Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: AT

#676324 rbbj11 Előzmény: #676266

nana, nem kell minden szirxar felesleges feladatot átvenni, az nem közérdek, hogy egyiptomológusokat és Isten tudja hány orvost képezzünk külföldnek!!! Közérdek max a felsőoktatás negyede, inkább tizede...

És még sorolhatnám.

De kár ilyen elméleti vég nélküli fejtegetésbe belekezdeni.

#676323 banyaiz Előzmény: #676268

Ahogy a Jobbik mondanivalóját elnézem a legjobb nekik ha nem kerülnek kormányra. Egyszerűen azért mert kiderülne mennyire bal****ok. Mondjuk így is kiderül, de úgy még inkább.

Fidesz dettó, mszp is bejárta ezt az utat.

Lmp hát határeset, nem tudom mennyi lehet bennük. Sokszor szimpatikusak nekem csak kevésnek látom őket egy ország vezetéséhez.

Legjobb egy bankár kormány lenne, imf-el megerősítve, csak szakértőkkel, kizárni minden nyikhaj populista ilyen 10 Ft-al olcsóbb lesz vmi, hogy 20 k-val megemeljük a fizudat, nyugdíjadat, aztán csókolj kezet megélhetési politikust. Ezt az egész söpredéket elhajtani, és egy szakértő "bankárkormányra" van szükség.

Csányi , vagy Bokros jó lesz miniszterelnöknek. "Csak" ennyi ami szükséges, és kívánatos vsz. :)

Re: nincs cím

#676304 phiona Előzmény: #675872

Ricsi: ha elmész nem a te szégyened de a te veszteséged lesz, ez a hazád bakker itt vannak a gyökereid, időszakosan kimenni hasznos de a kitelepülést fontold meg indulatmentesen sztem.

Huhh ez a topik olyan sz…

#676303 phiona

Huhh ez a topik olyan szürreálisan átlényegült lett h belenézve nem bírom kihagyni h szóljak :-)

Mit is mutat? 1 kitiltó moderáló basáskodó topikgazda után aki csak a saját szagát szerette meg a talpnyalóiét? A romokon sarjadó életet igen, ahogy többen megfogalmazták. A monológok a kényszeres önigazolások utáni frissességet, a tágas ablaknyitást kiszellőztetést, amibe a nosztalgiázás is belefér, mi is ez: a levegőzés a felszabadulás önkéntelen de örömteli jele.

AT szerepét a fórum szempontjából nem értékelem pozitívan. Ugyan mondják h mondott okosakat és sztem is értékes volt a gondolkodó elme szintjén, de ahogy írtam is korábban: ezt sokminden lerontotta. Az intolerancia az eljárásban, h azért mert itt lehet topikot nyitni feltétlennek gondolta magát elburjánozva és szadizva beszólva bannolva moderálva, de a tartalomban is h ellenvéleményre nem volt nyitott, a maga mókuskerekében járt és képzetlenül hetet-havat összehordott. Cipollai eszközökkel próbált hatni és be is bódított sokakat a téves eszmefuttatásaira, akár gazdasági akár politikai eszmefuttatások voltak. Tipikus a hozzá hasonlóknál ez az operáció, neten tarol mert más eszköze kevés, ögyógyításra önigazolásra gyúró effektus és h mi kárt okoz nem számít.

Bakker vendég volt itt de úgy csinált mint aki vendégségben befoglalja a wc-det és innentől ő mondja meg h ki mehet be. Jó ipar csak akkor nem szabad csodálkozni h akinek nagyon kell szembehugyoz, meg azon se h a házigazda azt mondja h mire is játszod az eszedet itt.

Még senki se mondta ki, én meggyőződésből megteszem: Herceg jól tette h kitiltotta, sokkal jobb és szakmaibb lett a fórum sztem, nem uralja el 1 önlényű önigényű mindenholmegjelennivágyó önmagárólszóló agresszió. Nehéz ám ez is, Herceg megcsinálta ezt a fórumot, olvasod ingyen, írsz bele ingyen, qrvajó dolgok meg színvonal meg minden – de a súlya az övé, hadd döntsön ő, ha elfogadod a többit ezt is talán, konkrétumtól függetlenül. És itt sztem jól is döntött, a kereteket szétfeszítő ámokfutót választott le. Bizony van amikor nincs helye a szépelgésnek, a fekélyt ki kell vágni, a vámpírokat ki kell takarítani, különben rámész. (Mielőtt: nem nyalizás és nincs érdekem, ha kitilt meg nem térek vissza.). Uszulós Ursi jött h üzletileg rossz, hátt nemtom, üzletek kába elfogult ámokfutókra jönnek? De h Ursi nem korrekt az félő, írja h AT sánta. Felhatalmazta ennek közlésére? sokan sokféleképp sokakat ismerünk e fórumról is, soha de soha semmit ki nem adnék így erről. Ő simán beböffenti, gondolom a rászállós projekt keretében becserkészte aztán látta ahogy távoztában húzza a lábát a csóri menekülő lovag és leírta. Hurrá. A békamenet jut erről eszembe adekvátan, ott is a vánszorgás és a kiállás színvonala, kb uez, plutty plutty haladunk, jah jó elkötelezett Prosperó is van, ő is pluttyog a szerencsétlen erőlködve oszt telibekapja amit. A Fidesz amit keményen elcseszett: a bizalom. Megvolt, elveszett. A kiduma innentől kevés. Sajnálom.

