Na most akkor alászúrt a támasznak vagy még a támaszon van? (9070?)
Na most akkor alászúrt a támasznak vagy még a támaszon van? (9070?)
egyszer igen, de addig jobb vele menni, mint ellene. :)
Utóbbival én is így vagyok... De ez van.
Bele kell törődni, hogy amíg ennyi a pluszpénz a piacon, addig a tegnapi nap volt a komplett korrekció 150 (sp) vagy sok száz (dax) pont emelkedés után.
Ma du pl dobhattam volna a shortom nyerőben, de sajnos nem tettem, mert minden shortosnak nézett ki, s mikor kijöttek a tuti adatok, úgy voltam vele, ha erre nem dől be, akkor semmire.
A trend mégis erősebbnek bizonyult.
én nem is shortoltam indexet, csak fedezetként idén.
De legalább egy-egy normálisabb korrekciót elvárnék ilyen hírekre, hogy olcsóbban vehessek, de még erre se hagy a piac lehetőséget :)
Ezer ponttal ezelőtt is volt ath :)
De amúgy ne érts félre, nem mondtam, hogy emelkedni fog, csak azt, hogy nagyobb mostanában az esélye.
Mint a mai adatnál: kijött a marha jó munkanélküliségi adat, erre kilő minden fel.
Ok? Az nincs. Eddig az volt a szöveg, hogy azért emelkedünk gyenge adatra, mert akkor tovább önt a fed. És akkor most?
A kőkemény tény az, hogy van egy rakás plusz lóvé a piacon hónapról hónapra, és ezen 0 kamat mellett boldog-boldogtalan részvényt vesz.
Ehhez képest az, hogy ath, kutyát nem érdekli.
Mondom ezt úgy, hogy most is egy enyhén bukó shortban ülök.
ez ok,de 1500pont az 1500pont és ath most volt.....többi érv is.... persze ez se zárja ki 9400-10000daxot
Január óta ath-n vagyunk, de a dax azóta laza 1500 pontot emelkedett. Önmagában ez még láthatóan nem ok az esésre olyankor, mikor gyakorlatilag 0 a kamat, és a fed számolatlanul önti mellette a pénzt.
Ettől még persze előfordulhat, hogy holnap beesik minden, de a buktás shortjaim azt mondják, hogy elég lett volna akkor megkötni őket, mikor a trend is shortos... :)
napi,hetes doji,havi doji is jöhet dax 8780,1700-1730 sp korri benne van,kicsit gyors ez a tempó felfelé
aha csak nem itt érdemes venni...január óta ath vagyunk 6 éve töretlen long,közeleg a qe kivezetés,usa gazdasága sztem 1 éven belül beindul ha már most nem döng,de sztem már döngeni kezdett...itt már csak a lufi teteje van,de hol kap léket hmm.....???
"meg hülye aki veszi"
Eleinte én is így gondoltam, de most már úgy vagyok vele, hogy inkább az a hülye, aki adja. Longgal szinte nem lehet bukni tavaly szept óta, a shortjaim meg vagy minimális nyereséget értek el, vagy bukta.
Szél (trend) ellen hugyozni, ugye...
A bezúgást meg ígérik gyakorlatilag január óta, valahogy nem nagyon jön.
Majd ha egyszer eljön valaha, adni ráér majd akkor a trader.
lufiba nincs realitás.....ezt is kalkulálni kell...nincs qe se semmi,csak rózsaszín köd,nagyobb árfolyamok ,meg hülye aki veszi
http://stockcharts.com/freecharts/gallery.html?$daX
de dax is,most nézem nem mindig kerek szám a tető
jogos észrevétel!!!
egy aprócska szikra és villámgyors leépülés indulhat
10000daxnál néznék de ki tudja:)
na ezt most nem hiszem,most
20k irreális
ezek meghibbantak...eddig a QE-re emelkedtünk, ezentúl pedig a jó gazdasági hírekre fogunk?? :OO
Irány 20 k dax a köv 5 évben vagy mi van???
lehet jövő héten réssel,usa ta már shortosabb..... http://stockcharts.com/freecharts/gallery.html?$spx
macd beadta,de ez egy dolog még,pénzáramlás is mehetne ki
kivi vagyok dax ath-val megelégszenek-e?ez évbe lehet ,jöhetne kis shortos idő,aztán miki rally novemberbe vagy dec.-be
csak nem akarják feldolgozni hogy bye-bye QE.....
kiváncsi vagyok mikor jön a döbbenet, mert az arany már látja, dollár már érzi.....
csak odáig el kell jutni...
per pillanat kis lépésekben de hátrafelé sikerül mindig lépnem :-(
akárhogy csinálom 20-30 pontot mindig ledarálok
ha nincs STOP akkor meg beragadok 100-200 ponttal