Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Re: nincs cím

#676823 TrendMan Előzmény: #676817

Lassan fiataljaink előtt már nem labdarúgó példaképek fognak állni, akik anno elértek valamit és fel lehet rájuk nézni, hanem rendszerkiszolgáló edzők, akik sokáig pozicióban tudnak maradni és közben megszedik magukat.

#676817 Ricsi Előzmény: #676811

Mindig ezzel vigasztaljuk magunkat, aztán sosem jutunk ki sehová. Ebben én nem hiszek...

#676811 matgab Előzmény: #676729

vagy úgysem tudtak volna már kijutni és megjásztották okosban a 11-szeres albán győzelmi szorzót...

Egyébként az ifi kudarco…

#676729 TrendMan

Egyébként az ifi kudarcok kapcsán, a hírek alapján, nem tudom eldönteni, hogy a tudás volt elégtelen, vagy nem haraptak a fiúk?

#676728 TrendMan Előzmény: #676355

Nem biztos, hogy a sikerhez egyetlen út vezet.

A Puskás csapat idején a jólét egy minimális szintjének elérese komoly motivációs erőt jelentett.

Ugyanez a motiváció dolgozik most Braziliában és Argentínában.

Ez az irányzat jegyzi a technikásabb, labdazsonglőr tehetségeket.

A nyugati iskola a szervezett erőfoci, egy egész más receptje a sikernek.

Nem vagyok biztos benne, hogy erre mi alkalmasak vagyunk egyáltalán.

Szerintem a spanyol válogatott sikerének jelenleg épp az a titka, hogy jól tudja ötvözni a kettőt.

A magyar mentalitást okolni egyszerű, de még mindig ott van a kérdés, hogy más sportágakban miért nem jelent ez akadályt?

#676364 Racional Előzmény: #676296

Érthetetlen, hogy az egész magyar foci helyzete teljesen nyilvánvaló okok miatt van ebben az állapotban, de ezt mégsem mondják ki, sőt mindenféle marhasággal (bár nem mellékesek) el is fedik.

- a M.o-on működő edzők (tehát külföldiek is) nem lehetnek ennyire dilettánsok, és még is! A pályán valójában grund foci folyik, a játékosoknak fogalmuk sincs arról, hogy mi a feladatuk, alapvető hibák sorozatait ismételgetik, látszik rajtuk, hogy nem tudják mit kellene tenniük, nincs meghatározott célirányuk. (ez teljesen jól látható, mert a jelenetek többször ismétlődnek)

- ez egyértelműen edzői HIBA!

- az edzők ennyire NEM hülyék!

- az edzőknek "egyéb elvárásoknak" is meg kell felelniük, azaz NEM FÜGGETLENEK és pillanatok alatt repülhetnek, ezt a játékosok nagyon jól tudják és ezzel szisztematikusan visszaélnek

- az "elvárások" nagyon sokrétűek, összefonódók és helyenként sajátosan különbözők, ezért itt csak néhány jellemző példát tudok említeni:

- csapaton belüli klikkesedés és játékos uralom a csapat és így az edző felett is;

- a csapattagok pénz jövedelem elosztására még betekintése sincsen az edzőnek, habár azt hiszi h van;

- a papíron rögzített edzésterv még köszönő viszonyban sincsen a gyakorlatban elvégzettel;

- erkölcsi etikai mocsár az egész rendszerre kiterjedően, ezért "A" zsarolhatja "B"-t akár "C"-vel is;

- stb. azaz a helyzet kilátástalan, mert az utánpótlás is már ebben nő fel.....

végül poziból beszéltem, sajnos szakmabeli voltam, ez van....

#676355 Ricsi Előzmény: #676296

Ezeket miért is kellene kiváltani?

El nem tudom képzelni, hogy a nyugati focistákban ez miért van benne? Sok olyan világsztár van, akik nem csóró családból jöttek, volt mit a tejbe aprítani. Volt útlevelük, oda utaztak, ahová akartak (mert szeretik azt mondani, azért volt jó a Puskás-csapat).

Én azt gondolom, a magyar mentalitás van a fociban is, független a körülményektől. Mi mindenhez így állunk hozzá. És amíg ez így lesz, addig nem várok eredményeket.

#676256 Ricsi Előzmény: #676252

Komolyan mondom, amihez ezek hozzányúlnak, abból egy rakás sz@r lesz, tök mindegy, mi volt előtte.

Régebben még azzal vígasztalódhattunk, hogy a fiatalok jók, majd beérnek. Persze sosem értek be, de legalább volt esély. Most már ezt az esélyt is elvették tőlünk, gratulálok.

Régen a klubok képviselői járták a grundokat, és a tehetséges gyerekekkel elkezdtek foglalkozni. Nagyrészt ingyen tették, nem volt benne pénz. Most nagy pénzzel eljutottunk ide, és ahogy elnézem, csináljuk a stadionokat, akadémiákat, lopják a pénzt milliárdszámra, és egyre szarabbak leszünk

Hiába no, Mo jobban teljesít, innen is tisztán látszik.

#676252 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #676247

U-19, 1-4-es siker az angolok ellen.... bravó! Nyilasiék most beszéltek róla, hogy ezek, egy kivételével már mind akadémisták voltak, (sejtettem :-). Most, hogy egy picit megnyugodtam, azt kell , hogy mondjam: húzzon el az összes nagyon Magyar "szaki" a pics@ba. Lehet mondjuk azonnal is.