Regisztráció Elfelejtett jelszó

Állampapírok, kötvények, befektetési jegyek

Re: ezt üzenem király julcsinak: bekaphatja !

#685063 Kissherceg Előzmény: #683474

A meghirdetettnél nagyobb összegben, 2,92 százalékos átlagos hozammal értékesített 6 hetes diszkont kincstárjegyet hétfőn az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK).

A tájékoztatás szerint az 50 milliárd forint értékben meghirdetett állampapírokra 147,6 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, ebből az ÁKK 65 milliárd forint értékű ajánlatot fogadott el.

Az átlaghozam 2,92 százalék lett, 7 bázisponttal magasabb a másodpiaci referenciahozamnál.

ezt üzenem király julcsinak: bekaphatja !

#683474 Dr. ursi

A 3,06 százalékos aukciós hozam egy bázisponttal haladja meg a 12 hónapos lejáratra szerdán a másodpiacon kialakult 3,05 százalékos referencia hozamot és 5 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción elértnél.

A 12 hónapos diszkont kincstárjegy az évet 5,30 százalékos aukciós hozammal kezdte.

Re: újabb dollárkötvényünk

#683003 Stiv Előzmény: #682961

A 3 hónapos diszkont kincstárjeggyel nem érdemes foglalkozni,alig hoz valamit...

#682961 Kissherceg Előzmény: #677544

Az Államadósságkezelő Központ (ÁKK) csaknem kétszeres túljegyzés mellett, 2 bázispontos hozamcsökkenéssel, 2,88 százalékos átlaghozamon értékesített a meghirdetett összegben 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) kedden, a szokásos heti aukcióján.

Az ÁKK közlése szerint a 30 milliárd forint összértékben meghirdetett állampapírokra 54,32 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot.

Az átlaghozam 4 bázisponttal maradt el a 3 hónapos lejáratra hétfőn a másodpiacon kialakult 2,92 százalékos referenciahozamtól.

#677544 walex Előzmény: #677540

Siker siker hátán! Az meg sem fordul a fejükben, hogy az újraelosztás EU rekorder arányát kéne talán csökkenteni és ténylegesen minimum nullás költségvetést csinálni. Addig nem beszélhetünk semmilyen egyensúlyról, amit próbálnak bemagyarázni a politikusok ciklusok óta.

A 3% vagy az alatti HIÁNY, nem egyensúly, mert ettől még nő az államadósság.

#677543 xmann Előzmény: #677475

Mami, lehet hogy az igazság faj de sajna drágábban finanszírozzuk magunkat mint a legtöbb keuropai állam, és sokkal magasabb felárral mint 2010 előtti 10-15 évben. Ezek tények. Tudom hogy nem szreted őket

#677540 xmann Előzmény: #677505

Rossz hírem van. 2014-ben lejáró papírokat váltunk ki vele, amiket még 4,5 és 5,5% hozam mellett bocsatottunk ki. Tehát a kamatterhek nőni fognak.

Persze tudom, ez is csak liberálmarxista ellenpropaganda

#677536 walex Előzmény: #677535

Pontosan!!! Ha a sok rejtett erőforrás munkába áll, olyan GDP növekedés lesz nálunk, hogy öröm lesz nézni. Egy pillanat alatt legyőzzük az államadósságot és az USA is forint alapú kötvénnyel fogja finanszírozni magát. :D

S ha ez még nem lenne elég, mert nem elég, a rezsiharc is folytatódik. A fülkeforradalom újabb fokozatba lesz kapcsolva. Minden közműcég fizetni fog azért, hogy igénybe vegyük a szolgáltatásaikat.

#677512 Euroman Előzmény: #677505

ez se bizots, hogy így van...én egy szavukat sem hiszem el..hazudnakreggel, délben,este....valamelyik nap megint az az agyalágyult hasonlat a békával, meg a tóval...10 éve még a dakota phaszságait mondta...viccelni akar, akkor menjen a showderklubba, bár ott elég erős a mezőny, hamar kiesne...

#677507 Euroman Előzmény: #677437

jah...ezeket a plakátokat kellene célszerűen felhasználni....kiragasztás előtt segggtörlésre....arra való...

