Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#682353 banyaiz Előzmény: #682350

Ez a római jog egy kicsit is összetettebb esetben olyan, hogy ha akarom akkor így, ha akarom úgy.

Rengeteg kérdést felvet ez a téma. De ez a jogi vonal vsz kb olyan mint amikor a műtét sikeres volt csak a beteg meghalt.

Nem ez a kulcsa az egésznek, egy ilyen kínlódásnak pótcselekvésnek jó vsz.

Persze egy jogegység az kell mert minek legyen 1000 ügy ezerféle ítélettel, csak növeli a káoszt.

#682350 Racional Előzmény: #682343

"Ettől függetlenül az én véleményem szerint ez nem egy jogi hanem gazdasági probléma alapvetően."

Hát az lett, de miért? A kormánynak ebben most igaza van, nem a jog miatt, hanem a jogászok miatt pro primo keletkezett és pro secundo nem lehet megoldani.

Hogy volt bátorsága egy közjegyzőnek 10 oldalas szerződést aláíratni egy ügyféllel, szemben a Ptk-val? (nyilván a pénzért) És hogy van bátorsága egy Bíróságnak ítéletet hozni szemben a Ptk-val? (miért, mitől fél, vagy ki utasítja?) Ez így ment 4-5 éven keresztül, és most a kormánynak kell szólni, hogy tanult barátaim rakjatok rendet?

#682348 banyaiz Előzmény: #682347

Csak akkor kellett az a lé másra (meg most is) , ez a fő gond.

a költségvetés mint egy drogos rákapott a banki extra lóvékra meghatározta a mozgásteret.

Jogi dolgokat pedig már 3 évvel ezelőtt is másodlagosnak ítélték vsz a problémánál.

Ennyi a sztori . A többi a gonosz hétfejű sárkány és a legkisebb királyfi meséje. :)

#682346 banyaiz Előzmény: #682338

Azt a látszatot keltik , hogy jogi akadályok vannak a rendezés előtt.

Korábban a végtörlesztésnek nem volt jogi akadálya? :)

Dehogynem volt, csak azt úgy ítélték meg gazdaságilag még elfér, aztán a jog le van szarva .

De most nyomnának egy ilyet a maradék hitelre az már több mint gázos lenne, gazdaságilag. Ez a szűk keresztmetszet a történetben.

Nem a jogi vonal.

Viszont az igen érdekes, hogy egy Kúria ebben szituban mit tud kezdeni ezzel a csonttal.

#682343 banyaiz Előzmény: #682338

Ezekben a perekben egymásnak ellentmondó ítéletek születtek. Már ahol egyáltalán jogerős ítélet van.

A kérdések egy része EU-s bíróság előtt van .

Szóval egy igazi őskáosz. Vezért kiadta az utasítást legyen magyar narancs, és akkor hirtelen minden kérdés kristálytiszta lesz néhány hét alatt, az is érdekes esemény lenne. :)

Ettől függetlenül az én véleményem szerint ez nem egy jogi hanem gazdasági probléma alapvetően.

#682338 Racional Előzmény: #682332

Azért itt nem csak arról van szó, hogy bankot, ügyfelet vagy költségvetést mennyi pénzzel fognak megerőszakolni, hanem arról, hogyha hoznak egy igazságot hozó döntést, akkor az elmúlt 4-5 év egész bírósági, közjegyzői munkáját is negatívan minősítik, amely ki fogja verni a biztosítékot, mert nem tudnak semmi újat hozni, hiszen ezeket a régi jogszabályok is tartalmazták, csak csupán a mindig a hatalmat és nem az ügyfelet szolgáló tanult jogvégzettek a sárba tiporták az igazságszolgáltatást. Ezért mondjuk mindig, hogy nálunk csupán jogszolgáltatás van, igazságszolgáltatás helyett. Ha ezt most bevállalják, akkor ezt el is ismerik.

#682332 banyaiz Előzmény: #682325

Az a gáz Kúria számára, hogy bármit dönt nekik szopás. Nem csoda, hogy nem erőltették eddig a dolgot. :)

Ha elmeszelik a bankokat akkor egyrészt jogilag igen necces területre tévedtek , másrészt a gazdaságilag is.

Ha nem meszelik el akkor ez a politikuscsürhe (akiktől ugyan elvileg függetlenek:) a látszat kedvéért anyázni fogja őket. A függetlenség jegyében kikérik majd maguknak , hogy nem álltak az emberek oldalára stb. Első számú bűnbakok lesznek.

Kellemes szitu. Melyik kezemet vágjam le kb.

#682330 banyaiz Előzmény: #682325

Az én véleményem szerint ezt a kérdést érdemben csak úgy lehet rendezni, hogy a kormány bevállalja , hogy a különadókból leírható legyen a költsége. Akkor a bankok elbírnak egy olyan nagyságrendet ami egy érdemi segítséget tesz lehetővé.

