Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

cédrus Előzmény: #682400

Nyilván van diszkont emiatt, de ez változhat is, és én nem ezért aggódom elsősorban, beárazódik majd, ha jó.

Kicsit megnéztem a számokat, de nem értek hozzá, és a céget sem ismerem eléggé, hátha valaki tudja innen a választ ezekre:

- A Librinél mi az az 1.2 mrd passzív elhatárolás?

- A Shop esetén mi teszi ki az 1 mrd követelést? Egy vagy több kiadó, vajon mekkora eséllyel nem fognak teljesülni a követelések?

- Vajon mekkora szinergia lehet az egyesülésben, és mi adja? (Az interjúban elsősorban a raktárakról volt szó, ami persze jó és igaz, nyilván jelentkezik a személyi költségek terén is, ami a legnagyobb probléma pl a Librinél, de azért itt nem kis javulás kéne.)Ugyanis a Libri tavaly már 250 milliós veszteséget termelt, és a veszteség látványosan nő, a személyi költségek teljesen elszálltak. A két cég együtt idén simán összetehet 300-350 milliós veszteséget, miért olyan egyértelmű, hogy ebből belátható időn belül 200-500 milliós éves nyereség lesz?

Ha jól értem, a legtöbben szimplán azzal számoltunk, hogy ha a piac eddig ide tette a részvényt, és az eddigi nagytulajdonos vállalja, hogy kisebbségben lesz az új cégben, akkor nagyjából arányosan többet kéne érnie az új nagy cégnek, mint amennyire leesett a tulajdoni hányada. Csak hát ennyire alacsony közkézhányad esetén a piaci ár egyáltalán nem biztos, hogy mérvadó, szóval jó lenne, ha papíron nem csupa veszteség látszana.