Egyébként szeretném, ha leírnád, szerinted mit kellene ma tennie a bankoknak? De konkrétan, nem lózungok formájában, mert azt hallom a kormány részéről folyamatosan.
Egyébként szeretném, ha leírnád, szerinted mit kellene ma tennie a bankoknak? De konkrétan, nem lózungok formájában, mert azt hallom a kormány részéről folyamatosan.
Nem válaszolok külön-külön, minden hsz-eddel egyetértek. Populista cucilizmus van itt jelenleg, és az embereknek tetszik. Ezért hívom őket narancs komcsinak. Aki meg azt gondolta, a bankok benyelik a különböző adókat, az nem normális, és fogalma sincsen a vállalatok működéséről.
A kerály meg a gusztustalan dumájával adjá ezen emberek alá a lovat, hogy elterelje a figyelmüket a hatalmas lenyúlásokról és hogy hatalmon tartsák az udvart.
Boby a működés alap pillérei nem bonyolultak ha nem tesszük azzá:) Egy közösség működése ebben az esetben a mi országunk. Van egy termelő szektor vannak a háztartások van a pénzügyi közvetítő rendszer meg az állambácsi. Ezek a fő csapás erők ezek együttműködése kívánatos a körforgást fenntartva. Egyik sem nélkülözhető. Ja és még export import is létezik de anélkül meg lehet lenni. Jobb ha van. Itt nem lehet kilógó lóláb mert bedöglik a rendszer. Még mielőtt belemennénk a kapitalizmus kérdésébe, gondolom abban megegyezünk hogy van hogy jól teljesít ez a fajta berendezkedés és van hol rosszabbul. Szívesebben látnánk egy jobban teljesítőt. Ahol a bankrendszer nem különéletet próbálna élni.
Ebben az országban sok ember a jobboldalt élteti, miközben a szocializmusról álmodozik.
" a kapitalizmus kérdése is messzire
vezet"
Nem visz az messzire!A kapitalizmusban minden szereplő az elérhető, legnagyobb haszonra törekszik, amennyiben a haszonszerzés közben valami plussssz költsege jelentkezik -pl. adók -, akkor azt megpróbálja a szolgáltatását igénybevevőre áthárítani.
jaj ez meg a kapitalizmus kérdése is messzire vezet kérdés ugye eddig mennyit vitt a másik kéárdés miből adódik az a veszteség
" Még a
parazitában is ott van az ösztön hogy nem öli
meg a gazda testet mert maga is elpusztul.
persze a külföldi leány csak egy része az
egésznek az anyát nem fenyegei veszély"
Meg kell nézni, hogy a pl. a cib-ből, hogy szívja ki az anyabank a pénzt! Negyedévente több 10 mrd-okat pumpál a magyar leányba.
A világért sem védeném a bankokat, de vakság nem észrevenni, hogy a drága bankolásban benne van a kerály keze.Magukat okosnak tartott emberek egyszer megnézhetnék, hogy a költségvetésbe mennyi pénz megy a különböző bankadók címén!Nem is értem mit értenek egyesek a kapitalizmus fogalmán?!
Írod az EHO-t, az áthárított illetéket ami valóban nem a legjobb dolog. Azonban pont a napokban jött ki az Erste egy olyan hitelkártya akcióval, hogy a visszatérített %-okat megduplázza. Most röpke számolgatás után arra jutottam, hogy az átlag dolgokat figyelembe véve az év végéig ez kb. 20000 ft visszatérítést jelenthet a vásárlások után, ugyanis nagyrészt 8%-os visszatérítésekkel lehet kalkulálni.
Amikor vannak ilyen dolgok pont nem érdekel 1-2 ezer tranzakciós illeték.
A megtakarítások kérdése már keményebb dió, de ott is lehet azért ügyesen játszani. Legutóbb amit kaptam kp.-t nem vittem be a bankba, hanem vettem belőlle euro-t 293-on és eladtam 300-on. Most lehet megint veszek majd, a választásokig, illetve azt követően forint gyengülésben bízok, ezért ez is egy megtakarítási forma lehet.
jókor mondod:)
Az ország működését tekintve a pénz áramlás nem lehet egy különálló szektor a szektorok összekapcsolása alkotja az egész rendszer működésének alapjait. Elvégre a vesém se úgy viselkedik mintha az nem hozzám tartozna. Még a parazitában is ott van az ösztön hogy nem öli meg a gazda testet mert maga is elpusztul. persze a külföldi leány csak egy része az egésznek az anyát nem fenyegei veszély
"Ménem csináltam én
mindenkit:)"
Mert a guminő nem esik teherbe.
