én ftse longolom tegnapról 6348,cac-ot rátettem este fedezeti shortnak4117 pfff..nekem bezár eu index 22h-kor
de ma alakul már...lassan nullába lesz így is
én ftse longolom tegnapról 6348,cac-ot rátettem este fedezeti shortnak4117 pfff..nekem bezár eu index 22h-kor
de ma alakul már...lassan nullába lesz így is
hát most egyik index sem megy abba az irányba, amerre nyitottam..mindenki nagyon izgatott az események miatt. én meg jól elfáradtam a tegnapi kereskedésben.
12 adat lehet ad vmi löketet vmerre elalszok,4h aludtam így is...eddig semmi irány
szerencsére nem. az egyik longot nullába húztam, odáig feljöttek, aztán kész.
GB 10:30 Brit külkereskedelmi mérleg, aug. előző: -9,9 mrd GBP várt: -8,9 mrd GBP
EZ 12:00 Német ipari termelés (hó/hó) aug. előző: -1,7% várt: 1,0%
US 20:00 A Fed szeptemberi üléséről készült jegyzőkönyv publikálása szept.na erre még usa is jöhet le 1645-ig aztán fel
még várd ki,de kiütöttek vagy mi?lehet ez 470-350is ma
frankón megszivattam magam tegnap a longgal.
szétizgultam a fejemet. hajnalban aztán megnéztem, hogy kiütöttek-e. most meg a dax elindult, nagy hezitálás után..
mire leírtam már nem is igaz a felállás..
1. véletlen egybeesés.
2. Nem mérvadók azok a felmérések. Én is kb. 1% esélyt adok csődre, mégse 1%-nyi portfóliót adok el, hanem folyamatosan adom el őket, és ha ez az állapot kitart, akár a pf-em 25%-át v. többet is kiszórok. Val.szeg számos hedge még nálam is sokkal óvatosabb. Nem utolsósorban a rv-indexek alig este, ezt a pár %-ot lazán magyarázza, ha velem együtt csak a profitvédő stopot emelgetik tömegek.
Ha valamiben nem hiszek, attól ugye nem is félhetek.Nekem ez így logikus.
"Amint
megegyezésre remény lesz, kilőnek az indexek,
amint félnek az usa csődtől, lecsorognak."
Ennek a gondolatmenetnek két hibája is van.
1. Amint már említettem a csorgás az adósságplafon story előtt elkezdődött, ráadásul egy olyan hírre - fed továbbra sem zárja el a csapokat -, ami a tőzsde lételemét a likviditást biztosítja.
2.Több elemzés, felmérés is azt mondja, hogy igazándiból senki sem tartja reális opciónak az usa csődöt.Szinte mindeki úgy gondolja, hogy lesz megegyezés, ergo nem állíthatjuk, hogy ezért lenne a csorgás.
de engem a ma dolog nem is érdekel, egyik fed akció sem, az év hátralévő részében egyértelműen az adósságplafon kérdése lesz az irányadó minden részvényben, ahogy tavaly is ennyivel a döntés előtt.
Minden más most marginális. Amint megegyezésre remény lesz, kilőnek az indexek, amint félnek az usa csődtől, lecsorognak. Ez fog menni egész októberben és val.szeg utána is, mert sztem nem lesz okt-ben megegyezés
csilla sztem az a legkisebb és legtutibb stratégia,napon belül...200pontnál szép lehet bukó is
nekem is az csak,én ki be lépek ha úgy gondolom nekem jó