http://kepfeltoltes.hu/view/131103/verseny_portfolio_www.kepfeltoltes.hu_.png
Bár semmi időt nem fordítok rá, de így is a legjobb 17%-ban vagyok a szokásos éves német tőzsdeversenyen :)
http://kepfeltoltes.hu/view/131103/verseny_portfolio_www.kepfeltoltes.hu_.png
Bár semmi időt nem fordítok rá, de így is a legjobb 17%-ban vagyok a szokásos éves német tőzsdeversenyen :)
kösz, de alapvetően ez nem igazán gratuláció alap, mert semmi brutál teljesítmény nincs benne. Csak remélni tudom, hogy a fórumozóknak hasznára válik, és nem volt felesleges ez a 2 évnyi munkám.
Rbbj portfolió blogban tervezem másképp folytatni: ott már komoly teljesítmény van megcélozva, de még hosszabb távon, sokkal ritkább kötésekkel és alapvetően komoly tőkeigénnyel. Ott mindent összeszedek, amit vételre érdemesnek tartok, és mivel nincs ennyi tőkém, ott számos olyan javaslat is rögzítésre kerül majd, amit magam nem veszek.
sztem nem rossz 2 év alatt gyakorlatilag kockázatmentesen 10 m ft tőkén 18% hozam. Ugyanis annak idején ezért nyílt meg ez a topik, hogy bemutassa, akár a legtöbb alapot megverő hozam is elérhető különös kockázat és különösebb árfolyamkilengések nélkül. Ezt maximálisan teljesítette az itt leírt portfólió és kezelése, ezért alapvetően fel is hagyhatok ennek a vezetésével.
majnem 60% kp, de ha eurhuf 300 fölé megy, tovább nő a kp, mert fotex is eladásra kerül
0,84-es solarworld vételeim igen rosszak eddig.... :O :S
de nekem jan-ig kéne új pozikat felvegyek :)
Nyilván ha lesz egy újabb 2007-08, akkor sok minden olcsó lesz, de akkor nagyon sok mindent érdemes is lesz venni :)
Én nem mondtam, hogy holnap vegyél, csak elmondtam, én hogyan gondolkozom. Hosszú távúak ezek, elférnek, ha olcsóbbak lesznek :)
grafikon alapján nem teljesen szabályos fülescsésze, de forgalom alapján igen, valamint időtávok szempontjából is: http://www.comdirect.de/inf/aktien/detail/chart.html?timeSpan=10D&ID_NOTATION=142944#chartType=candle&timeSpan=1Y&e&
Úgyhogy veszek solarworld-öt hétfőn. 1.2-1.35 a célár, attól függően, mit számítunk majd kitörési szintnek
dpd tulaja nincs a tőzsdén, fedex túl drága már, de ha hiszünk a profit robbanásában erről a szintről, akkor még érdemes rajta elgondolkodni...
ups még drgább, mint fedex
dhl csak kft.
A nagy szállítók globálisan, főleg ha csomagküldésről van szó, ami virágzik az elmúlt években, akkor amazon, Fedex, DPD a régióban.
pl. kühne nagyon drága, 2009-ben majdnem háromszorozott, azóta csak oldalaz, de nincs is benne tér felfelé, mert átlagos szektor értékeltségnél és rv-piaci értékeltségnél is magasabban árazott.
Az a baj ricsi, egy bika piac végén vagyunk, már mindent megtaláltak, alig van olyan papír, amit nem, és ami relatíve olcsó vagy legalább ta (psziché) alapon bele lehetne venni
Én nem rájuk gondoltam, hanem a szállítókra, mondjuk ups, vagy mittomén, dhl. Vagy ha van a tőzsdén, akkor a Kühne&Nagel, már Hitlernek is ők szállítottak, azóta is virulnak.
az a baj, csomagküldőket rég széttépték, pl. amazont, erről már lemaradtunk.
Ilyen céggel megvárnám a q3-t. Szerintem nem lesz túl jó sehol sem mert az olajárak közti spread talált profitja ki fog esni teljesen. Akkor eshetnek egyet, és talán lehet is venni belőlük, mert a q4 csak jobb lehet ha nem leszek leállások, vagy balesetek.