Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Mai italajánlatunk

Re: nincs cím

#686537 kerikoma Előzmény: #686489

Én fa hordóba erjesztem a fehér és rosé borokat, és fejtés után amíg lehet azokba is tárolom. Álltalába márciusig tudom ott kezelni őket és utána kerülnek rozsdamentes vagy műanyag úszófedeles tartályokba. A vörösborokat pedig szigorúan fa hordókba érlelem. Elején nagyobb hordókba, aztán szétosztom kisebbekbe.

Persze sok barátom tartályozik, úgy ahogy Te. Folyamatosan látom, hogy kezelik a borokat, mindennenk meg van az előnye:-)

#686489 Kiss Zoltán Előzmény: #686289

Sajna nincsenek fa hordóim,de igazából nem is bánom,mivel egyre többen kedvelik a friss gyümölcsös ízeket!Nyáron már egy 11 hl tartályt is vettünk,ha a fejtést nem számítom akkor egymagam is fél óra alatt tisztára mosom!Biztosan nagyon finomak lehetnek a boraid,érezhető a szavaidból,hogy szívből csinálod a dolgokat!

#686437 kerikoma Előzmény: #686309

Elhiszem. Nekem is kemény mostanába, de ez van. Csak a borászat kapcsol ki egy kicsit ebből a kemény világból! Fogyaszd egészséggel:-)

#686309 Ibiza Előzmény: #686287

A héten remélem összehozom Herceggel a talit. kíváncsi vagyok nagyon a nektárodra :) Sok a munka tegnap is éjjel értem haza. 7végén is nyomtuk.

#686289 kerikoma Előzmény: #685920

Gratula.

Egyedül ilyen mennyiséget nem semmi kezelni. Nálam 12 hektó volt ősszel, és már nem szívesen vállaltam volna be többet. Most így a fejtések és ünnepek után kb 11 hektó van, de ebbe benne van a 12-es kékfrankos és a 11-es cabernet franc is. Ezek le vannak palackozva, már nem kell kezelni őket.

#686287 kerikoma Előzmény: #686250

Az alkoholfokra keményen ráéreztél. Majd elmesélem miért lett ilyen erős! Köszi a jókívánságokat mindenkinek:-)

#686250 Bendeguz Előzmény: #686021

Megittam a második felét, ma ezerszer jobban esett és finomabb is volt. Konklúzió: ennek a bornak kell egy kicsit szellőzni, hogy kijöjjön a valódi zamata. Köszi Keri még egyszer! :)