Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: nincs cím

#676671 Sumér harcos Előzmény: #676663

:)

ez igaz,pénzért vitték.

"De az a tréfás a vidéki nagyvárosok lakói jobban lenézik a környék kisfalvaiban élőket."

ebben is lehet vmi.

sőt megfigyelésem szerint, vidéki kispiccsa felkeveredik arénába,westendbe,mamutba, agyon öltözve,riszálva 5ször olyan gázzal támolyog ott agytevésben,mint akinek mindig természetes pesti társaik:)

#676663 Ibiza Előzmény: #676506

ugye mondtam :)

45-56 ig nem jószívűségből vitték a kaját pestre hanem jópénzért eladtak..

Egy pesti panelputri árából egy házat lehet venni faluhelyen.

Én nyitottan megyek vidékre, van egy megbeszélés bizottságosdi..

Amúgy nem akartam vidék-pest feszt szítani..mert nagyon sok barátom van az egész országban ahol közel sincsenek ilyen gondok..nagyon jó haverjaim vannak Békéscsabán Veszprémben Zalaegerszegen Sárospatakon..kecskeméten..Keleten kevesebb Miskolcon egy és Nyíregyház is egy..

Mondom a helyi menő csávókkal van a gondom..úgy mennek majd szét esnek..beparkolnak a templomkertbe, a díszkertbe mindenki lássa a merdzsót..

Nyílván pesten is sok a suttyó..

De az a tréfás a vidéki nagyvárosok lakói jobban lenézik a környék kisfalvaiban élőket.

#676524 hosszhuszár Előzmény: #676510

pl olaj szőkítés. :)

Felétek nem lehetett volna sok helyen, egy ásónyomot sem ásni, tele volt tartályokkal a főd..:)

#676510 Sumér harcos Előzmény: #676385

az itteni komoly,anyagilag meghatározó figurák,vastagon ugráltatják bp-i politikusokat is,nem állnak meg a falutáblánál.Másodsorban nagyivben xarnak a polgármesterre,meg papra-majd azok nyaliznak nekik,ha kell vmi:)

a nagypálya az vidéken is nagypálya,nem áll meg a falutáblánál,elér budapestig:)

#676506 Sumér harcos Előzmény: #676385

:)egyoldalú a francot:)

itt egy sarkitás vissza:)

budapest egy fos:)

a budapesti ember egy pofátlan,mekegő, e-betűvel beszélő,(a gyors válaszaival együtt is:))semmihez nem értő,affektáló művész,

és ha vidékre téved,azt hiszi ő xarta a spanyolviaszt.

Aztán a nagy BP-n meg retkes lakásproli,aki egy lyukban él.

A legtöbb agymosott retek is BP-n él.

Egy budapesti elképzelni nem tudja,a szűk agyával,hogy pl. zala megyében is lehet egy kis falu,ahol 500-an élnek,ő a bp táblán kivűl képtelen gondolkodni,azt hiszi azon kivűl nincs élet,neki már autovásárlásnál kistarcsa kő vidék,messze van.

vaktérképen kecskemétet szolnok,zalaegerszeget kaposvár helyére tenné.

bográcsozni már nem bográcsozik,mert ugy szétbaxták már az emberi kapcsolatokat,hogy azt sem tudják kik is a szomszédaik.

ha vidékre téved,disznóvágáson kamerán kivűl semmit nem tud fogni,fekete foltos tehénnél-ha fejik a szeme előtt, kakaót vár,azért fotóz.

1945-ben 1956-ban ha vonatokon nem viszik a zöldség,tej,hus,tojás élelmiszert eladni fel a parasztok,még éhen is haltak volna.

főzni nem tudnak,sehogy...a legtöbbje......nyomulnak a westend kajáspultjainal,nagy elégedetten a reklámok által rájuk erőltetett okostelefonjaikkal és zabálják a tutit.

paradicsom,tök,paprika palántát életében nem látott,azt hiszi oda hullik a zöldségeshez az égből.

élete legnagyobb álma egy baxott nagy irodaházban taposni a mókuskereket és a társait, programozó,vagy semmihez nem értő HR-s- ként,ahová reggel utazik autoban 2 órát,és haza szintén,üzemanyaggőzt nyelve,látványra meg nézheti közben,a mocskos,szürke,büdös,körbexart,körbehugyozott,lecsulázott gyönyört.

a legtutibb pesti a vidékről elszármazott 1-2generácios,aki azt sem tudja honnan jött,állandó bizonyitási kényszerrel,hogy ő bizony fővárosi,ő is egy eszetlen szegmense a pestieknek....

budapestiek 80%-a vidéki felmenőkkel rendelkezik,de ezt már elfelejtették.

