Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#669128 Margaretta Előzmény: #669125

Ezt honnan veszed?

Épp egy másik topikba írtam, hogy a dax 21,09%-ot, az SP 18,75%-ot ment.

Na jó, a nasdaq 24,51-et. De a DJC 16,48-at.

#669127 big-ebuy Előzmény: #669125

kicseszett a upc velem hajnalba us30 shortom volt mikor karbantartás volt erre kilőtt:)hát....oda minden nyerőm most extra kockázattal tolom dj long .,cac short most

#669034 big-ebuy Előzmény: #669030

usának semmi komolyabb baja,pánik keltés megy csak,akkora stabil rendszere van,a 2008 ba a bankok csináltak ugyan szép hibát de okosan kiküszöbölik a világ cégeikkel és globálisan nyitott vezető piacaival .....ugyan már kis matek oszt minden a helyén van......inkább a népcsoportok szegényednek világszerte,egyre több a csóró,éhező ember,a gazdagok meg nem tudják hova tenni a sok pénzüket...itt lesz még vmi tisztitő tűz 20éven belül,mert ez oda fog vezetni a élet törvénye

#669030 tozsdenyul Előzmény: #669024

Ez így van, de ez a deleveraging, áttételek leépülése miatt van, attól még áramlási irányok mindig lesznek, és a pánik után meg kiépülnek az áttételek újra.

Azért nagyon nem volt mindegy, hogy ha nem adtál el a pánikban, akkor miben tartottad a tőkédet (és nem befektetésről beszéltem, hanem értékőrzésről)...állampapírban, kínai papírban, olasz papírban, vagy amcsi papírban.

#669027 tozsdenyul Előzmény: #669017

Persze, kérdés mit értünk hosszútáv alatt. Itt annyit értettem alatta, hogy nem a mostani csődös, adósságplafonos időszak, hanem távolabb.

20-30 éves távon szerintem is Kína-Ázsia lesz a központ, de ugyanakkor a nyugati civilizációból Usa fog utoljára eldőlni, európa, japán előbb fog csődbe menni, mint az amcsik.

Illetve még ami lényeges, hogy az USA ilyen nagyon nagy folyamatokat nagyon messziről szemlélve centrumként fog eldőlni, míg Japán és Európa perifériának számít és marad is az.

(Pl. centrumként fel fogja szívni a perifériákat, és nem hiperinflációval dől össze, mert centrum úgy még sosem dőlt, hanem deflációval. Vigyázó szemetek a Római Bir. végjátékára vessétek)

Az rendben is van, hogy usának vége van, de tréderként még a short előtt igen jó long lehetőséget fog adni...

(meg a vég is sokféle lehet, anglia nagyot bukott de azért elvegetálgatott itt 100 évig, amilyen 100 évet mi csak irigyelhetünk)

#669026 Kissherceg Előzmény: #669017

pont az a baj, hogy az államok túl vannak finanszírozva a pénzbőség miatt, ezért a pénz áramlása a jövőben leginkább USA lesz, mert a tőke hazamenekül

#669024 big-ebuy Előzmény: #669014

na igen de ha 1 nagy ország elszáll ott mindig van válság globálisan,és egy pánik......lehet lesz 9000felett dax többször is ,de sztem szép hullámvasutak lesznek még e számtech vezérelt tőkepiacokon....tőke meg ha estetés van ugyan mindegy ,kis kockázatba megy,államot nézni vagy országot felesleges.....esett arany,olaj minden akkor is ha ez volt

#669017 Ricsi Előzmény: #669014

1 dologgal nem értek egyet csak...

Szerintem a pénz teljesen máshová fog menni, mondjuk kína, vagy oroszország. Vagy ázsia más részei, vagy békés országok (ausztrália, kanada). Én nem gondolom az USA-t hosszútávú vezetőnek. Az én olvasatomban vége van.

#669014 tozsdenyul Előzmény: #668945

Szerintem alapvető tévedés azt gondolni, hogy a részvények árazása a nyereségtől, P/E-től stb. függ...

éppen ezért nyugodtan lehetnek józan ésszel, nyereség meg hasonlók alapján, felfoghatatlan index szintek is.