#676292 Boby. Előzmény: #676279

" csak döbbenet, hogy ennek még a

lehetőségét is elvetik itt a szimpatizánsok. "

Ti mindig megdöbbentek, mert nem látjátok a sok fától az erdőt.Ha úgy számolok, hogy sem a jobbik szimpatizánsok - a jobbik szerintem igen -, sem az lmp-sek, sem a bizonytalanok, sem a kivándoroltak többsége nem akar sem benneteket sem az mszp-seket, akkor legalább az emberek 70%-a elzavarna benneteket a p*csába. Na ez az igazi 2/3! Ettől f*shat az a harmad amibe tartoztol.

#676286 walex Előzmény: #676283

Ezen valahogy nem képesek a fanatikusok elgondolkozni.

(Lemaradt a vége.)

Egyébként láthattad, még év elejéig én is kiálltam a jó irányba mutató lépéseik mellett, de ami VM érkezése óta zajlik, az botrányos. Ráadásul átestek a ló túloldalára (pl. trafik, lopgép, gázszerelés) és azt hiszik, nekik mindent szabad. Külön unicum a rendkívül "jól" átgondolt döntések meghozatala (pl. tranzakciós adó, ingyenes ATM kp. felvétel, stb.)

#676283 walex Előzmény: #676268

Írtam már, az elmúlt évtizedek eseményei miatt sokkal nagyobb esély van egy narancs és vörös összeborulása, minthogy bármelyik komcsi párttal összeálljon a Jobbik.

2009-es titoktörvény szigorítás számomra elég beszédes volt, hogy gyakorlatilag bármeddig elmennének azért, hogy egymást védjék, miközben sokkal fontosabb dolgokban az ország érdekében képtelenek voltak előtte és azóta is megegyezni. Ezen valahogy nem képesek a fanatikusok, csak a Jobbik fikázás megy állandóan.

Nagyon remélem, hogy lesz annyi esze az embereknek, hogy jövőre egy még erősebb Jobbik és egy megtisztult, de erősebb LMP is bekerül és így nem csak a komcsik jutnak be, akik évtizedek óta "az ország érdekében" dolgoznak és akik évtizedek óta mondják, hogy "már csak pár évet kell kibírni és sokkal jobb lesz".

#676279 prospero Előzmény: #676275

Én sem mondom, hogy kötelező koalára menni. sem azt, hogy a Fidesszel... sem azt, hogy az MsZP-vel... csak döbbenet, hogy ennek még a lehetőségét is elvetik itt a szimpatizánsok. Ami szerintem egy reális alternatíva a Jobbik számára... De a szimpatizánsok ezen még elgondolkodni sem mernek...

#676277 prospero Előzmény: #676275

Ha nem haragszol "fosok"... mert nem kívánok rosszat senkinek...főleg nem az országnak és az itt élőknek...

#676275 tozsdenyul Előzmény: #676265

Egyébként ez megint hülyeség, egy párt nem csak akkor tudja a programját megvalósítani, ha kormányon van, a legszebb magyar példa éppen a Jobbik.

Megfelelő körülmények között, ha elég nagy a súlya, és a társ. nyomás (vélt vagy valós) akkor pl. a kormánypárt megvalósítja a legvonzóbb kampányelemeit, hogy próbáljon szavazókat szerezni / "kifogja a szelet a vitorláiból".

Éppen ezért sem kell ilyen bonyolult és zagyva számító gondolatmenetet követni, mint a tiéd, egyszerűen szavazni kell akire gondolod, minél nagyobb lesz a súlya, annál nagyobb lesz az esélye akár egy koalíciós szerepre (nem feltétlenül a fidesszel, és nem kötelező), akár ellenzékből képviselni programot, akár parlamenten kívül megjelenni...

10-15%-nyi szavazót a fidesz sem hagyott figyelmen kívül, udvarolgat, teszi a gesztusokat, megvalósít elemeket...

ne fossál már ennyire, szánalmas a vergődésed

akárki lesz, mindig volt és lesz valahogy

#676271 tozsdenyul Előzmény: #676268

Döbbenet az, ahogy nyomod a papagájt itt... :)

Szóval már a Jobbikra szavazás is a sáska baloldalt hozza vissza? Nem semmi, és vannak akik ezt nem képesek érteni? Hát döbbenet :)

#676268 prospero Előzmény: #676267

Realitás az, hogy abszolút többsége a Jobbiknak csak akkor lesz, ha Armageddon van Magyarországon.

Ezért kétlem, hogy ez a párt, vagy bármelyik másik a támogatóival szemben (nem a szimpatizánsaival szemben) megengedheti magának, hogy ne lépjen kormányra, ha megtehetné. És ahogy sejted: nem a szimpatizánsok fogják ebben kimondani a végső szót, hanem a párt alapítói és támogatói.

