Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Re: nincs cím

#668956 Racional Előzmény: #668904

a 8:1 -nek semmi köze nincs a jelenlegi valóban hibás rendszerhez, az csupán egy 3:0 -t generál

Itt alapvető mentális hiányosságok és tévedések uralkodnak már jó ideje az egész magyar bajnokságban, és ezek bizony az edzők lelkén száradnak, de az edzők nem hülyék, ha ár ellen úsznak, repülnek.

Ha kétszer elmegy a szélső és beadja a labdát ugyan oda és ugyan úgy, hogy senki meg sem zavarja, az nagy hiba, na de tizenkétszer?

Ha jön a labda és nem a labdát próbálja elérni, hanem csak is mindig az ellenfelet akarja akadályozni, az csak sárga lappal lesz eredményes, ha meg finoman csinálja elviszik előle.

Ilyet tudok írni vagy húszat, és ezek ismétlődnek számtalanszor ugyan azoknál.

nem csak a védők a támadóink is ezt művelik.

Pl. Német Krisztiánnak a hasára jött a beadás az ötösön, gólt rúghatott volna, helyette háttal meglökte a védőt és eldobta magát egy 11-es reményében - a bíró kiröhögte....

#668949 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #668883

"Én utánpótlás akadémiákra hoznék"

Ez lenne az alap, de ezt már leírta régebben.

Tegnap láttam a 30.perctől a Spanyol - Magyar U21 meccset... beálltunk szépen védekezni, de nem ész nélkül szaladgáltak, meg vagdosták csak ki a labdát a srácok, kifejezetten szerveztenek tünt a védekezés, néhány szép labdakihozatallal, spanyolok nem is nagyon tudtak mit kezdeni velünk.. persze sok erőnk nem maradt a támadásokra, bár ennek ellenére egyenlíteni is tudtunk volna(spanyol hátvéd a gólvonalon mentett). Aztán eljött a 85 . perc környéke, és elkezdtük letámadni a spanyolokat, ha már eddig csak egy gólt kaptunk akkor hátha...eljött a 90.perc, bíró 3 percet hosszabít, erre Róth Anti(akit egyébként szinpatikus embernek tartok), a 92. percben cserél...lecseréli a legmeszebb álló játékost, elment vele 1 perc...... most komolyan nem értem.

#668904 TrendMan Előzmény: #668897

Valamely körülmények mégsem adottak, ha két sorsdöntő fontosságú meccsnek az elmúlt 5 év leggyengébb formájában mennek neki, használhatatlan középső védőkkel és pszichológus segitsége nélkül - miközben a kihívás nagysága és a nehézségek mibenléte előre látható volt?

#668897 Kissherceg Előzmény: #668894

az nem igaz, hogy nincs elég játékos, mert bőven sok van. A mutyi igaz, hogy utánpótlást az állami cégigazgatók, meg a haveri kör gyerekeivel töltik fel... Ha nem játszanak, akkor kerettagok...

A gyerekek is látják hol a hiba, mert járnak külföldre kupákra és találkoznak korukbeli fiatalokkal, csak nem ők döntenek... Majd talin mesélek... :)

Szóval az igazság, hogy rossz a stratégia és struktúra az utánpótlásban. A körülmények adottak, gyerekek tehetségesek...

#668894 matgab Előzmény: #668879

én azt mondom, kvára mindegy ki lesz az edző.

A magyar válogatott focistái 2-3 kivételtől eltekintve nem élvonalbeli csapatok tartalék emberei.

Miért azok? Mert ennyit tudnak.

A 90-es években az volt a bajunk, hogy nem voltak támadóink, a védelmet még úgy ahogy megoldottuk. Nem emlékszem a 90-es évek végéig ilyen 5-6 gólos zakókra.

Igaz általában szerencsénk is volt a sorsolásokon, ha belegondoltok, mert kikkel játszottunk?

Norvégok, svédek, egy-kétszer olaszok, görögök és ruszkik meg ilyenek. Abszolút top csapatok, (az általában még szabin lévő motiválatlan olaszokat leszámítva) nem játszottunk (se franciák, se németek, se spanyolok, portugálok talán 1-2-szer szintén.).

Egyszerűen a mai magyar világban nincs utánpótlás képzés.

Nem mostanában nincs, hanem már 30 éve.

Többször leírtam én is játszottam anno neves utánpótlás együttes keretében. Minden edzésen ott voltam, télen nyáron (na jó nyáron augusztusban néha lecsúsztam), de az edző az mindig csak azokat a srácokat játszatta, akiknek a szülei lementek és meccs után meghívta őt egy-egy sörre, vagy támogatta valamilyen módon a klubot vagy az edzőt...

Aztán ezek az amúgy tehetséges gyerekek (korosztályos válogatottak is voltak) elkalódtak, senki nem fogta a kezüket, hogy ne kezdjenek el bagózni, ne bulizzanak, hogyan kéne komolyan venni a focit.

Annyi különbség volt, hogy akkor a virtuális világ még nem volt ilyen erős és emiatt az utánpótlás merítési háló sokkal bővebb volt. A 90-es évek közepén Budapest melletti nagyközségben két kézilabda pálya volt, egy aszfaltos és egy bitumenes. Mindkettő tele volt gyerekkel és sötétedésig vagy azutánig rúgtuk a bőrt minden nap nyáron. 90-es évek végén már csak az aszfaltos telt meg, ma meg már, bár műfüves a pálya, de gyakorlatilag mindig üres, kivéve mikor esténként egy-egy velemkorú vagy még öregebb haveri kör le -lejár hetente egyszer, hogy legyen mit megbeszélni a kocsmában...

