Regisztráció Elfelejtett jelszó

ÉMÁSZ

Re: nincs cím

#671754 Hali79 Előzmény: #671736

Szia!

Az a baj,hogy ezt nehéz gyűjteni (szerintem),mert annyira kicsi a közkéz(itt 220k-abból most vett az állam 12k-t),magánbefektetőknél szerintem max 100k lehet.

Ennek nagy része olyan kibüfiknél,akinek van 10,20,50,max 100 darabja és az osztalék miatt vette-ami persze lehet nem lesz:)-és ők nem kereskednek vele,csak van nekik és felveszik az osztalékot.

Esetleg nagy része 20k felett vette,amit veszteséggel nem ad el..

Szóval nagyon kevés a részvény,nehéz gyűjteni..

(az Elműnél meg az egész közkéz 97k! és ebből szintén lejönnek ezek a kisbüfik!)

Üdv:hali

ui:végre a Fradi talált magának olyan ellenfelet,amit le tud győzni:)-meg is raktam tippmixen:)

#671747 Zotya32 Előzmény: #671745

a pénz a legkevesebb... megoldották eddig is. :)

megveszik, a választásokig lesz róla hír.

#671746 rbbj11 Előzmény: #671736

jut eszembe, adj kérlek vmi tippet nekünk fórumozóknak, most mit kéne venni inkább és pontosan milyen áron?

ANY, Elmu, Emasz, Synergon, Rába, Gspark, Fhb, Danubius? Ha csak kettőt álaszthatnál és mindenképp a héten kéne, mit csinálnál?

#671735 rbbj11 Előzmény: #671732

hát én is, de a ha a chart mindent elárul, akkor ott a válasz....már majdnem 2 hete messze átlag feletti forgalommal mindkettőben megvesznek minden eladó tételt, és nem ész nélkül, hanem a kevés eladótól próbálnak minden lehetséges tételt összegyűjteni

#671726 rbbj11 Előzmény: #671711

viszont amíg nem vásárolják meg, csak szívás, mert osztalékot se fizetnek majd és veszteséget termelnek

#671706 rbbj11 Előzmény: #671691

az állami vásárlás lehetőségéről hónapok óta szó volt, még se mentek sehova...kitépem a hajam, hogy ebből is kimaradtam! áááááááá

#671691 Zotya32 Előzmény: #671568

Megugrott az Émász-részvények árfolyama a kormány közműtervei hallatán

2013. szeptember 24., kedd, 09:04

Szerző: MTI/Napi Gazdaság

A Napi Gazdaság szerint jelentősen emelkedett az Émász-részvények árfolyama azután, hogy Orbán Viktor és Tarlós István is a közműcégek állami visszavásárlásának lehetőségéről beszélt. A lap keddi száma szerint egy tranzakció esetén szép nyereség ütné a kisrészvényesek markát.

Az Émász-részvények árfolyama hét százalékkal - 8400-ról 9000 forintra - emelkedett hétfőn, miközben az elmúlt száz nap átlagos forgalmának nyolcszorosa, 725 részvény cserélt gazdát. Az Elmű-papírok iránt is volt vételi érdeklődés, a tegnapi 488 darabos forgalom pont kilencszerese a száznapos átlagnak, itt azonban volt eladó is a múlt heti árszinten, így a 11 ezer forintos árfolyam nem változott.

Mivel mindkét társaságban van 50 százalék feletti fő tulajdonos (a német RWE), az ő kiszállása esetén a vevőnek vételi ajánlatot kell tennie a többi részvényes számára.

A jelenleg érvényes szabályok szerint ennek legalacsonyabb árfolyama a tranzakciót megelőző 180, illetve 360 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára, a vevő által az érintett részvényekért a befolyásszerzést megelőző 180 napban fizetett legmagasabb ár, illetve a konszolidált, auditált, közgyűlés által elfogadott éves beszámolóban szereplő részvényenkénti sajáttőke-érték közül a magasabb összeg.

A négy közül az áramszolgáltatóknál messze a sajáttőke-érték a legmagasabb, ez az Elmű esetében a féléves adatok alapján 27 800, míg az Émásznál 25 000 forint részvényenként - írja az újság.

http://hvg.hu/kkv/20130924_Megugrott_az_Emaszreszvenyek_arfolyama_a/print