Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#682688 Csusza Előzmény: #682525

" nekem van egy néhány fiatal nő ukrán ismerősöm"

Jujj, de irigyellek, én imádom a szláv nőket... ;-)

ezt a blog szpotot össze…

#682641 Lebleuf

ezt a blog szpotot összevetem azzal, amit a Kúria döntése után ír.

Nekem a mérleg a bankok felé lejt, azt írja önálló, független, és elképzelhető, még talán így is gondolja.

Jó kis pezsgés alakult ki, meglátjuk.

Kíváncsi vagyok, szerintem kilövünk, ha leejtik még veszek picit, ha nem maradok így.

Ünnepekkor a legvéresebb háborúkban is fegyverszünet van, ellenséges katonák egymást kínálják cigivel, itallal, együtt énekelnek! Aztán legjobb volna, ha hazamennének…

#682577 Racional Előzmény: #682512

http://penzkerdes.blog.hu/2013/12/12/a_demokracia_vege_894

A cikk nagyon jó, de két dolgot ugyan megemlít, majd elmaszatolja:

-a szabályos kölcsönszerződés mindig tartalmazott a kezességről egy külön tételt, ha az ügyfél nem tud fizetni (kirúgják, meghal) ki fizet helyette illetve milyen vagyon fedezet (jelzálog) milyen módon biztosítja a törlesztést - ez mintha hiányozna, illetve most a kötél általi halál látszik helyette;

-az ügyfél egyoldalú szerződésmódosításba való beleegyezését a közjegyzői kíséret mellett a Ptk-ba ütközően, jogszerűtlenül íratták alá, ez persze nem jelenti az egész szerződés semmisségét, csak egy részének a módosítási jogosságát

#682525 rbbj11 Előzmény: #682420

nekem van egy néhány fiatal nő ukrán ismerősöm, mind kinn voltak a téren, mind EU-t akarnak, aki szerintük jobb, mint az oroszok.

#682497 banyaiz Előzmény: #682420

Nagyon komoly kockázata annak, hogy nem szorulnak e sarokba. Mert ha megfigyeled a korábbiakat akkor kétségbeesetten léptek és egy iszonyat nagy baromságot sikerült húzni pánikban.

Ez sajnos előferdülhet bármikor, mert amíg ez az ügy nincs rendezve gazdaságilag és politikailag is egy időzített bomba.

Sakkozgatnak itt, de veszélyes játék ez.

A másik nagy kockázat vagy kérdés, hogy mikor lesz arra költségvetési mozgástér, hogy egy érdemi rendezés lehessen az ügyben. Ehhez növekedés kell, és/vagy pol döntés. A növekedésünk viszont függ a külső környezettől is. A pol döntés kapcsán közel a választás ahhoz ilyet húzzanak.

Szóval jó kis meccs ez.

#682492 banyaiz Előzmény: #682420

Illetve tovább gondolva néhány lépéssel a kormány éppen azért dobta be ezt a jogi vonalat, mert jelenleg nincs gazdasági megoldása a problémára. Ahhoz a költségvetésnek banki pénzekről kellene lemondania. Ez választás előtt utópia (ilyenkor (is) nagy a szomjúság).

Kitűnő látszat cselekvés a jogi vonal, egyrészt időigényes , másrészt lehet mondani amíg ez nincs hogyan lépjünk. :) Segítenénk csak hát a gonosz Kúria még nem foglalt állást. :) Káposzta is megmarad, kecske is jóllakik az emberek oldalán vagyunk és hasonló szövegekkel.

Közben legyünk túl a választáson. Kb ennyi a nagy koncepció vsz.

#682490 banyaiz Előzmény: #682420

http://www.portfolio.hu/gazdasag/penzugy/devizahitelek_nem_jelent_azonnali_allasfoglalast_a_kuria_hetfoi_ulese.3.193004.html

Választ kaptunk a nagy kérdésre. Hétfőn csak elkezdik a jogegységit.

Ennek kapcsán én arra számítok, hogy maximum részletkérdésekben áll a Kúria az "emberek oldalára", hogy a hivatalos szöveget használjam. Illetve ameddig csak lehet elhúzzák ezt a jogegységit, lehetőleg választás utánra.

Nincs jogi megoldás erre a problémára , csak gazdasági van szerintem. Nem azt mondom, hogy egyedi esetekben nincs keresnivaló, de a nagy egészet érintő kérdésekben jogi úton "menteni" hát több mint valószínűtlen.

Ukrajnának Otp-re annyi hatása van, hogy van ott is egy leánybank, aminél igen magas a bedőlt hitelek aránya. Nagyon forradalmi helyzet okozhat kellemetlenségeket, a tőkehelyzetet nem tudja megrengetni, de ettől még tőzsdei árfolyamnak káros lehet.

#682446 Rozsdáskilincs Előzmény: #682424

De nagy szükség van rájuk a további növekedéshez, 50-60 millió ember az unió legnagyobb területű tagállama lenne. Ukrán ipar le uniós fel. Az emberek több szabadságot kapnak meg sok szép szines terméket amire vágynak, utazhatnak kedvükre míg van megtakarításuk:) Szerintem elkerülhetetlen a csatlakozás a közösséghez. A globalizáció megállíthatatlan. Mit tesznek az oroszok lobbiznak ellene de ma már elképzelhetetlen hogy katonai erővel lépnének fel ellene. Az ukrán nép európához akar tartozni jogosan.

