Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#682330 banyaiz Előzmény: #682325

Az én véleményem szerint ezt a kérdést érdemben csak úgy lehet rendezni, hogy a kormány bevállalja , hogy a különadókból leírható legyen a költsége. Akkor a bankok elbírnak egy olyan nagyságrendet ami egy érdemi segítséget tesz lehetővé.

Minden más csak egy kínlódás.

Persze ettől még lehet játszani ezt a jogi huzavonát , lehet mesélni mindenről, hogy emberek oldalán vagyunk stb, álmokat.

Bankszektort lehet bizonytalanságban tartani (álmoskönyvek szerint nem éppen a gazdasági növekedés irányába hat az ilyesmi) , lehet Otp árfolyamot még 125000 -szer szétverni mindenféle baromsággal.

Ezt lehet, de érdemi segítséghez a jelen helyzetben vsz az kell amit írtam.

Kúriának előbb utóbb ebben döntenie kell. Jobb lenne előbb mint később.

#682329 Lebleuf Előzmény: #682318

Szerintem a döntés megvan, ha az időhúzásról eltekintek.

December 15. vasárnap, ez a dátum szerepel a hírekben, hétvégén max. a gépíró és a fénymásoló dolgozik, hogy hétfőre meglegyenek a példányszámok.

A két számomra figyelembe vehető hírforrás ez (a többi sajtó):

2013. november 19. - Sajtóközlemény a KIM-ben a mai napon megtartott kerekasztal beszélgetésről

http://www.lb.hu/hu/sajto/sajtokozlemeny-kim-ben-mai-napon-megtartott-kerekasztal-beszelgetesrol

2013. november 6. - Közlemény

http://www.lb.hu/hu/sajto/kozlemeny-3

Itt ebben az országban sokan sárosak, és ezen sokaság épp egymástól függ.

Akkor történik ügyekben meglepő fordulat, ha majd egy dominó úgy dől el, hogy végigsöpör a soron, ez nem most lesz. (Horváth András ezért fog eltűnni hamarosan a hírekből is.)

Azt várom, hogy a Kúria dönt egy jogegységi eljárás indításáról, kevésbé arra konkrét intézkedést tesz.

#682325 Csusza Előzmény: #682322

Értem, kösz. Ezek szerint arról nincs szó, hogy mindenképpen valami döntést megszülnek, csak valószínű.

Akkor akár maradhat továbbra is a maszatolás...

#682322 banyaiz Előzmény: #682318

Egy vmi biztos, hogy semmi sem biztos. :) De elvileg hétfőn összeülnek, hogy döntenek is , vagy maszatolnak ki tudja.

Az eldöntendő kérdések elég alap dolgok ezeknél a hiteleknél. Szinte minden bírósági ügyekben x éve egymásnak ellentmondó ítéleteket hozó témakör benne van.

Kíváncsian várom én is mit sikerül megszülni.

#682321 banyaiz Előzmény: #682282

Vmi olyasmi a koncepció, hogy úgy ne csináljunk semmit, hogy közben úgy tegyünk mintha csinálni akarnánk vmit. Közben néhányat gonosz bankozzunk, és álljunk az emberek oldalára. Időt lehet nyerni ebben a kényes ügyben, menjen le a választás úgyis az a lényeg. :)

Kb így tudnám összefoglalni. Ebben a Kúria fog hozni egy jogegységi döntést előbb utóbb lehet már hétfőn.

Nem tudom elképzelni, hogy alapjaiban felülírja a gyakorlatot. Milyen alapon?

#682320 banyaiz Előzmény: #682282

Ha megnézed a folyamatot akkor jönnek elő mindig egy egy újabb "mentőakcióval" amikor nyomás van rajtuk az ügyben, politikailag nyomás.

Ezt szépen le lehet követni jó példa a végtörlesztés ahol előtte már mondták, hogy több akció nem lesz (amit azóta sokszor mondtak) és elszállt a svájci , indulatok elszabadultak és jött a végtörlesztés.

Itt ennél a végső mentésnél is ugyanez a "logika" megfigyelhető. A parányi probléma annyi, hogy a banki terhekből engedni kellene ahhoz, hogy érdemi mentés kivitelezhető legyen.

Ezért következett be, hogy az 1 héten belül végső mentés már fél éve húzódik. Ezért dobták be ezt a jogi vonalat is , rágni a gumicsontot.

Lehet mondani az elégedetlenkedőknek, hogy meg kell várni a jogi tisztázást.

1. Korábban ez nem volt akadály

2. Mi tartott 4 évig ebben az ügyben, most vették észre, hogy jogilag zavaros?

stb stb.

Szóval ennyi a játék vsz, van benne egy jó adag parasztvakítás. Olyan szempontból viszont éles a helyzet, hogy itt mindent 10 és 100 mrd-okban lehet mérni.

#682318 Csusza Előzmény: #682142

Ez a hétfői döntés mennyire biztos? Mármint, hogy így vagy úgy, de döntést hoznak.

vettem otp-t certivel i…

#682312 Ibiza

vettem otp-t

certivel is sok volt de kiszálltam, erste bénázott vele.

#682282 Racional Előzmény: #682142

Én nem várom, hogy hétfőn a Kúria a kormány hátsóját fogja nyalni;

Nem indulhat ki az új Ptk-ból, csak a régiből, mert a visszamenőleges jogszabályozás jogszerűtlen lenne;

A régi szerint is problémás (még ha az ügyfél alá is írta és volt változás kihirdetés) az egyoldalú szerződésmódosítás;

hogy nem volt valóban valuta mozgás a forint mögött azt könyveléssel bizonyítani is kell;

az átváltási kulcsokkal (közép árfolyamok) való manipulálás mindenféle képen jogszerűtlen;

csak általános mindenkire érvényes jogszabály hozható, külön lakásra, valutára vagy szabad felhasználásra nem;

Ergo, valami döbbenetes újat nem hiszem, hogy ki tudnak találni

#682146 Ibiza Előzmény: #682137

4k alatt fillérekkel sok stop lakik ha leütik kattognak a stopok 950ig..ami alatt szintén sok stop van..akkor rányomnak egy rossz hírt és ott a 3650.

#682142 banyaiz Előzmény: #682137

Úgy néz ki annyi lesz a játék most, hogy a Kúria döntést jövő hét hétfőn esedékes 4 k körül várjuk aztán döntés függvényében vagy vissza 4500 környékére , vagy le a pöcegödörbe.

#682126 Csusza Előzmény: #682113

Ezt várom én is. Mondjuk nem tudom, ha leszúr 4100 alá, akkor az meddig normális...

Banyek! Nem követtem Mat…

#682120 Lebleuf

Banyek! Nem követtem Matgab topikját; kb. egy hete vásárolt 4515-ön!!

Célára 10% diszkont 4064-on, én ezt mivel kijelentette, legalább a duplájára számítok, így pakkom felét rögvest eladom, majd 3612-nél elkezdem visszacsipegetni.

;-D