Általában felmerül a vid…

#676385 Ibiza

Általában felmerül a vidék pest ellentét..ami persze egyoldalú..vidéken lassabb az élet "pesten" felgyorsult a világ gyors kérdésre gyors válaszok vannak..ha nincsenek vesztettél.

Itt a fórumon is láthatóak ezek a gondolkodásbeli különbségek, vidéken még mindig a pap a polgármester a jegyző az állatorvos a kiskirály..és persze a kocsmáros vagy butikos....ők a helyi elit, és persze az lesz valaki aki ezek holdudvarába becsókolja magát.

Ez a fórumon is kitapintható HMCS-k (helyi menő csávók) domborítanak nagyokat..de gyorsan kiderül ez a HMCS-ság a településjelző tábla után már semmit nem ér..mert nem a képességeken alapulnak...

Gondolkodnak szépeket a bográcsozásokon..mert kapják a háttérből a slungot.."apám te akkora ember vagy akár amerikai elnök is lehetsz..de ugye én is"..és körbenyalogatják egymást..."nyissunk üzletet Kaliforniában vegyünk ingatlant Monacóban..de aztán még is csak maradnak, jobb kukorékolgatni a kis szemétdombjukon..

Hál isten a fiatalok már kicsit mások.

#676383 rbbj11 Előzmény: #676380

Ha az emberek, a választók megváltoznak, meg fog változni elkerülhetetlenül az állam is. Ha okmányirodába megyek, jellemzően nagyon nem mindegy, hogy 30 éves az ügyintéző vagy 45-60. Mintha két különböző országban lennél. Az a baj a Fidesszel is, akik egykor a fiatal demokraták voltak, hogy teljesen felhígult + már ideje cserélni őket, mert megromlottak teljesen a politikai fertőben, ami nem csoda, mert nem is lehet ott 10 évet se lehúzni anélkül, hogy ne válj féreggé. Lehet, ha vki leszerepelt, nem is engedném, hogy valaha újra induljon választáson...első Fidesz kormány még valóban tett, akkor a gazdasági mutatók javulása nem nadrágszíjhúzásból eredet, és én voltam az egyik legnagyobb szimpatizánsuk.

#676380 Ricsi Előzmény: #676366

Levetíted egyénekre, de az állam is pont így működik. Mindent látni akar, mindenbe bele akar szólni.

Nézzük például az igazoltatást. Olyat én még sehol nem láttam, hogy rendőrök kóricálnak az utcán, és csak azért, mert unatkoznak igazoltatnak autóst, motorost, gyalogost, akit éppen tetszik.

De olyat sem láttam, ami itt 2 éve történt meg kb, hogy kitalálták, az EÜ csomagnak az autóban lejár az érvényességi ideje, nosza hát, büntessünk meg minden autóst. Ez csak egy példa, sorolhatnám napestig.

#676366 rbbj11 Előzmény: #676353

Hál Istennek az én generációmban vannak életjelek...Most volt egyetemi évfolyam találkozóm, hiába voltunk az országból mindenhonnan teljesen vegyesen, a 85 emberből 55-60 megoldotta, hogy ott legyen, és a beszélgetések során is az egyik fő téma volt, hogy ki kinek és hogyan tudna segíteni. Van egy barátom, azért jött el Pestről, mert nem felelt meg neki ott a szellemiség, itt viszont pl. velem is kölcsönösen segítünk egymásnak: egyszer ő segít az irodafelújításban, máskor én neki a lakásban stb

Hál Istennek, nem ismerek olyat korosztályomból, aki szinte ismeretlenül arról kérdez ki, milyen politikai elveket vallok, és pláne nem vet meg érte, hanem megbeszéljük ki miért gondolja úgy, és aztán mindenki békén hagyja a másikat, senki nem kezd bele pocskondiázásba.

Az ilyen ursi, ibiza stb félék szerencsére nem lesznek örök tagjai a társadalomnak, már zajlik a generációváltás.

Pesten picit nehezebb, mert ott tömörülnek azok a suttyók, akik jellemzően arrogáns, megmondó alakok, akik ezt nevelték a gyerekeikbe is. + nagyváros mindig személytelenebb, ezért könnyebben elterjed ill. megmarad a rossz.

#676353 Ricsi Előzmény: #676304

Köszi a biztatást.

Már egyszer leírtam, 1989-ben maradhattam volna németországban mint programozó. Fiatal voltam, előttem az élet, egy egyetem ajánlott állást, azonnal kaptam volna lakást, és jó fizut. Hazajöttem, mert magyar vagyok.

Aztán telt-múlt az idő, és szépen lassan kiégettek belőlem mindent. És semmiképpen nem akarok egy olyan országban élni, ahol a magyar a magyarnak vájja ki a szemét azért, mert nem hasonló a gondolkozásuk. Akár politikai, akár vallási, akár akármilyen.

