utólag már könnyű elemezni.....az már nekem is profi módon megy...
utólag már könnyű elemezni.....az már nekem is profi módon megy...
Ez bizony a forint éve volt!
Weinhardt Attila
2013. december 30. 08:18
Bár sokan sokszor "temették" idén a forintot, de nemzeti fizetőeszközünk a jelentős ellenszél mellett is lényegében stabil tudott maradni az euróval és a dollárral szemben és éppen emiatt a Portfolio.hu vizsgálatában szereplő 38 deviza döntő többségével szemben erősödni tudott 2013-ban. Kijelenthető tehát, hogy az idei év egyértelműen a forinté volt. De lássuk röviden, hogy ez hogyan jött össze!
Bárcsak lenne szabad zsém rá.
Full töltetben vagyok részvényekben..
Ha lenne még szabad pénz még lenne hova betolnom részvényekbe, indexre.. már nincs szabad, még havi előfizetés a 4számlámra is elköltve :D
én csak arra lennék kíváncsi, hogy mint igaz magyar embernek, aki akár a saját pénztárcája kárára is országa érdekét tekinti előbbvalónak - és azért mondom ezt, mert itt oly sok ilyen igaz hazaffy van, ez amolyan igazi jellemző magyar tulajdonság -
milyen árfolyamig szomorkodjak, és milyen árfolyamtól örüljek?
már úgy igaz magyarként, milyen árfolyamhoz társíthatom én a haza érdekét?
ezek úgysem térnek soha észhez, de az önteltségük az egeket veri....egy hatalmas pofont azért megérdemelnének, mert SEMMI nem az ö érdemük, és MINDENT annak állítanak be...ha nem lett vona usa, japán, eu pénzpumpa, és nem ömlene a pénz az eu-ból, akkor a kutya seggénél is lejjebb lennénk!
igen erről beszéltem anno..ha lenne államcsőd egy csomó ember repkedne örömében.
nooormáális..
ne légy Margit.
"Fura nép"(Hathor) első példánya :))
Én azért örülnék a huf gyengülésnek....hogy letörölje a büdös czigány és kancsal barom arcáról azt az önelégült mosolyt...mato 12.20-i ámokfutása önmagáról, teljesítményéről, pénzügyi politikájáról ismét megmutatta az igazi arcát....hozta korábbi miniszteri arcát....velejéig vadbarom.
"Fura egy nép vagyunk. Ha gyengülne, lenne nagy öröm itt :D "
nincs itt szó semmiféle örömködésről, félre érted, köze nincs az érzelmekhez a politikához , minek is lenne? én speciel , pénzt szeretnék ( szerettem ) volna evvel keresni, nekem tök mindegy ki mit mond csinál ígér, nálam a funda tény, az meg forint gyengülés irányba mutat , ezért léptem poziba, lehet itt doji, három fehér katona,zászló, lobogó, lovas huszár mentében, ha nincs alapja...
.... de van hogy nem sikerül :) és ez most egy ilyen dolog volt, legalábbis még nem, de most is úgy látom a forint mint befektetés nem kimondottan jövedelmező lehetőség a jövőt tekintve
a megtakarításaim és a befektetéseim nem összekeverendőek :) diverzifikált vagyok ,mindenből kicsit és okosan :)
amúgy kp euró és dollár pakkot még mindig tartom, sőt a tőkeáttétes pozik is megvannak, báááár azok tetszetős plusszai mára elolvadtak, de hát mindig tanul az ember :)
298nál csináltam ezt a maci árbóc képet szintén KEG topikba rakva PFen macikának egy hete :D
http://postimg.org/image/4svxay5dn/full/
294 a célára nálam
éN 275-280IG ZSÁKOLTAM FIZIKAI EURT..ha megint odamegy veszek.. 300nál tartom 310-320nál eladok.. nem bonyolult.
A kamatcsökkentés megfeszíti a forintot..lesz egy pont ahol elszállhatnak az árak.. Mato talán érzi hol van ez és figyelembe veszi a kamatcsökkentésnél...és hozzá kell kalkulálnia előbb-utóbb elkezdik emelni kamatokat a háromAs országok...
Én 3,6%-ig vártam a kamatcsökkentést mert az 0,3%/hó..az már olyan mint a mama hasában..lehet vele dolgozni ha ehhez képest van a hiteled ( nem fogyasztási szarokra)
12% hitelkamat az havi 1% ez a minimum amivel lehet valamit kezdeni..
a 6% az Mennyország.. havi 0,5%
" Fura egy nép vagyunk. Ha gyengülne, lenne nagy öröm itt :D"
hát ne legyetek fura nép ! :)
EUR/HUF 295.9
USD/HUF 215.1zel zárt
felőlem erősödhetünk tovább.
Látom a forint erősödése másfél hete senkit nem hozott lázba, hogy írjon a topikba :D
Fura egy nép vagyunk. Ha gyengülne, lenne nagy öröm itt :D
újabb USDHUF long funda löket, reményeim szerint a mai szenvedés volt a lokális mélypont, és innen lendületből elérhető lesz a 225ös hátrahagyott rés
hát 5 misivel nem is, havi 5 misivel igen:)
talán még itt is...nekem egyébként évi 5 misim sem volt, még bruttoban sem, mégis elvoltam, nem panaszkodtam a sorsomra...viszont havi 0-nak nem tudom, ki örülne...
" önkritika: jómagam ilyenkorra (sőt korábbra is )
már bőven 310-320 közé illetve fölé vártam ezt
az izmos kis pénzgombócot"
Ami késik, nem múlik.Én is várom.
Az országgal sincs baj különösebben: Akiben nincsen meg a hajlam, hogy belső békére leljen, az elmehet bárhová, bárkik közé, ott sem fogja sokáig jól érezni magát, 5 misivel a zsebében sem :)
elnézést az off-ért itt a HUF-topikban
ezzel nincs gond, csak nem kell csodálkozni, hogy ilyen az ország, mert a nép teremtette meg a jelenlegi körülményeket. Le lehet szarni mindent persze, csak aztán nem kell számon kérni a leszartaktól, hogy miért ennyi a huf és miért van szabad vásár.
Gondolom téged leginkább az zavar, hogy téged nem pénzelnek, ha már úgyis leszarjuk az országot. Ha neked is jönne a havi 5 misi nem aludnál rosszul :)