És egyébként maga a párt vezetése sem úgy néz ki, mint aki ne ambicionálna kormányzati pozíciókat, akár koalícióban. Mivel ez előrelépés lenne számukra, mármint, hogy kormányzati szerepben is kipróbálják magukat, lehetőséget kapnának programjuk megvalósítására és állami pénzek elosztására. Nem mondom, hogy 100% ez lesz, de lássuk be: a kísértés nem kicsi lesz, hanem nagy.

De az, hogy Ti még ennek a lehetőségét sem vagytok hajlandóak átgondolni az döbbenet.

Csak aztán nehogy az legyen a vége, hogy Jobbikra szavaztatok, és ezzel visszasírtátok a sáska baloldalt a hatalomba...

#676267 walex Előzmény: #676265

Jó a műsor a cseh 2-n?

A Jobbik szimpatizánsok nyilván szeretnék, ha kormányra kerülnének, ez a cél, de ha a Fidesszel állnak össze, ha az MSZP-vel, akkor annyi a pártnak.

Egyedül kell kormányra kerülniük és nem a régi komcsi piros és narancs álrendszerváltók hátán kell kormányzati pozícióba kerülni.

Mit nem lehet ezen megérteni?

A Jobbikra nem úgy szavaztak 2010-ben az emberek, hogy majd lesz valami, elsőként hozták azt nyilvánosságra a programot. Biankó szavazatot a Fidesz szavazók adtak majd lesz valami alapon egy "programnak" elnevezett, de konkrétumokat alig tartalmazó program mellett.

#676266 prospero Előzmény: #676259

Adóterheik negyedére csökkennének? Kétlem. Hiszen nekik kellene ellátni a közérdekű feladatokat... mondjuk oktatást rögtön csak a felső 10% tudná megfizetni...de kötelezettséget vállaltak arra, hogy piaci érdekeikkel ellentétesen ők ellátják ezt a feladatot, tehát finanszírozzák a maradék 90%-nak az oktatási költségeit... néhány vállalat, nem az egész társadalom. Nem hiszem, hogy a terheik negyedére csökkennének...

#676265 prospero Előzmény: #676253

Egy pártnak miért nem célja, hogy kormányra kerüljön? Akkor mi a célja? Miért szavaztok rá, ha nem azért, mert van olyan programja amit érdemes megvalósítani? Csak úgy szavaztok rá, hogy majd lesz valami?

Megmondom: egyetlen nyereségetek van belőle, az országnak meg kevés... felelősségvállalás nélkül lehet ócsárolni a kormányzati felelősséggel rendelkezőket....

#676259 rbbj11 Előzmény: #675986

miközben adóterheik a negyedére csökkenének?? és kiszámítható lenne mondjuk a működés és a tartósan alacsony adózás, minden adminisztrációs teher ezzel kapcsolatban csökkenne? Imádnák.

#676258 Ricsi Előzmény: #676254

Ma a viktoriánus barátaimmal ebédeltem. Gondolom, nem ismerik prosperot, de szóról szóra azokat mondták, amit ő.

Hihetetlen ahogy látom, mekkora agymosást tudott csinálni egy párt. Látszik, ezek mindent elhisznek, amit mondanak nekik, tök mindegy, mit mutatnak a tények.

#676257 rbbj11 Előzmény: #675985

LMP-Fidesz kicsi többség (mondjuk képviselők 55%-a) tetszene nekem, egy erős jobbikkal (min. 25%-kal). Ha már mindenképp a meglévőkből kell választani és vágyat megfogalmazni.

#676254 tozsdenyul Előzmény: #675004

Ehhez képest a következő napot elég sokan azzal töltötték itt, hogy viktoriánussal vitatkozzatok, de még most is látom megy az építő jellegű párbeszéd, ami arról folyik, hogy ne azzal vitatkozz amit a számba adsz :)

Mindig is irigyeltem a hívőket, akik egész napot tudnak eltölteni könyvtárnyi hozzászólás gyártással, egymagukban...

#676253 walex Előzmény: #676251

"Ismét kérdezem: akkor miért is a Jobbikra "kell" szavazni, amely pártnak szerinted nem kellene kormányra menni, mert akkor buknak, illetve így nincs is esélyük programjukat saját maguk által megvalósítani illetve mivel nincsenek kormányon programjukat a Fidesz valósítja meg?"

Azt írtam, hogy akkor buknak, ha koalícióra lépnek akár az MSZP-vel, akár a Fidesszel. Ne adj olyan mondatot a számba, amit nem mondtam, illetve írtam! Tipikus pártfanatikus vita stílus, összemosni a dolgokat.

"Tehát állításod szerint az Orbán kormány megvalósította a Jobbik programjának nagy részét.

Gyengébbek kedvéért:

http://www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010OGY.pdf

Bocs, rosszul emlékeztem. Nem 2 héttel a választás előtt tákoltak össze valamit, hanem 1 hónappal.

http://www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100312-a-fidesz-2010es-valasztasi-programja.html

Különösen ez a rész tetszik:

Elszámoltatás.

Ügynöklistákról nem is beszélve, itt is szépen fedezi egymást a két nagy komcsi párt.