Miután én elég jól ismerem a bibliát, azt gondolom, elég jól ismerem a zsidó történelmet. Elég sok rosszat tudok róluk, mégsem szídtam őket soha.

Aztán mondjuk a komcsik elég sokat ártottak a családomnak, apám főnemesi családból származik, mindenünket elvették (nem egy cipészműhelyre gondolok), és egész életében üldözték származása és vallása miatt.

Anyám egyszerűbb családból származik, de nagyapám pap volt (protestáns, mielőtt valaki szokás szerint okoskodna), őt is egész életében vegzálták miatta.

Apámat kidobták az egyetemről, mert nem lépett be a pártba, anyámat fel sem vették ugyanezen indokok miatt.

És én ezek ellenére sem szídom a komcsikat, mert miért tenném? Ismerek rendes komcsikat, és gerincteleneket. Nem attól jó, vagy rossz ember valaki, hogy milyen a politikai felfogása. És nem attól, hogy görbe-e az orra, és nem attól, barna-e a bőre, és semmi mástól sem.

Jelenleg eljutottunk oda, hogy én ilyen családi háttérrel komcsi, kozmopolita, libsibolsi vagyok, mert így gondolom. Nem érdekel, mert ennél erősebb erkölcsi alapokon állok, de ettől függetlenül nem akarok a továbbiakban részt venni benne. Ezért megyek.

És ismerve a magyar történelmet, ez itthon teljesen természetes, nézd végig. Itt akármi is történt, mindig széthúzás és ellenségeskedés volt a magyarok között. Már államot is így alapítottunk, és most is itt tartunk. Ami 1000 éve nem változott, nem fog 20-30 év alatt sem megváltozni, ami nekem még hátravan.

Re: AT

#676352 walex Előzmény: #676323

Írtam már, ide egy Dzurinda féle ember kéne, aki meglépi mindazt, amit az utóbbi 2 évtizedben a Fidesz-MSZP-SZDSZ nem mert és ami miatt egyre mélyebbre süllyedünk, miközben van itt Pannon puma és jobban teljesítés is a PR szerint.

Közben újabb üveggyöngyöt adnak a választóknak. Sebaj, majd választások után kiderül, hogy kilóg a fenekünk a gatyából és bevezetnek egy x+1. újabb átnemháríthatónemmegszorítást, mert a mínuszt ki kell pótolni az adófizetők pénzéből.

De hol is van az időalapú jegy Vitézy Dávidka? 4 év alatt se sikerül összehozni, pedig a 2010-es választások előtt ment ám a duma, hogy bevezetik, mert a jelenlegi rendszer milyen igazságtalan.

10%-kal olcsóbb lesz minden BKV bérlet.

http://hvg.hu/itthon/20131114_Mar_biztos_tiz_szazalekkal_olcsobb_lesz_a

#676351 walex Előzmény: #676292

Így van. Ha ténylegesen arányosan nézzük, a választók nagy része nem kér sem a Fideszből, sem az MSZP-ből, sem ezek újracsomagolt változataiból.

A félresiklott "kérdezzen tőlünk" twitter-esemény

#676347 Dr. ursi

és igen, ha valami nem teccik a legnagyobb "államoknak" akkor azt betiltják és kész.

JPM

A beérkezett kérdések között szerepelt például: "rendelkeznek-e egy előre meghatározott célszámmal arra, hogy hány ember életét kell tönkretenniük, mielőtt sikeresnek bélyegzik jelenlegi üzleti modelljüket?", vagy "ma eddig hány kiskutyát gyilkoltak le?".

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/sajat_nyilvanos_megkovezeset_szervezte_meg_a_bank.191737.html

Akár negatív kamatlábat …

#676346 Dr. ursi

Akár negatív kamatlábat is kész bevezetni az Európai Központi Bank (EKB) annak érdekében, hogy a reálgazdaság hitelezésére kényszerítse a bankokat, az inflációs cél elérése érdekében pedig akár banki eszközök vásárlását is hajlandó fontolóra venni

http://www.mfor.hu/cikkek/EKB_kesz_negativ_kamatlabat_is_bevezetni.html

Az EKB mandátuma tiltja is kormányok finanszírozását.

-

jah, ha szükséges, akkor majd átlépnek ezen is, s csak másoknak tiltják meg.

emlékszem arra is amikor tépték a szájukat egyesek h csak Mo-n nincs hitelezés ...

#676345 Ibiza Előzmény: #676340

ha lenne eszed visszaemlékeznél..Én mondtam alakíts pártot ha nem találsz megfelelőd..akkor szipogtál..ááá nem meg majd..gyártottad a kifogásokat miért nem..utána most nekem brekegsz..fura egy mókus vagy az tény.

de elég, alvás..