Regisztráció Elfelejtett jelszó

Csillagászat

Re: nincs cím

#681766 Csusza Előzmény: #679971

"eccerűen tököm tele van h 7 mrd emberből egyedül én voltam fent és én láttam ? senki nem ír róla sehol. "

:-D

"...A csillagok szabad s…

#681401 birkanyiiroo

"...A csillagok szabad szemmel nézve mozdulatlannak tűnnek, valójában azonban mozognak a térben. A térbeli elmozdulás látóirányunkra merőleges vetületét nevezzük a csillagok sajátmozgásának. A legnagyobb sajátmozgással a Barnard-csillag (Nyílcsillag) rendelkezik. A színkép tanulmányozásával meg lehet határozni a csillagok látóirányú mozgási sebességét.

Ha a csillag távolságát is ismerjük, akkor a fentiekből kiszámítható a csillag valós térbeli mozgása.A közeli csillagok tanulmányozásával a csillagászok megállapították, hogy ezek egymáshoz viszonyítva különböző pályán mozognak kb. 24 km/s sebességgel. A Nap 26 km/s sebességgel halad a Herkules csillagkép irányába."

http://hu.wikipedia.org/wiki/Csillag

Baromi jó kétrészes videjó az égitestek örvénymozgásáról:

Part 1:

Part 2:

http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_66575&feature=iv&src_vid=0jHsq36_NTU&v=C4V-ooITrws

#680094 Dr. ursi Előzmény: #680087

érdemes 5 órától kint lenni.

6-ig biztosan látható.

reméljük nem lesz felhős az ég.

egész kicsi de nagyon fényes feje volt az üstökösnek és hosszú csóvája.

de mondom függőlesen "zuhant" a házak tetejére, nem szögben.

#679971 Dr. ursi Előzmény: #679944

http://index.hu/tudomany/2013/11/28/szetrobban-e_az_evszazad_ustokose/

azon a képen ahol mutatják h az egyes napokon kb hol látható az égen.

az ma így volt, ahogy dec 1-ét jelzik, csak nem szögben jött lefelé hanem függőlegesen.

de ott volt az újhold és sréen alatta a merkur és sréen alatta mindig balra lefelé az üstökös a csóvával. gondolom h az ison volt.

vagy nem ?

eccerűen tököm tele van h 7 mrd emberből egyedül én voltam fent és én láttam ? senki nem ír róla sehol.

#679954 Ibiza Előzmény: #679944

2000 körül volt egy nagyon szép üstökös..sokáig látszott..sajnáltam amikor elment.

#679944 Dr. ursi Előzmény: #679841

igen, lelkes vagyok, mert ilyet nem látni minden nap.

és még ha hétalvó lennék akkor is felkelnék emiatt ...

csak most nemtom melyiket láttam.

lehet csak egy hullócsillag vagyis meteorit volt ?

mert nem értem miért nem írják meg h hajnalban gyönyörűen látszott az üstökös és a csóvája is a holdtól balra srégan lefelé napfelkelte előtt természetesen keleten.

csak én lettem volna fent és kint az uccán ? és a csillagászok húzták a lóbőrt ???

#679841 Csusza Előzmény: #679815

Nagyon lelkes vagy! :-) Én sajnos nem láttam, egészen megfeledkeztem a dologról. :-(

Meg 6 előtt nem szívesen kelek... ;-)

#679815 Dr. ursi Előzmény: #677249

egyszerűen nem találok szavakat.

az ison él.

olyan mintha egyenesen a házak tetejére zuhanna.

az újholdtól balra sréen lefelé látható.

itt pesten hajnali 6 óra 5 perckor tűnik el, ahogy a nap fénye elnyomja.

őrület.

és hálaadás napja után és kezdődik az advent.

utoljára bő kétezer évvel ezelőtt volt ilyen ...