Nyugodtan meg lehet nézni a historikus P/E szinteket, változását, és az indexek változását, az ég világon semmilyen korreláció nincsen, még rövid távon sem.

Az elmúlt 50 évben az értékmegőrző befektetés, ami hatalmas pénzeket tud felszívni az állampapír volt. De az azt megelőző 50 évben nem feltétlenül, ahogy a következő 50-ben sem biztos hogy az lesz.

Nagy pénzeket, ha értéket akarsz megőrizni (nem nyereséget termelni) hova lehet tenni, és hova lehet tenni ha pl. állampapírok kiesnek? Vállalati kötvényekbe, értékpapírokba stb... ahol nem az árfolyam a lényeg, hanem az értékőrzés.

Volt régen ilyen szerepük az értékpapíroknak, csak a spekulációs világban ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni, de a világ - gondolom én - nem lesz mindig ilyen bőség szaruja jellegű világ.

Az amcsi csőd kapcsán természetesen elsősorban amcsi piacokat fogják adni, ha lesz ugye egyáltalán bármi, és európa relatíve jobban fog teljesíteni, de hosszabb távon (és ez tényleg hosszabb)

egy amcsi államcsőd után (tehát amikor már az USA állam sem megbízható értékőrző), ha japán csődbe megy, eu szétesik, hova lehet az igazán nagy pénzeket tenni majd? Hova megy majd a tőke Japánból, Európából?

Még az arany sem tud ilyen pénzeket felszívni.

Az USÁ-ba fog menni, csak nem állami kötvénybe.

Kapásból meg is van a 25-30ezres Dow.

Ez persze elméleti forgatókönyv, de ugyanígy elképzelhető Daxra is. Usa államcsőd, japán csőd, és európa felrobban.

A lényeg, hogy nem xy cég nyeresége a szempont, hanem egészen más.

#669010 rbbj11 Előzmény: #669003

ez u.az...

DAX-ban is meg van határozva a minimális kapitalizáció!

http://de.wikipedia.org/wiki/DAX

Itt megtalálod mind a 4 fö szabályt.

Csak azért nincs olyan nagy rotáció, mert sokkal kevésbé a lehetöségek országa No. vagy akármelyik EU ország, mint USA, és sokkal nehezebb feltörni nulláról EU-ban egy cégnek.

#669004 Ricsi Előzmény: #669003

Jah, a lényeg:

Az új szabályok értelmében a Deutsche Börse eltávolíthatja a DAX azon komponenseit, amelynek súlya meghaladja a 10%-ot, vagy a részvényárfolyam évesített volatilitása a megelőző 30 napban felülmúlja a 250%-ot.

#668998 Ricsi Előzmény: #668981

Azért a dax-ban elég régi cégek vannak elég régóta, ez nem az USA, és a topic sem az.

#668981 rbbj11 Előzmény: #668945

ez index szinten nem probléma, mert le fogják azokat a komponenseket cserélni, ami nem teljesít jól.

Csak hogy értsd: pl. apple-re nem lesz igény, összeomlik, világvége, semmit nem fog számítani hosszú távon indexben, mert lecserélik olyanra, aminek a termékere lesz igény, ezért száguldozik, nö a kapitalizáció stb, pl. felveszik Teslát helyette.

Most ez csak megalapozatlan példa, de az elvet akarom szemléltetni. Biztos, hogy dax 10 fölé megy idövel, ez a 9e felett talán sosem látjuk majd többet kijelentés teljesen alaptalan, inkább x alatt nem látjuk sose már. Addig, amíg a hulladékot leselejtezik (l. nagy dow komponensek, mint alcoa, citi, gm stb) és felvesznek helyette aktuálisan kiváló cégeket az indexbe, csak tartós és jelentös emelkedésre lehetnek ítélve az indexek.

Tehát az indexben mindig olyan cégek lesznek, amiben döl a nyereség, kár várnod arra, hogy tartósan veszteséges, csökkenö kapit. cégek legyenek benne. Sose lesz ilyen a jelenlegi szab.rendszer mellett.