Ma már a fiatalok vagy vékony gizdák, vagy McDonalds pufókok. Nem divat a sport, a pályák és egyesületek száma az ötödére esett vissza, a pályák nem ingyenesek -szerintem mi mai árakon fejenként egy-egy lakás árát elfociztuk volna, ha nekünk is fizetni kellett volna.

Nem csoda, hogy nincs gyerek meg fiatal, meg utánpótlás. Az edzők azok nagyjából ugyanolyanok, ehhez párosult még magasabb szinten a bundázás és a korrupció, az emberi értékek elsorvadása. Ráadásul egy nagypályás csapathoz kell legalább 17-22 gyerek! Hétre hétre kitartóan, lelkesen hóban esőben! Mert 10-en nem lehet csapatot építeni. Ezért van az, hogy mi magyarok leginkább már az egyéni sportokban tudunk max sikereket elérni, noha az igazi lélekemelő , nemzetegyesítő győzelmeket a látványsportok tudnák produkálni. Egyénileg még kitörhet valaki, de ilyen kevés egészséges szemléletű fiatalból csapatokat, bajnokságot létrehozni lehetetlen feladat.

És vissza is tértünk az eredeti alapvető kérdéshez: Ha egy nemzetben semmi nem működik úgy ahogy az normálisnak , követendőnek tekinthető, akkor miért pont a foci működne??

Minden ország focija leképezi azt az országot , amilyen emberek azok az országot alktoják.

Ezért jók a németek, az angolok, ezért van szinte csak fekete melós a franciáknál, de nekik még úgy is megy, ezért nem nyernek soha semmit az afrikaiak, mert szervezetlenek, ezért vagyunk itt mi magyarok, kevesek , hitehagyottak, ügyetlenek és félszegek.

#668893 TrendMan Előzmény: #668884

Nem lehet gond, hiszen a nagy vezetőnk áltlal megálmodott labdarugó akadémiák már működnek, ontják a tehetségeket és Gyurcsó már barátságoson rúgott egy gólt is.

Dolgozni! Dolgozni! Dolgozni!

#668884 Kissherceg Előzmény: #668882

ez tök jó, csak Mezey és a hazai foci 86-ban tart, közben 2013-at írunk...

Lásd Bosznia pl...

#668882 TrendMan Előzmény: #668879

Akkor ajánlom figyelmetekbe ezt:

meg ezt

Nem kevés szenzációs megoldás és tehetség volt akkor egy csapatban Mezey alatt.

A tészta-túrát én nem keverném ide, mert döntő fontosságú meccsen igy kell játszani.

#668880 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #668860

Ide külföldi edző kell(ene), olyan akit a hazai "szakma" ne képes befolyásolni...persze az sem árthat(a válogatottnak semmikép, van akinek azért igen...), ha netán a focihoz is ért egy picit. Természetesen a világ legjobb edzőjével sem lennénk világbajnokok(finoman szólva), max kicsit többet tudna kihozni(talán) a rendelkezésre álló "alapanyagból". Ennek ellenére Koeman bácsinak (az is igaz, hogy nem kiemelkedő képességű edző) a Magyar-Portugált a mai napig nem tudom megbocsátani(ettől ő még tökéletesen alszik természetesen). Amennyiben, az új edzővel valami csoda folytán kijutnánk a következő EB-re (ez lenne a 8. mármint csoda, nem gól!) attól persze a Magyar foci nem lenne hirtelen jobb, viszont legalább láthatná a nagyérdemű a válogatottat egy EB-n, persze lehetséges, hogy sok köszönet nem lenne benne. 46 évesen nekem még nem volt szerencsém EB-n nézni a Magyar válogatottat(na ez gáááááz) , VB-n viszont már 3x láttam az "aranylábúakat", 1978 Argentina(homályosan, de még emlékszem, 1982 Spanyolország, itt voltak szép pillanatok is, és 1986 Mezey féle Mexikó...., na erre aztán nagyon emlékszem :-)

#668877 Racional Előzmény: #668875

1970 és 1973 között Testnevelési Főiskola Kutatóintézete Módszertani Osztályának labdarúgószakág vezetője volt. 1973 és 1977 között a TF Sportjátékok Tanszékének főiskolai adjunktusa, 1990-ben szerezte meg egyetemi doktori címét, 1991-ben címzetes egyetemi docens avatták. 1997-ben védte meg a neveléstudományok kandidátusi értekezését. Két könyve jelent meg: Élvonalbeli labdarúgók felkészítése (1988) és Gyöngyvirágtól lemondásig (1990). Ezenkívül több mint száz publikációját közölték.

Több ezren jöttek akkoriban külföldről a TF szakedzői képzéseire éveken keresztül, de ez is már a múlté

#668873 Zotya32 Előzmény: #668869

volt Cardiff-ban is?

de látom, ma már videoton-ban szerepel.. szóval ideális szövi.kapi. :)

#668872 Racional Előzmény: #668863

Mezeyt rosszul tudod, ellenkezőleg ő hívta fel a figyelmet, hogy ez így nem mehet tovább, és félre is állították - emlékezz a Cooper teszt botrányra (szakmai, technikai, erőnléti felméréseit elmeszelték)