Racionálás, portfolio tisztítás, minnél nagyobb veszteség kimutatása, bedőléssel fenyegetőzés.
Racionálás, portfolio tisztítás, minnél nagyobb veszteség kimutatása, bedőléssel fenyegetőzés.
a király dolga a rendszer fenntartása azon fáradozik hogy egészségesebb legyen
Ricsi lentebb leírtam mi a bankrendszer feladata egy gazdaságban.
Egy egészséges közösségben a profiton kívül más szükségletek is szem elé kerülnek. A közösséget nem csak munkaképes vagy munkahellyel rendelkező emberek alkotják. A profit fontos dolog de sok szempont létezik még. Ezért nem a vállalatok irányítják az országokat( bár nagy befolyással bírnak). Nem árt emlékezni az ember csinálja a kapitalizmust hogy jobban működtethesse a rendszert és nem fordítva a rendszer az embert:)
" Ahol a bankrendszer nem különéletet
próbálna élni."
Nem banki különélet, hanem banki különadó van ma Mo.-on , ha nem tudod felfogni akkor is...
Egyébként szeretném, ha leírnád, szerinted mit kellene ma tennie a bankoknak? De konkrétan, nem lózungok formájában, mert azt hallom a kormány részéről folyamatosan.
Nem válaszolok külön-külön, minden hsz-eddel egyetértek. Populista cucilizmus van itt jelenleg, és az embereknek tetszik. Ezért hívom őket narancs komcsinak. Aki meg azt gondolta, a bankok benyelik a különböző adókat, az nem normális, és fogalma sincsen a vállalatok működéséről.
A kerály meg a gusztustalan dumájával adjá ezen emberek alá a lovat, hogy elterelje a figyelmüket a hatalmas lenyúlásokról és hogy hatalmon tartsák az udvart.
Boby a működés alap pillérei nem bonyolultak ha nem tesszük azzá:) Egy közösség működése ebben az esetben a mi országunk. Van egy termelő szektor vannak a háztartások van a pénzügyi közvetítő rendszer meg az állambácsi. Ezek a fő csapás erők ezek együttműködése kívánatos a körforgást fenntartva. Egyik sem nélkülözhető. Ja és még export import is létezik de anélkül meg lehet lenni. Jobb ha van. Itt nem lehet kilógó lóláb mert bedöglik a rendszer. Még mielőtt belemennénk a kapitalizmus kérdésébe, gondolom abban megegyezünk hogy van hogy jól teljesít ez a fajta berendezkedés és van hol rosszabbul. Szívesebben látnánk egy jobban teljesítőt. Ahol a bankrendszer nem különéletet próbálna élni.
Ebben az országban sok ember a jobboldalt élteti, miközben a szocializmusról álmodozik.
" a kapitalizmus kérdése is messzire
vezet"
Nem visz az messzire!A kapitalizmusban minden szereplő az elérhető, legnagyobb haszonra törekszik, amennyiben a haszonszerzés közben valami plussssz költsege jelentkezik -pl. adók -, akkor azt megpróbálja a szolgáltatását igénybevevőre áthárítani.
jaj ez meg a kapitalizmus kérdése is messzire vezet kérdés ugye eddig mennyit vitt a másik kéárdés miből adódik az a veszteség
" Még a
parazitában is ott van az ösztön hogy nem öli
meg a gazda testet mert maga is elpusztul.
persze a külföldi leány csak egy része az
egésznek az anyát nem fenyegei veszély"
Meg kell nézni, hogy a pl. a cib-ből, hogy szívja ki az anyabank a pénzt! Negyedévente több 10 mrd-okat pumpál a magyar leányba.
A világért sem védeném a bankokat, de vakság nem észrevenni, hogy a drága bankolásban benne van a kerály keze.Magukat okosnak tartott emberek egyszer megnézhetnék, hogy a költségvetésbe mennyi pénz megy a különböző bankadók címén!Nem is értem mit értenek egyesek a kapitalizmus fogalmán?!
Írod az EHO-t, az áthárított illetéket ami valóban nem a legjobb dolog. Azonban pont a napokban jött ki az Erste egy olyan hitelkártya akcióval, hogy a visszatérített %-okat megduplázza. Most röpke számolgatás után arra jutottam, hogy az átlag dolgokat figyelembe véve az év végéig ez kb. 20000 ft visszatérítést jelenthet a vásárlások után, ugyanis nagyrészt 8%-os visszatérítésekkel lehet kalkulálni.
Amikor vannak ilyen dolgok pont nem érdekel 1-2 ezer tranzakciós illeték.
A megtakarítások kérdése már keményebb dió, de ott is lehet azért ügyesen játszani. Legutóbb amit kaptam kp.-t nem vittem be a bankba, hanem vettem belőlle euro-t 293-on és eladtam 300-on. Most lehet megint veszek majd, a választásokig, illetve azt követően forint gyengülésben bízok, ezért ez is egy megtakarítási forma lehet.
jókor mondod:)
Az ország működését tekintve a pénz áramlás nem lehet egy különálló szektor a szektorok összekapcsolása alkotja az egész rendszer működésének alapjait. Elvégre a vesém se úgy viselkedik mintha az nem hozzám tartozna. Még a parazitában is ott van az ösztön hogy nem öli meg a gazda testet mert maga is elpusztul. persze a külföldi leány csak egy része az egésznek az anyát nem fenyegei veszély
"Ménem csináltam én
mindenkit:)"
Mert a guminő nem esik teherbe.
Na még egy oszt kimérgelődtem magam. A Hazai bankrendszer nem a feladatát végzi lehetne itt regélni de a valóság az igen egyszerű feladata van egy ország bankrendszerének. Mégpedig a fölös pénzek összegyűjtése és olyan helyekre való eljuttatása ahol hiány mutatkozik. A gazdaságban + lakosság+ állam, kielégítve a folyamatos egyensúlyi áramlást. Természetesen ennek a pénz áramoltatásnak van egy költsége. De nálunk úgy viselkednek mintha a feladatuk a csak is kizárólag a szivattyúház üzemeltetése lenne. Jól tudják az állam jobban fél egy esetleges bankrendszer megroggyanásától mint ők. *************** kicsillagoztam magam ne terheljem a rendszert na még egy kicsit*****************
" 1:1-ben át is hárították az ügyfelekre."
ez az ennél az asztalnál esznek és nem hajlandók seemit figyelembe venni csak a saját szent járandóságukat. Ezért veszélyesek a leányvállalatok egy bizonyos profit kiszivattyúzása után nekik mindegy mi történik a működési területen. Ha becsődöl a leány neki az is belefér. na ezért nem mindegy ki a tulaj a sok süketelés mellett hazai vagy nem. Vitya érje is csak el nem 50% hanem 80% a kívánatos arány.
Amit eddig kivetettek a bankokra különadót, szerintem 1:1-ben át is hárították az ügyfelekre.
Pofán lehet őket vágni, mert nem elvetemült gondolat, csak ne így.
Nem kell a kormányt okolni neki is ki kell fizetni valamiből a számlákat. Jól mutatja amíg nincs valódi termelés addig csak a jelenleg rendelkezésre álló pénzeket lehet átcsoportosítgatni. Az meg csak tűzoltásra elég. A bankok meg mindig is kapzsik voltak nálunk. A szomszéd labanciában nem olyan kapzsi mint nálunk a hazaiak meg miért ne követnék. Szal pofán kell vágni őket csak abból értenek.