Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

tán picit túl értékelték…

#682860 Borska

tán picit túl értékelték ezt a kúria dolgot?

Re: nincs cím

#682801 ikszf Előzmény: #682693

semmi, lejött az első értelmes támaszig tickre, zártam is a shortjaimat

wow, nem nagyon láttam m…

#681672 ikszf

wow, nem nagyon láttam még ilyen elmozdulást hajnali 2-kor eurhufban

#681518 ikszf Előzmény: #680394

nyitottam még shortot 302,2-ről

stop szint ~303 a fele pozira

TP ~300 alatt valamivel a fele pozira

bocsánat ez elmaradt EUR…

#680404 Borska

bocsánat ez elmaradt EURHUF és USDHUF longra gondoltam

EURHUF naposon pedig sze…

#680403 Borska

EURHUF naposon pedig szerintem a 292-302 es trendcsatornáját készül fölfelé kilépéssel, funda támogatottsággal törni

....310-312es tetszetős kiszálló lehet(ne)

USDHUF naposon tankönyvi…

#680400 Borska

USDHUF naposon tankönyvi fordított fej-váll......... 230ra mutat(na), onnan lendületből törhetne a 222-230as cstorna fölfelé és már adott is a 238-240es kiszálló

....kíváncsi leszek

nyitottam rá egy kis sho…

#680394 ikszf

nyitottam rá egy kis shortot, 304,7-es stoppal, TP-t még nem tudom

#679889 Euroman Előzmény: #679879

erre várok én is, mármint usdhuf-nál....az még mindig bukóban van, eurhuf-ot lefeleztem, kicsi haszonnal

EURHUF valóban alakulgat…

#679879 Borska

EURHUF valóban alakulgat, meg kéne maradni ezen szint fölött, picit hezitálni és irány a 303-305

nahhh emellé külön bónusz lenne ha EURUSD végre elindítaná a korrekcióját ,mert akkor a pillanatnyi állás szerint USDHUF sistergős rakéta lenne

....amúgy nem is értem euró dollárhoz képesti relatív erejét , hisz a politikai és gazdasági döntéshozók szóban mindent elkövetnek az euro gyengítésére, de mégsem jön össze, viszont az első valódi lépés átszakíthatja a gátakat......

kiderül

#678685 Boby. Előzmény: #678682

Így már teljesen világos, és azt mondom ügyes! Úgy látom nem véletlenül született a mondás, hogy kicsi a Bors(ka), de erős.

#678683 Borska Előzmény: #678675

most ahogy nézegettem usdhuf-ot hétfőn ha tovább tart a morzsolódás megpróbálok 128-130 között valahol venni belőlle ha pedig gyorsuló ütemben esik és nyoma nem lesz a fordulónak akkor stoppolódok, majd 80-66 forint között ismét megpróbálok belevenni..... (remélem nem ez a szcenárió jön)

#678682 Borska Előzmény: #678675

"a nagy spread melletti pozíció felvállalása"

értem mire gondolsz, a forint certik kaszása 15ös különbséggel jelenik meg eladói és vevői oldalon is, ez valóban nagy spread, pont emiatt nem veszek sose és nem adok el sose árjegyzőnek, (már a lehetőségekhez képest)

ha árjegyző fölött 1ft-vel veszek akkor a spread már csak 1, illetve fordítva, de ezért a plusszért lemondok a gyors poziba lépés lehetőségéről, és talán picit tudom csökkenteni a kockázatot

ha pl 140 --- 155 az usdhuf tl certi árjegyzői ajánlata és nekem sikerül az nap összegereblyézni 141en a pappírt, akkor az esetleges piac szünet alatti események ha számomra rossz irányba viszik a certit kisebb még tán vállalható veszteséget okoznak, ha pl usa dollárnyomtatás támogatásáról jövő hír gyengíti a dollárt evvel letolja certit teszem azt 122 --- 137 re akkor van némi időm elgondolkodni a folytatáson, hisz a veszteségem nem 155ről 122re -33ft/db hanem 141ről122re -19ft/db és ha a kiszállásról döntök akkor is megpróbálok valami köztes árfolyamon lépni (már ha nincs pánik,vagy hurráoptimizmus)

ehhez is mint mindenhez jó nagy adag szerencse és türelem kell de szerintem így azért vállalható a rizikó

jahh és amit nézek, minden egyes pozinyitás előtt, az az EURUSD , mert gyakorlatilag ez dönt el mindent TA ügyileg ( a funda az más, az nálam hosszútávon usd erősödés, forinttal szemben mindenképp, de euró ügyileg is, az hogy ez hogy hat az eurhuf-ra az pedig számszaki kérdés, a három tört egymáshoz viszonyított mozgásából adódóan )

és EURUSD elérte a 1,3560 as korrekciós szintjét (legalább is az általam betippelt szintet, aztán ez lehet bármi ) ezért próbáltam meg belépni

#678675 Boby. Előzmény: #678600

Köszönöm a választ!

"nem 1-2 százalék lenne a cél,"

Természetesen az alaptermék - eurhuf, usdhuf - 1-2%-os elmozdulására gondoltam.

"én úgy szoktam venni hogy az árjegyzői vétel fölé állok 1forinttal, és várok, nem ..........."

Ezt a részt is értem, én is kötöttem már certit. Amit nem értek, az a nagy spread melletti pozíció felvállalása. Belépni a trade-be lehetséges, de mi a biztosíték a kilépésre 5-10%-os spread mellett, egy likvidnek nem nevezhető termékből?! Régebben volt olyan esetem, eurhuf tl certiben , hogy be betudtam szállni, az irányt is jól találtam el, az eurhuf is mozdult vagy 2%-ot, de kiszállni csak alig nyereségben sikerült.