nem mennyiség az a 150 db... a többség tartja még...
http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/januarjatol_tenylegesen_egyesul_a_libri_es_a_shopline.572131.html
lassan felpörögnek az események, és vki még mindig inkább elad.. ahelyett, hogy várna még pár hetet...
óóó hogy a viharba ne tenne jól az év végi vásárlás, meg a frei kávézó is tele van :P
amúgy annyiban jó, hogy a libriben is át lehet venni a book/shopline-os cuccokat, így ha valaki termék átvétel miatt betéved oda, akár vehet is egy pár kulcstartót mellé... :))
Naná, ez nem is vitás, hogy ez nem az a kategória. Az egyéb értékesítés azért egyelőre max 10%-ot tesz ki, ha már a Librivel együtt nézed, persze növekedni fog, de azért sztem nem drasztikusan. Nem is kell lebeszélni, csak pl sztem 2013 összesítve a két céget még veszteséges lesz, szóval én attól nem várnék akkora durranást. Reméljük, a Librinek is jót tesz kicsit ez az év végi érezhető vásárlási kedv.
amazon benyelheti a shop-librit, immár egyben...
shopban nem csak könyvek vannak, minden sz*rt meg lehet venni.. hazánk legnagyobb online áruháza... szerintem idővel jó lesz...
ja, és ezt sem fogom lebeszélni, ahogy keg-et sem. nem vagyok a magam ellensége... ez ezerszer jobb kilátásokkal bíró cég, mint az f.a. felé haladó, és mégsem veszi senki, azért meg sorban is képesek állni néha...
ki érti a befektetők észjárását....
Mivel van részvényem, így örömmel értek Veled egyet, de ezt a fundás elomlást felejtsük már el szerintem, mint írtam, a két cég együtt veszteséges! Nem kicsit, hanem egyértelműen, és a Libri évről-évre veszteségesebb. A Shop magában talán most idén átcsúsznak kis nyereségbe, de amíg nincsenek több száz milliós nyereségek, addig ne hitessük el magunkkal azt, hogy teljesen nonszensz, hogy itt tart az árfolyam. Miért lenne? Én is hiszek abban, hogy nyereségesek lesznek együtt, és ehhez most kell megrakni a téteket, de szerintem szó sincs arról, hogy tök egyértelmű, hogy dupláját éri a cég, csak a T-kategória, etc.
És nem szabad figyelmen kívül hagyni szerintem azt sem, hogy a könyvpiactól úgy általában véve marha nagy növekedést nem lehet várni, és ott van középtávú fenyegetésként az Amazon.
Azt pedig csak remélni tudom, hogy a fúzió az elmúlt fél évben már jól meg lett tervezve, mert tuti, hogy nem egyszerű menet, és komoly költségei is vannak.
simán. Ráér majd 1500 körül. jövőre csak lesz kp-s tőkeemelés, és akkor pápá T-kategória. nem hinném, hogy sokáig akarják itt tartani, és gondolom nem 600 ft-on fogják megtenni. be fog árazódni a papír, persze nem 1 hónap alatt, majd ráébrednek az emberek, ha kijönnek a számok erről az évről...
gondolom a közkézhányad miatt is, meg a t kategória... anno ilyen hírre megtépték, most meg a licit miatt sokan kihagyják, hisz belegondol a kis speki, hogy miként is szálljon ki?
nem értem, miért adnak el, már 680 is volt, ilyen hírek után simán mehetne fel 1000-ig is, eladó alig van, megtörtént az egyesülés jóváhagyása, tavalyi adatokat meghaladó bővülés van a shop-nál, az árfolyam közben meg sem mozdul... nem értem. azért mert T-kategória? jól megy a cégnek és senki nem mer venni.. bezzeg a grenergie-ben mag egyéb f.a. szélén táncoló cégben napi szinten millió ft-os kötések vannak...
Nyilván van diszkont emiatt, de ez változhat is, és én nem ezért aggódom elsősorban, beárazódik majd, ha jó.
Kicsit megnéztem a számokat, de nem értek hozzá, és a céget sem ismerem eléggé, hátha valaki tudja innen a választ ezekre:
- A Librinél mi az az 1.2 mrd passzív elhatárolás?
- A Shop esetén mi teszi ki az 1 mrd követelést? Egy vagy több kiadó, vajon mekkora eséllyel nem fognak teljesülni a követelések?
- Vajon mekkora szinergia lehet az egyesülésben, és mi adja? (Az interjúban elsősorban a raktárakról volt szó, ami persze jó és igaz, nyilván jelentkezik a személyi költségek terén is, ami a legnagyobb probléma pl a Librinél, de azért itt nem kis javulás kéne.)Ugyanis a Libri tavaly már 250 milliós veszteséget termelt, és a veszteség látványosan nő, a személyi költségek teljesen elszálltak. A két cég együtt idén simán összetehet 300-350 milliós veszteséget, miért olyan egyértelmű, hogy ebből belátható időn belül 200-500 milliós éves nyereség lesz?
Ha jól értem, a legtöbben szimplán azzal számoltunk, hogy ha a piac eddig ide tette a részvényt, és az eddigi nagytulajdonos vállalja, hogy kisebbségben lesz az új cégben, akkor nagyjából arányosan többet kéne érnie az új nagy cégnek, mint amennyire leesett a tulajdoni hányada. Csak hát ennyire alacsony közkézhányad esetén a piaci ár egyáltalán nem biztos, hogy mérvadó, szóval jó lenne, ha papíron nem csupa veszteség látszana.
Többet fog érni, de a T kategória sokakat elriaszt a napi 4 ker. lehetőséggel.
nevessenek, majd én is nevetek félév múlva. be fog árazódni a papír, és nem itt 600-700 ft-nál.
Ismerős érzés. Amihez ha hozzágondolod, hogy amint kiszálllsz, egyből bejön a papìrban az eredeti elképzelésed (pont most éltem át egy ilyet egy másik papírral) csak már nélküled, na ebből lesz a több éves beleülős csodavárás profit nélkül.
Pont ez zavar, Zotya, ebben a papírban az általában nyerők nem hisznek, sőt ki is nevetnek. Nem lesz jó vége, az ilyennek szinte sosincs. Valami van, amit ők látnak, mi meg nem. (Vagy a Libri egy folyamatosan morzsolódó, erősen veszteséges cég, vagy a könyvpiac nyilvánvaló jövőtlensége, vagy valami van, ami miatt még így sem jó ez.)
Pedig a kereskedelem erősödése idén, főleg ősztől az utcán járva is tapintható Budapesten, és nem tudok úgy mászkálni se a városban, se a neten, hogy ne ütközzek folyton a shopline-ba....hirdetések a metrón, a neten, ismerőseim közül több egymástól függetlenül like-olta épp facebookon, szóval állandóan beleütközöm, ami alapvetően jó, és működni szokott.
De ha én benne vagyok, az már eleve rossz jel, szóval van benne valami balekcsapda.