#677505 Margaretta Előzmény: #677498

Állítólag a régebbi, magasabb kamatozású adósságokat váltjuk ki ezekkel.

A régi adósságokat ki kell fizetni a régi kondíciókkal.

Tehát egy magas kamatozású adósságot kifizetünk egy alacsonyabb kamatozású adóssággal.

Emiatt az új adósság több lesz, de alacsonyabb kamatozású.

#677498 Grizzly Géza Előzmény: #677484

Biztos én vagyok ilyen kis gonosz,de miből fogjuk ezt visszafizetni? Újabb hitelből. tehát a 6% kamatra is hitelt kell felvenni 0 növekedés mellett. Rosszul számolok? Oktassatok már lécci,mert felkeresem At-t,hogy magyarázza el,mi ebben a jó és hogyan illeszkedik ez az államadósság elleni harchoz. Tényleg nem kötözködök,csak kíváncsi vagyok. Nem érdekel,hogy más államok mennyiért vesznek fel hitelt,csak az a kérdésem,hogy fogjuk ezt visszafizetni?

#677483 Dr. ursi Előzmény: #677475

huh részemről tényleg ennyi.

amióta at nincs nem olvasni szinte egy értelmes hszt levezetést meg végképp.

a másik

más szemében szálkát magadéban gerendát ,

nem te voltál aki szememre hémyta -jogtalanul mellesleg - h csak akkor teszem be az aukciós kamatot ha csökkent ...

te meg hozol itt egy listát amin kigyűjt aki alacsonyab és köze nincs a gazdaságunkhoz egy usát hogyan hasinlítasz ? te. á.

részemről ennyi.

akkor jöttem ide vissza amikor talán egy év után na mondom megnézem mizújs erre.

s találtam egy embert aki értemesseket írt.

ez volt at.

innentől fogva h kitiltják az eyetlen értelmes hszelőt ...

hülyéknek tájékozatlanoknak lustáknak (nem mind te vagy :o) magyarázni meg fölösleges.

szasztok.

#677475 xmann Előzmény: #677459

MIVAN?

Leírtam pár ország DOLLÁRBAN KIBOCSÁTOTT ÁLLAMPAPÍRJAINAK JELENLEGI HOZAMAIT.

Innentől fogva minden alma, hasonlítgathatod őket egymással. De ha magadtól nem megy, akkor segítek: mindenki olcsóbban kap hitelt mint Magyarország. Ennyi a történet, nincs tovább. A piac értékítélete szerint Magyarország kockázatosabb mint lengyelország mexikó vagy Brazília.

Egyébként 2010 nyaráig a K-európai FELÁRAK nagyjából együtt mozogtak, azóta, bizonyára ez csak a véletlen műve, a magyar kockázati prémiumok megnőttek. ALMA vs ALMA.

Úgy látom,dicső kormányu…

#677466 Grizzly Géza

Úgy látom,dicső kormányunk az államadósság elleni harcban is szopóágon van,mint általában mindenben,pl.oktatás,eü

Bocsánat ,természetesen lopásban az élen járnak,re: trafikok,földrablások,simicska

#677459 Dr. ursi Előzmény: #677434

válasz abban amit nyuszinak írtam.

usa mit keres ott ? pl.

neked kéne legjobban tudni h felár.

h befire igen v nem.

h almát almával.

pl ha magyar kibocs akkor a többinél is azt nézd.

ha meg nem azt nézed akkor magyarnál se.

de hosszú h megérts egy iylen eccerűt.

nyuszinak leírtam.

ha felfogod fel ha nem nem.

#677441 banyaiz Előzmény: #677434

Azért mert siker van.

Persze mihez képest? Ahhoz képest, hogy még ekkora hozamfelárral sem jegyeznék le siker.

Ahhoz képest, hogy Imf-től olcsóbban kaptunk volna , viszont kormány belebukott volna esetleg imf feltételeibe, megint csak siker .

Siker siker hátán. Csak nézőpont kérdése. Jól kell belőni a viszonyítási alapot aztán máris öröm boldogság.