#682430 Labandy Előzmény: #682424

A hősök Terén amikor vitycccc&nka szónokol bekapom a saját ... és .... saját magam a nagy nyilvánosság több száz ezer egybegyűlt előtt, ha Ukrajna unyós lesz.

I:II:III Ukrán front a f@cistákat Berling verte sz@rrá mint a rongyot - alig hatvan éve- A Szovjetúnió HŐSEI + ölbe tett kézzel nézik hogy kitárják az ajtót a f@cisták elött?. Ne má hogy most a "f@ciszták " csak úgy puszira adnak a doni kozákoknak 200 milra ajrót, ne má, mert megőrülök. a zsuzskát felveszik örülnek boldogok lesznek és rendeznek olyan verekedést a polsikkal, hogy Gogol is forogni fog a sírjában.

#682424 Ddavid Előzmény: #682420

Ukrajna orosz gázt használ és nem fogják fel, hogy csak piacnak kellenek az unióba nem azért, mert olyan nagy szükség van rájuk. Ha kormányváltás lenne akkor is az energiapolitika megreformálása 5-10 évet venne igénybe és addig az oroszok a gázzal simán térdre kényszerítik az országot. A másik, hogy az orosz kész lehet kiprovokál dolgokat, hogy ukrajna ne kerüljön közelebb az EU-hoz.(elég bizonytalan a helyzet most)

Szerintem a jövőt tekintve jobban járnának az oroszokkal, mert az olcsóbb energia ott van és egy papír aláírásával a nyugati jólét nem fog rögtön érvényesülni.

#682420 Lebleuf Előzmény: #682407

Kösz a hírt!

A Kúria sajtótájékoztatója közt nincs november 25-i bejelentés………………………… FCK Itself!

Mégsem jött be a 4200-as alsó szint tippem.

Van egy ötlet a fejemben, mi születhet, de itt lehet nem fog bejönni.

Olyan MNYP szintű bejelentésre számítok, mivel az a pszichológia alaptétele miatt bevált (ami egyben az univerzum alaptétele is) itt is be fog: lehetőség az összes szerződés újratárgyalására, amennyiben a szerződő lépést tesz. Ez fura, de az MNYP kapcsán >90% biztonsággal működött (az marad MNYP tag, aki bekocog, és aláír valamit határidőig). Ez ellen szól, hogy ügyvédek percsoportokat is képviselhetnek, de ez szerintem még mindig a minimális kockákat — viselése a kormány részéről — kategória.

Erre spekulálok.

Ukrajna még forog a fejemben. Az OTP-ra gyakorolt hatása kapcsán mit gondoltok róla?

Szerintem meg akarják dönteni a kormányt, amely az EU felé végleg elvesztette hitelét, de az orosz vonal belépését nem érzem. Az ország lakosságának drukkolok ezerrel !!! Max. 2015-ben Klicskó KO-val kiüti a jelenlegi hatalmat !!! (ha az oroszok nem segítenek, esélye van az előre hozott választásoknak, de ez már magas röptű politika, nem lát6unk bele)

#682407 banyaiz Előzmény: #682329

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/devizahitelek_hetfon_bejelentest_tesz_a_kuria.4.192983.html

Jogegységi az már biztos lesz ezt már eldöntötték korábban. Kérdés, hogy hétfőn mit fognak alkotni. Húzzák az időt, vagy mondják a döntést.

Illetve ami nem kérdés, hogy gyorsan ellentmondásba kerültek a saját korábbi általad idézett nyilatkozataikkal az ügyben. Mert először próbáltak kibújni a jogegységi alól. Jobb lett volna mielőtt nyilatkoznak egyeztetnek a kedves vezetővel mit szeretne. :)

#682368 Margaretta Előzmény: #682358

Nem tudom.

Megint hoztak egy újabb bankadót, ami most decembertől hatályos.

Az a lényege, hogy az általános kockázati céltartalék fel nem használt összegét ha átvezetik az eredménytartalékba, ezen összeg után 19% adót kell fizetniük március 10-ig.

Akkor is be kell fizetni ezt az adót, ha egyébként veszteségesek.

#682365 Ricsi Előzmény: #682358

Szerintem olyan semmilyen, a bankoknak mindenük tele van, ha megszívatják őket, képesek és elmennek. És ha nem viktoriánus szemüveggel nézzük a dolgokat, az nagyon nagy baj lenne.

#682357 banyaiz Előzmény: #682354

Egyetlen választási ígéret az adócsökkentés volt. Gondolom azt nem akarták felvállalni, hogy úgy járjanak mint Gyurcsány rögtön választás után.

Egyetértek egyébként. Emlékszem még ilyen álmok voltak, hogy 3 oldalú megegyezés, három fél viseli a terheket, egy db-ig úgy normális mederben ment a téma . Aztán elszabadult. :)

Benne vagyunk ebben nyakig, át van politizálva az egész, hogy mászunk ki belőle az még kérdőjeles.

#682354 Pityke35 Előzmény: #682348

Az államkassza egy feneketlen kút. A devizahitelesekkel kellett volna kezdeni 2010-ben, nem egykulcsosozni. A bankadó pedig a dev hitelesek pénzéből is van, mégsem találtak ki nekik semmi okosat.

A másik, meg be kellett volna vezetni az euro-t, vagy figyelemmel lenni a forint árfolyamokra a nagy szabadságharcolás közepette.