D-t én nem láttam, amúgy a gyenge HUF szerintetek lökne egy 100-ast ennek a nagyszerű exportőrnek az árfolyamában?
D-t én nem láttam, amúgy a gyenge HUF szerintetek lökne egy 100-ast ennek a nagyszerű exportőrnek az árfolyamában?
Na, ez meg benézett 4300 alá
Ne reagáld már túl, azért írtam, mert egy fórumtársunk azt üzente neked, h ne adj ötleteket, lehet h olvassák, szóval mindössze ezért írtam ezt.
már felhúzták...
Zártkörű csoport? Minek? Erre való a fórum. Itt senki sem titkolózik és nem tartogatja magának/magában amit lát/hall/gondol. Itt a fórumon vitatjuk meg ezeket a dolgokat, felvetünk ötleteket, stb. akkora baromságokat írsz, már bocsánat: "csak a megbízható személyek férhetnek hozzá" Ezzel mit szeretnél mondani? Ki a megbízható és ki nem az? Te az vagy? Én az vagyok? szerintem lassan gondolkozz el azon hogy mit és miért írogatsz ide... Ráadásul a Richter topikba amit arra nyitottak hogy a Richtert érintő témákról beszéljünk.... Már többen mondták hogy nyiss egy wnprt topikot és oda írj ilyen általános dolgokat, ahogy ennek a közösségnek a tagjait ismerem még oda is kapnál válaszokat.
Kéne vmi közös levelezőlista, ahol az információkhoz így az egymással megosztott véleményekhez, gazdasági helyzetek megközelítéséhez csak a megbízható személyek férhetnek hozzá, a legjobb egy közös facebook csoport lenne, ami zártkörű, tehát csak régi tagok csatlakozhatnak.
Politikától független nagypapír? Magyarországon? Ne nevettess! Hallottál már arról hogy vaklicit? Állambácsi azt is kitalálhatja majd hogy ingyen legyen a gyógyszer mert az embereket meg kell menteni és nem lehet nyerészkedni az emberek nyomorán/betegségén. Volt/van energia rezsicsökkentés, van/lesz pénzügyi rezsicsökkentés, majd jöhet egy egészségügyi rezsicsökkentés is. Nyugdíjas emberek sokat költenek gyógyszerre, a jövő évi választások előtt lehet jól mutatna egy kis gyógyszerárcsökkentés nekik....
Tavasszal felmehet 4700-ig, ha sikeresek lesznek az új termékek.
A Richter az egyetlen politikától független nagypapír, amely ismert, az otp és mol árfolyama túlságosan függ a hazai befektetői hangulattól, egymásban részvényes mindkét társaság, tehát van egymás felé kockázatkitettségük.
Így van, a piac, a környezet is más volt, ettől lehet a richter még egyszer 5K, sőt, több is. jelenleg viszont kicsit túlhúzottnak tartom ezt a papírt, mindenki a Richtert szereti, nekem kezd sok lenni.
volt ez már 5k is...
Pedig akkor még a mai gyógyszerek még talán kísérleti fázisban sem voltak. Persze a piac is más volt...
Bogsch Erik jó vezető. Az egyetlen korrekt cégvezető szinte az egész magyar tőzsdén.
Bár a forgalmat nem néztem mert határozott elképzelésem volt arról miért építek le valamennyit a pakkomból, szerintem lassan elfogy a vételi erő és akkor lenézhet akár 4100-ig is, persze.
Miután az alapok feltöltötték a portfóliójukat Richterből, elképzelhető h az árfolyam egy ideig csak stagnálni fog, esetleg visszanéz 4100-ig?
Én dobtam ma a pakkom 1/3-át. Megnéztem milyen árfolyamreakció volt tavaly november 14-én amikor kiderültek az új MSCI súlyok, illetve mi történt amikor az ténylegesen érvénybe lépett november 30-án. Az árfolyam a bejelentést követően napok alatt elég sokat esett, majd amikor egyes alapoknak kötelezően követniük kellett az új MSCI összetételt akkor hatalmas forgalom mellett cseréltek gazdát a papírok, de már nem esett tovább. Most szerintem a fordítottja történik, az MSCI döntés már be van árazva és az alapok már veszik a papírt a bejelentés óta, így én már nem számítok arra hogy amikor az új MSCI összetétel ténylegesen életbe lép akkor onnan még nagyot megy a papír. A pakkom 2/3-át viszont megtartom mert a fundamentális kilátásai nagyon jók a cégnek, remélem az új termékeik tényleg katalizátorként hatnak majd a (közel)jövőben.
azert annyira nem sajnalom oket, jobban jarnak, mintha mtel-t kapnanak, ami x eve eso trendben van
jelenleg jobb papir nincs a bet-en sztem, tehat kikozve az ut 5k-ig
Herceg is ezt szokta írogatni de még mindig nem értem. Mi az hogy kitömik vele a külföldieket? Arra gondoltok hogy jól felhúzzák mire eljön az a nap amikor az indexkövető alapoknak muszáj lesz vennie?
Ó, akkor erről lemaradtam, így már világos.
Mit tervezel venni mostanában? Csakhogy tudjam, mibe ne nyúljak bele? :)
Ricsivel mindenesetre szépen kitömik a külföldieket.
utoljára szólok, de kitiltalak mégegyszer offolsz...
nem te vagy a naprendszer közepe... azért nem válaszolnak sokszor, mert olyan láma kérdést teszel fel, hogy elmennek eret vágni...