy ilyen Széchenyi Bankok átvéve egy Raiffeisent baromi jól fognak működni stb stb. Gonosz bankokban sem kételkedem, akik a nemzet halálára törnek. stb stb. :)

Ezeknél a szövegeknél arra kell figyelni nehogy az iq amihez méretezték még 1-2 pontot essen mert akkor már nem is állat, hanem növény, vagy nem tudom mi van még lejjebb biológiához is egyszerű vagyok. :)

#687251 Borska Előzmény: #687247

szerintem ez nem így működik, a jó múltkorokban néztem róla egy filmet, ha megtalálom belinkelem, de annak a mondanivalójában benne volt hogy is változtatták a kihelyezés mennyiségének áttéteit 1:1 ről 1:2 ön majd 1:10 en át egész 1:100ig, ha jól emlékszem ebben épp azt taglalták hogy milyen veszélyes az adott tőke többszörösének kihelyezése és ennek engedélyezése, vagyis ha a saját tőkét vesszük akkor valóban varázsolnak illetve a semmiből teremtik elő számítógépeken a pénzfolyamot ami nem más mint bináris adathalmaz, mégis értékkel bír

#687248 xmann Előzmény: #687245

Egyébként a bank egy transzformátor haz. Felvesz hitelt jellemzően rövid időre , ügyfelektől betekent, vagy más bankoktól es ezt tovabbhitelezi drágábban, hosszabb távra. Megtakarítást transzformal hitellé