korrekt
Ennyire azért nem vagyok pesszimista.
Elég lehetne egy jó catanacchió (igy irják?) - egy sziklaszilárd védelem - és elől találni egy gólt.
Valahogy úgy, ahogy az olasz válogatott csinálta a hetvenes- nyolcvanas években.
Na de a mai magyar hátsó alakzat megszégyeniti a védelem szót és mindenki pironkodik.
Egy másik szégyenletes ügy:
Mi fog itt történni?
Az egy dolog hogy hatalmas háttérsugárzásban bonyolódik majd az olimpia, de hosszú távon mi oldja meg ezt a válságot?
Évente 360.000 ezer HL hűtúviz, az ötezer év alatt mennyi is?
Hollandok elleni siker receptje elég egyszerű.
Kellene 11 világ élvonalában lévő játékos, hozzá minden posztra minimum egy minőségi csere.
Aztán ha hozzák a legjobbjukat, egy jó taktikával és minden szerencsésen alakul akkor győzhetnénk. :)
Ezzel a játékosállománnyal a világ csodája lenne győznénk. Kb mintha a teknős és a gepárd futóversenyt rendezne, aztán teknős elgondolkozna milyen taktika kellene. :)
Végül is labda gömbölyű, bármi lehet. :)
Szerintem, a Király Gabi a bundás kenyér receptjét sem ismeri.....
Ő speciel valóban nem, mert már a bizalomra sem szolgált rá!
A közvetlen életveszély elhárítása érdekében amputálni kellett Akeem Adams bal lábát. A Ferencváros trinidadi futballistájának - aki szeptember 25-én kapott szívinfarktust - állapota továbbra is súlyos.
A klub keddi közleménye szerint a végtagizomzat elhalása a másfél héttel ezelőtti súlyos szívinfarktus és a keringés összeomlásának szövődményeként alakult ki. A műtét a közvetlen életveszély elhárítását szolgálta.
"A műtét sikerült, Akeem Adams keringése stabil, de állapota továbbra is súlyos, életveszélyes." - áll a közleményben.
A 22 éves védő nyáron igazolt a Ferencvárosba. Szeptember 22-én még pályára lépett az Újpest ellen 3-1-re megnyert rangadón, három nappal később azonban otthonában rosszul lett és kórházba szállították. A kilencszeres trinidadi válogatott ezt követően több műtéten is átesett, s mivel szíve nem vette át azokat a funkciókat, amelyeket el kellene látnia, műszívre kapcsolták.
Adamset azóta is a Semmelweis Egyetem Szív- és Érgyógyászati Klinikáján kezelik. Korábban dr. Szelid Zsolt László, a Ferencváros orvosi stábjának tagja úgy nyilatkozott, hogy a futballistának 30-40 százalék esélye van arra, hogy sikeresen elhagyhassa a kórházat.
A játékos családja Magyarországon tartózkodik.
Erről beszélni is felesleges, én majd valami egész mást csinálok péntek este és utólag elolvasom bukásunk részleteit.
Igy nyerek másfél órát.
Ha a hollandok stoplis klumpában játszanak ellenünk akkor is 3-0 lesz oda,de a média nagy úr,a hülyítés azonban megint megindult ahogyan te is írod!
Nekünk már az is siker ha csak kettővel kapunk ki, a szoros vereség idegenbe már siker...
Mi magyarok ennyit érünk a FIFA szemében,bezzeg ha a............. érte volna atrocitás Bukarestet sóval beszántották volna!!!
Pénzbírsággal sújtotta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága a Román Labdarúgó Szövetséget (FRF) a szeptember 6-án Magyarország ellen, illetve szeptember 10-én Törökország ellen Bukarestben lejátszott világbajnoki selejtezőkkel kapcsolatban - közölte hétfőn a FRF.
A közlemény alapján a román-magyar mérkőzés kapcsán a FIFA 90 ezer svájci frankos bírságot szabott ki az etikai kódex 65. cikkelyének megsértése miatt. Az idézett cikkely a Mediafax hírügynökség szerint előírja, hogy a szervező szövetségnek fel kell mérnie a mérkőzéssel járó biztonsági kockázatokat és - a rendvédelmi hatóságokkal együttműködve - minden szükséges intézkedést meg kell hoznia a találkozó biztonságos lebonyolítása érdekében, gondoskodnia kell a törvényesség betartásáról a stadionban és annak környékén.
A hírforrás felidézte: a román-magyar meccs előtt a magyar szurkolók egy csoportja Bukarest történelmi belvárosában összecsapott a csendőrökkel, majd később a bukaresti Északi pályaudvaron a szurkolói különvonaton érkezett drukkerek is dulakodtak a rendfenntartókkal. A mérkőzés előtt verekedés tört ki a bukaresti Nemzeti Aréna lelátóin is. A rohamrendőrök gumibotokkal, valamint könnygáz bevetésével szorították vissza a randalírozókat.
A román-török meccsel kapcsolatban a hazai szurkolók viselkedése miatt 15 ezer svájci frankos bírsággal sújtotta a FIFA a román szövetséget. A fegyelmi bizottság mindkét mérkőzésnél súlyosabb intézkedéseket helyezett kilátásba a vétségek megismétlődése esetén.
A ziare.com román hírportál korábbi értesülései szerint Mike Foster, a 3-0-s hazai sikerrel zárult román-magyar találkozó angol megfigyelője jelentésében azt írta, a román szurkolók "idegengyűlölő" rigmusokat skandáltak a meccs alatt, továbbá kitért arra is, hogy a drukkerek között incidensek voltak.
A román-magyar meccsen a hazai közönség többször skandálta, hogy "kifelé a magyarokkal az országból". A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások miatt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által létrehozott háromszéki Mikó Imre Jogvédő Szolgálat is panaszt tett a FIFA-nál.
Victor Piturca együttese pénteken Andorra vendégeként lép pályára, négy nappal később pedig az észteket fogadja világbajnoki selejtezőn: a jelenleg negyedik helyezett gárda versenyben van a pótselejtezőt érő második helyért a magyarokkal és a törökökkel.
Nem ez az első alkalom, hogy a szurkolók viselkedése miatt a FIFA megbüntette Romániát a jövő évi, brazíliai vb selejtezősorozatában: márciusban, a Hollandia elleni, amszterdami találkozón magyarellenes feliratot függesztettek ki a drukkerek, s ezért 20 ezer svájci frankos bírságot kapott a román szövetség.
Befejeződött a jegyárusítás az október 11-i amszterdami Hollandia–Magyarország világbajnoki selejtezőre.
A holland és a magyar szövetség között kötött megállapodásnak megfelelően a szerdán lezáruló értékesítés alapján összesen 770 belépő kelt el a magyar szektorba. A mérkőzés 20.30 órakor kezdődik az Amsterdam Arenában.
Mint már jó néhány éve. A válogatott meccsek előtt mindig jön egy kisebb sérülés, ami a következő bajnokira általában elmúlik. Természetesen annak köszönhetően, hogy pihenteti.
Egyszóval ami nem megy, nem kell erőltetni. Volt néhány jó éve de annak már végérvényesen vége.
Jól alakul.
Még néhányan lemondják majd, mint a román meccs előtt is menekültek a süllyedő hajóról.
Gera a válogatottról: "Be kell látnom, túl korai ez most nekem"
Szabics: "Fontosabb a civil élet, mint még 3-4 év focizgatás"