Regisztráció Elfelejtett jelszó

Csillagászat

Re: nincs cím

#680094 Dr. ursi Előzmény: #680087

érdemes 5 órától kint lenni.

6-ig biztosan látható.

reméljük nem lesz felhős az ég.

egész kicsi de nagyon fényes feje volt az üstökösnek és hosszú csóvája.

de mondom függőlesen "zuhant" a házak tetejére, nem szögben.

#679971 Dr. ursi Előzmény: #679944

http://index.hu/tudomany/2013/11/28/szetrobban-e_az_evszazad_ustokose/

azon a képen ahol mutatják h az egyes napokon kb hol látható az égen.

az ma így volt, ahogy dec 1-ét jelzik, csak nem szögben jött lefelé hanem függőlegesen.

de ott volt az újhold és sréen alatta a merkur és sréen alatta mindig balra lefelé az üstökös a csóvával. gondolom h az ison volt.

vagy nem ?

eccerűen tököm tele van h 7 mrd emberből egyedül én voltam fent és én láttam ? senki nem ír róla sehol.

#679954 Ibiza Előzmény: #679944

2000 körül volt egy nagyon szép üstökös..sokáig látszott..sajnáltam amikor elment.

#679944 Dr. ursi Előzmény: #679841

igen, lelkes vagyok, mert ilyet nem látni minden nap.

és még ha hétalvó lennék akkor is felkelnék emiatt ...

csak most nemtom melyiket láttam.

lehet csak egy hullócsillag vagyis meteorit volt ?

mert nem értem miért nem írják meg h hajnalban gyönyörűen látszott az üstökös és a csóvája is a holdtól balra srégan lefelé napfelkelte előtt természetesen keleten.

csak én lettem volna fent és kint az uccán ? és a csillagászok húzták a lóbőrt ???

#679841 Csusza Előzmény: #679815

Nagyon lelkes vagy! :-) Én sajnos nem láttam, egészen megfeledkeztem a dologról. :-(

Meg 6 előtt nem szívesen kelek... ;-)

#679815 Dr. ursi Előzmény: #677249

egyszerűen nem találok szavakat.

az ison él.

olyan mintha egyenesen a házak tetejére zuhanna.

az újholdtól balra sréen lefelé látható.

itt pesten hajnali 6 óra 5 perckor tűnik el, ahogy a nap fénye elnyomja.

őrület.

és hálaadás napja után és kezdődik az advent.

utoljára bő kétezer évvel ezelőtt volt ilyen ...

Este érdemes kukkolni az…

#676925 walex

Este érdemes kukkolni az eget, jönnek a Leonidák.

#676915 Ibiza Előzmény: #676913

eljő a messiás?

egyszer tetszett..gyurcsóti zsidóknak beszélt..öreg zsidók elszunyókáltak..gyurcsóti azt mondja "amikor eljött a megváltó.." az öregek felpattantak mint akit kígyó csípett..és látták ott van gyurcsóti..azt gondolták megérkezett..várják egész életükben és amikor megérkezett pont átalusszák..jó volt.

#676913 Dr. ursi Előzmény: #676861

nem láttam sajnos. este amikor jöttem haza, akkor olyan fehér fátyolos gyűrű volt a telihold körül és egészen fényes volt. szép volt.

ma hajnalban megint láttam az üstököst.

jön.

azt mondják olyan fényes lehet mint a nap.

amikor napközelbe ér annyira felizzik, hogy mint egy második napként fog látszani.

ez nov. 28-án várható.

és a csóva majd csak ezután látható, ha majd elhagyja a napközelséget.

ez egész decemberben látható lesz.

s ha két nap lesz az égen ... azt eccer valaki nagyon régen megjósolta h mi következik, s ilyenkor elszorul a szívem, mert érzem h súlytalan vagyok azon a mérlegen amelyen megmérettetek majd én is. átpergek Isten rostáján.

#676861 Ibiza Előzmény: #676844

nézzétek a holdat..gyönyörű kettős szivárvány van körülötte..legalább is pestről nézve.

#676844 Dr. ursi Előzmény: #676552

ma hajnali 5 óra 40 körül láttam az üstököst. tényleg a keleti égbolton, ahol a nap felkel, felnézve úgy nekem középmagasan. és fényes határozottan jól látható és kicsi csóvája is van már. legalábbis kicsinek látszik gondolom mert még messze van. egyértelműen látni, más mint a csillagok, az is érződik h ez nem áll hanem mozog.

gyönyörű szép és egyúttal félelmetes.

főleg ahogy majd közelebb kerül és kiteljesedik az üstökös. most még kicsi, de szabad szemmel kiválóan észlelhető.