Na még egy oszt kimérgelődtem magam. A Hazai bankrendszer nem a feladatát végzi lehetne itt regélni de a valóság az igen egyszerű feladata van egy ország bankrendszerének. Mégpedig a fölös pénzek összegyűjtése és olyan helyekre való eljuttatása ahol hiány mutatkozik. A gazdaságban + lakosság+ állam, kielégítve a folyamatos egyensúlyi áramlást. Természetesen ennek a pénz áramoltatásnak van egy költsége. De nálunk úgy viselkednek mintha a feladatuk a csak is kizárólag a szivattyúház üzemeltetése lenne. Jól tudják az állam jobban fél egy esetleges bankrendszer megroggyanásától mint ők. *************** kicsillagoztam magam ne terheljem a rendszert na még egy kicsit*****************
" 1:1-ben át is hárították az ügyfelekre."
ez az ennél az asztalnál esznek és nem hajlandók seemit figyelembe venni csak a saját szent járandóságukat. Ezért veszélyesek a leányvállalatok egy bizonyos profit kiszivattyúzása után nekik mindegy mi történik a működési területen. Ha becsődöl a leány neki az is belefér. na ezért nem mindegy ki a tulaj a sok süketelés mellett hazai vagy nem. Vitya érje is csak el nem 50% hanem 80% a kívánatos arány.
Amit eddig kivetettek a bankokra különadót, szerintem 1:1-ben át is hárították az ügyfelekre.
Pofán lehet őket vágni, mert nem elvetemült gondolat, csak ne így.
Nem kell a kormányt okolni neki is ki kell fizetni valamiből a számlákat. Jól mutatja amíg nincs valódi termelés addig csak a jelenleg rendelkezésre álló pénzeket lehet átcsoportosítgatni. Az meg csak tűzoltásra elég. A bankok meg mindig is kapzsik voltak nálunk. A szomszéd labanciában nem olyan kapzsi mint nálunk a hazaiak meg miért ne követnék. Szal pofán kell vágni őket csak abból értenek.
Látszik itt is, hogy milyen jól átgondolták ezt a 6%-os ehot a kamatjövedelmekre és a tranzakciós adót. Nem érdemes magyar bankban tartani a lóvét, mert ha kamatot még esetleg kapna is rá szerencsétlen user, a tranzakciós adó elviszi a hasznot és lehet, hogy kevesebbet tud kivenni kp-ben, mint amennyit berakott.
Majd ha elkezd bedőlni egy-két bank, mert viszik ki belőle a lét az emberek, akkor fognak ezek észbe kapni vagy akkor se. Azért megnézném, hogy akkor mit tenne V. "eho" Mihály. Az OBA kevés lenne, 74 milliárd van benne egy nem is oly régi cikk szerint a soltvadkerti takarék bedőlése után. 74 milliárd áll szemben banktól függően akár több száz milliárd forinttal.
Offshore végül is jogos, most, hogy belegondolok, de azért ezek a kp-t is szeretik állítólag. A mértékbe nem mennék bele, mert nincs rálátásom, de kiindulva mondjuk az autópálya betyárokból, valószínűleg nem kamionokkal vitték a Nokiás dobozokat.
Így igaz, a tökéletes ellenőrzés kialakítása zajlik, milliók pedig önmaguktól látják el a megfigyelő szerveket a legfrissebb fotóikkal is, amikről azt hiszik, hogy ezt csak az ismerősök látják, miközben a nagy testvér is aktívan ott figyel a háttérben. Nem véletlenül van már rengeteg cikk a neten is arról, hogy ha valaki regisztrál pl. Fbook-ra, majd törli a regisztrációját, a fényképei nem törlődnek még hosszú hónapok után se.
Tudod ricsi én nem vagyok matekos de azt én is ki tudom számolni, gondolom más honfitársam is, hogy jelenleg is határon van hogy tarts pénzt a bankban. Akkor meg emelhetik ameddig akarják a díjaikat:) Majd megtaláljuk hogy hogy jobb nekünk. Majd akkor számolgathatnak ha az emberek kipucolják a számláikat:)
Egyébként kezdek antiszociális lenni, tele a tököm hogy a rosszabbul teljesítő honfitársaimmal, valami úton módon mindig hozzá kell járuljak a bal****kodásaikhoz. Ménem csináltam én mindenkit:)