Minden más csak egy kínlódás.

Persze ettől még lehet játszani ezt a jogi huzavonát , lehet mesélni mindenről, hogy emberek oldalán vagyunk stb, álmokat.

Bankszektort lehet bizonytalanságban tartani (álmoskönyvek szerint nem éppen a gazdasági növekedés irányába hat az ilyesmi) , lehet Otp árfolyamot még 125000 -szer szétverni mindenféle baromsággal.

Ezt lehet, de érdemi segítséghez a jelen helyzetben vsz az kell amit írtam.

Kúriának előbb utóbb ebben döntenie kell. Jobb lenne előbb mint később.

#682329 Lebleuf Előzmény: #682318

Szerintem a döntés megvan, ha az időhúzásról eltekintek.

December 15. vasárnap, ez a dátum szerepel a hírekben, hétvégén max. a gépíró és a fénymásoló dolgozik, hogy hétfőre meglegyenek a példányszámok.

A két számomra figyelembe vehető hírforrás ez (a többi sajtó):

2013. november 19. - Sajtóközlemény a KIM-ben a mai napon megtartott kerekasztal beszélgetésről

http://www.lb.hu/hu/sajto/sajtokozlemeny-kim-ben-mai-napon-megtartott-kerekasztal-beszelgetesrol

2013. november 6. - Közlemény

http://www.lb.hu/hu/sajto/kozlemeny-3

Itt ebben az országban sokan sárosak, és ezen sokaság épp egymástól függ.

Akkor történik ügyekben meglepő fordulat, ha majd egy dominó úgy dől el, hogy végigsöpör a soron, ez nem most lesz. (Horváth András ezért fog eltűnni hamarosan a hírekből is.)

Azt várom, hogy a Kúria dönt egy jogegységi eljárás indításáról, kevésbé arra konkrét intézkedést tesz.

#682325 Csusza Előzmény: #682322

Értem, kösz. Ezek szerint arról nincs szó, hogy mindenképpen valami döntést megszülnek, csak valószínű.

Akkor akár maradhat továbbra is a maszatolás...

#682322 banyaiz Előzmény: #682318

Egy vmi biztos, hogy semmi sem biztos. :) De elvileg hétfőn összeülnek, hogy döntenek is , vagy maszatolnak ki tudja.

Az eldöntendő kérdések elég alap dolgok ezeknél a hiteleknél. Szinte minden bírósági ügyekben x éve egymásnak ellentmondó ítéleteket hozó témakör benne van.

Kíváncsian várom én is mit sikerül megszülni.

#682321 banyaiz Előzmény: #682282

Vmi olyasmi a koncepció, hogy úgy ne csináljunk semmit, hogy közben úgy tegyünk mintha csinálni akarnánk vmit. Közben néhányat gonosz bankozzunk, és álljunk az emberek oldalára. Időt lehet nyerni ebben a kényes ügyben, menjen le a választás úgyis az a lényeg. :)

Kb így tudnám összefoglalni. Ebben a Kúria fog hozni egy jogegységi döntést előbb utóbb lehet már hétfőn.

Nem tudom elképzelni, hogy alapjaiban felülírja a gyakorlatot. Milyen alapon?

#682320 banyaiz Előzmény: #682282

Ha megnézed a folyamatot akkor jönnek elő mindig egy egy újabb "mentőakcióval" amikor nyomás van rajtuk az ügyben, politikailag nyomás.

Ezt szépen le lehet követni jó példa a végtörlesztés ahol előtte már mondták, hogy több akció nem lesz (amit azóta sokszor mondtak) és elszállt a svájci , indulatok elszabadultak és jött a végtörlesztés.

Itt ennél a végső mentésnél is ugyanez a "logika" megfigyelhető. A parányi probléma annyi, hogy a banki terhekből engedni kellene ahhoz, hogy érdemi mentés kivitelezhető legyen.

Ezért következett be, hogy az 1 héten belül végső mentés már fél éve húzódik. Ezért dobták be ezt a jogi vonalat is , rágni a gumicsontot.

Lehet mondani az elégedetlenkedőknek, hogy meg kell várni a jogi tisztázást.

1. Korábban ez nem volt akadály

2. Mi tartott 4 évig ebben az ügyben, most vették észre, hogy jogilag zavaros?

stb stb.

Szóval ennyi a játék vsz, van benne egy jó adag parasztvakítás. Olyan szempontból viszont éles a helyzet, hogy itt mindent 10 és 100 mrd-okban lehet mérni.

#682318 Csusza Előzmény: #682142

Ez a hétfői döntés mennyire biztos? Mármint, hogy így vagy úgy, de döntést hoznak.

vettem otp-t certivel i…

#682312 Ibiza

vettem otp-t

certivel is sok volt de kiszálltam, erste bénázott vele.