Re: nincs cím
Borska Előzmény: #678675"a nagy spread melletti pozíció felvállalása"
értem mire gondolsz, a forint certik kaszása 15ös különbséggel jelenik meg eladói és vevői oldalon is, ez valóban nagy spread, pont emiatt nem veszek sose és nem adok el sose árjegyzőnek, (már a lehetőségekhez képest)
ha árjegyző fölött 1ft-vel veszek akkor a spread már csak 1, illetve fordítva, de ezért a plusszért lemondok a gyors poziba lépés lehetőségéről, és talán picit tudom csökkenteni a kockázatot
ha pl 140 --- 155 az usdhuf tl certi árjegyzői ajánlata és nekem sikerül az nap összegereblyézni 141en a pappírt, akkor az esetleges piac szünet alatti események ha számomra rossz irányba viszik a certit kisebb még tán vállalható veszteséget okoznak, ha pl usa dollárnyomtatás támogatásáról jövő hír gyengíti a dollárt evvel letolja certit teszem azt 122 --- 137 re akkor van némi időm elgondolkodni a folytatáson, hisz a veszteségem nem 155ről 122re -33ft/db hanem 141ről122re -19ft/db és ha a kiszállásról döntök akkor is megpróbálok valami köztes árfolyamon lépni (már ha nincs pánik,vagy hurráoptimizmus)
ehhez is mint mindenhez jó nagy adag szerencse és türelem kell de szerintem így azért vállalható a rizikó
jahh és amit nézek, minden egyes pozinyitás előtt, az az EURUSD , mert gyakorlatilag ez dönt el mindent TA ügyileg ( a funda az más, az nálam hosszútávon usd erősödés, forinttal szemben mindenképp, de euró ügyileg is, az hogy ez hogy hat az eurhuf-ra az pedig számszaki kérdés, a három tört egymáshoz viszonyított mozgásából adódóan )
és EURUSD elérte a 1,3560 as korrekciós szintjét (legalább is az általam betippelt szintet, aztán ez lehet bármi ) ezért próbáltam meg belépni