Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

OTP részvény fórum

Re: nincs tárgy

#682750 Spade Előzmény: #682744

sztem meg nagyon rosszul jöttek ki ebből felmerül h mi a f@sznak húzták az időt eddig ? Ugyanis Orbán meg rogán azt mondta h majd a kormány az emberek oldalára áll. Tehát elvárják tőlük h lépjenek, ha nem, valszeg nagy tüntetések lesznek itt tavasszal amin simán elúszhat a választás.

Orbán nemtom mire remélt kis segítséget ? azért mert ő hibás terméknek nevezte a deviza hitelt ? Ő 100 évvel ezelőtt elvégezte az egyetemnet de soha nem gyakorolta meg a világ is nagyot fordult azóta. Ez a felvetés súlyos politikai hiba volt mert a devizahitelesek hangulatát felkorbácsolta jogilag meg nincs igaza.

#682744 Rozsdáskilincs Előzmény: #682740

nem is értettem azt a várakozást Orbán rászéről//

egyszerű egy kis külső segítséget remélt ha meg nem kap azzal is megy az idő ebben a kellemetlen lépésben. Meg a nép is láthatja ők próbálják de bonyolult nem csak politikai kérdés. Szal a kormány csak jól jöhet ki vagy így vagy úgy.

#682740 Spade Előzmény: #682726

A kúria az eddigi joggyakorlatának megfelelően és konzekvensen döntött most, nem is értettem azt a várakozást Orbán rászéről h "ha a bírók nem áll az emberek oldalára" a kúriának a jog oldalára kell állnia azért van. De ezzel semmi nem ért véget mert az igazán döntő kérdés az eddig is az EUB-nél volt az egyoldalú szerződésmódosítás ügye. Ez pedig azért baj mert általános fogyasztói szerződésbe (nem egyedileg megtárgyalt szerződés) rakták bele és erre az EU-ban harapnak, szal a bankok elmeszelése mindig is ebből az irányból fenyegetett már jogi oldalról. Viszont ezzel h a kúria döntött beszorult a fidesz mert nem halogathatja tovább a devizahiteles mentést, nem mutogathat senkire, beigérte a zembereknek a mentést azok meg gondolom majd jó nagy tüntetésekkel ki is kényszerítik ha máshogy nem menne, taktikailag pedig úgy tűnik a fidesz elb@szta a kúriához fordulást. Érdekesebb kérdés az h az AB mit mond a kormány kérdéseire, mert az a vélemény ágyazhat meg a törvényi rendezésnek.

.

Szal a kérdésed az volt h mit nyilatkozik majd a fidesz hát valszeg azt amit eddig is h majd ők az emberek oldalára állnak....meglepne ha nem.

Re: nincs cím

#682737 Rozsdáskilincs Előzmény: #682734

na ha már ösznépi örömmegosztás van akkor csatlakozom én is, ma teljesült 210 környékén a pakk. Az én szintjeim 420 körül 520 majd 580 környéke. Ha van lendület tartani kell okosan emelgetni a stoppot. Oszt pont addig megy amennyi ereje lesz hozzá.

#682731 Euroman Előzmény: #682728

én múlt héten vettem 4180 környékén, és reggel 4240-re tettem be...délelőtt az is álomnak tűnt....aztán olyan gyorsan kitépték, hogy nem tudtam feljebb módosítani....fentebbről még van, de az 45xx fölöttről....

eufóriában megreptettem …

#682730 Lebleuf

eufóriában megreptettem 4406-on, lentebb vissza szeretném venni,

később számítok 4490-re, de tévedjek, és menjünk ma 90 közelébe

#682726 banyaiz Előzmény: #682724

Sok függ vsz attól mit kommunikálnak most Kúria döntésre. Borítékolható , hogy kevés értelem fog beleszorulni. Ha netán mégis szorulna bele akkor lehetne egy jó év vége 200 napos fölött párszáz Ft-al.

Viszont ha most megint elkezdenek fenyegetőzni, hogy na majd a kormány leszámol a gonosz bankokkal akkor a 200 napos nagy akadálynak tűnik. Ahogy már megy nyár óta kb.

#682725 banyaiz Előzmény: #682715

A nagy kockázat pedig továbbra is az nehogy választás előtt politikailag sarokba szoruljanak a nagy parasztvakítás közben.

Van egy széles réteg aki érintett dev hitellel gondolom ők csalódottan nézik ezt az időhúzó parasztvakító műsort.

Van egy másik komoly réteg aki pedig ezt a végeláthatatlan mentés témát nézi rossz szemmel.

Nekik szól ez a dev hitelesek nem járhatnak jobban mint Ft hitelesek történet.

Hű de messze van még a választás. :) Addig kihúzzák e ezzel a gonosz bank szöveggel az kérdőjeles.

Ha beszorulnak akkor bármire képesek. Mondom a jó hír, hogy egy eszetlen mentés politikailag is többet árthat mint használhat vsz. Ez talán féken tartja őket. :)

Kb ennyi a szitu.

#682722 banyaiz Előzmény: #682715

A gonosz Kúria nem állt az emberek oldalára.

Most előveszem a varázsgömbömet és azt mutatja, hogy néhány órán, max néhány napon belül forradalmár testvéreim elkezdik anyázni a Kúriát. Kizárólag a függetlenség jegyében. :)

Ha mégis vmi emberformát mutatnának az véletlen.

Maga a probléma megoldása (mivel gazdasági) egy centit nem ment előre. Esetleg annyit, hogy a folyamatban lévő perekből abba lehet hagyni ahol pl ilyesmit vitattak , hogy nem is devizahitel . Ez is vmi nem mondom, de a gazdasági vonal a lényeg vsz.

#682692 banyaiz Előzmény: #682691

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/itt_a_kuria_bejelentese_a_devizahitelekrol.193052.html

Ahogy várható volt, nesze semmi fogd meg jól , kb így lehetne összefoglalni a nagy küzdelmet legalábbis a probléma rendezése szempontjából. :)

Mondjuk a lényeg az egyoldalú szerződésmódosítások kérdése, ott van a nagy summa, és az a leginkább vitatott terület. Ez továbbra is függőben van.

A másik, hogy még pénteken Kúria vezetője úgy nyilatkozott ma nem lesz jogegységi , ehhez képest azért mondtak konkrétumokat, nem csak maszatoltak. Kabaré ez is.