egyetértek Én is. Egyébként a tőzsdén mindegy milyen érzésed van, ez nem szerelem :)
egyetértek Én is. Egyébként a tőzsdén mindegy milyen érzésed van, ez nem szerelem :)
Én ma reggel shortot nyitottam. Első kötésem az elmúlt fél évben.
Persze, csak miből van a nyereség, ez a kérdés...
Mondjuk valami software-ből? Ez számomra nem nyereség. Valami használhatatlan kütyüből? Számomra ez sem nyereség. Ezekről az emberek - ha kicsit gázosabb - azonnal lemondanak, és máris nemhogy nyereség nincs, óriási veszteség lesz.
Számomra az az egészséges nyereség, ami valós - és nem belenevelt - emberi szükségleteket elégít ki.
És ezért várom, hogy meg fog emelkedni az osztalékot fizető papírok ára, és csökkenni azoké, akik nem fizetnek (bár ez csak magyarországon divat, ahogy figyelem).
http://www.portfolio.hu/vallalatok/csucson_a_nemet_cegek_osztaleka.182244.html
nyereségtermelésükhöz képest nem túlárazottak historikusan...
És hasonló látszik nálunk ingatlan ügyben is. 80-100-120 000 fizetés mellett elmebeteg, hogy egy lakás 10-15 milla. A fizetésekből nem lehet megtakarítani, így senki nem vesz lakást. Vesznek a spekák, mert azt gondolják, jó befektetés, de majd meg fognak lepődni. Persze, osztalékot fognak kapni (bérleti díj), de árfolyamnyereség (ingatlan-drágulás) nem lesz, max inflát követő, bár akkor is szerencséjük lesz.
Kinek mi, aki longban van, jól érzi magát :))
Komolyra fordítva, ez részemről egy óriási lufi, pumpálják fel a cégek értékét. Ha részvényre vetíted, teljesen értelmetlen cégértékek jönnek ki. De nem számít, mert az ingyenpénzen mindenképpen megéri megvenni, hiszen ha ér legalább 1 eur-t, már jók vagyunk.
Egyszer ez el fog pukkanni, és akkor óriásit fog szólni. És én nem qe-től meg ilyenektől várom elsősorban, hanem attól, az emberek majd rájönnek, nem érnek ezek a cégek annyit.
Pont mint az új autók esetében, egyre mentek felfelé az árak, és most az emberek rájöttek, amikor keresek 1000-1500 Eur-t, akkor egy darab vas nem ér meg 13-15 000 Eur-t. És baromira nem vesznek autót. És ez elindított egy tisztulási folyamatot, bár még csak kis lépésekben, de már tart.
És szerintem, ha ez bekövetkezik, lehet, már az életünkben sem látunk soha többet 9 000-es dax-ot. Persze kis túlzással, mert inflával minden megoldható, de mai értékre gondoltam.
az biztos,de elég elmebeteg az emelkedés már index szinteken
Erős a német ipar, maradt angéla, nem vagyok meglepve. Persze mint tudjuk, USA bezavarhat, de dalán nekünk nem is lenne annyira rossz, ha ők gyengülnének, európa meg maradna itt (mármint világhatalmi szempontból, nem tőzsde). Így én kisebb európai esést várok, mint amerikait, ha ott gáz lesz.
nagyon erős a dax, tényleg megcsinálhatja a 9k-t még idén, de azért 8800 felett nagy longokat nem nyitok, csak egy shortot :)
Na, megyek dolgomra, marad a robotra a kereskedés, már ha lesz ma egyáltalán valami...
gft-re átmentem a randomról.
igazából már kérdeztem tőled korábban, hogy hol kereskedsz, megnéztem más felületetket is. de tetszik. korrektek, meg ami nekem kell, az van.
köszi a tippet.
hír: nincs meg a megegyezés, a piac feszülten figyel és emelkedik.-DD
hülye pánikkeltősök.
http://www.investor.hu/news/trading/20131011-felrobbant-a-brit-posta-arfolyama.html
Kis angol érdekesség, Royal Mail.
nekem még hiányosak a programozói ismereteim, de nem tartom lehetetlennek, hogy megtanuljam.:-)
tegnap még after partyban vettem longot uk és ausztrált, aztán francia short és de short.
a német short kivételével mindet zártam. tök jó.
most van még egy francia short mellé...
majd meglátjuk mit kezd vele a piac.