+20,8%
na, megemeltem jelentősen stopokat, meg ezeréves kali+salz zárást is beírtam (előre naplózott profitvédő ütötte ki)
én egyelőre funda és TA alapján nem látok okot nagyobb korrekcióra, ez a pár hetes megálló szerintem bőven elég is lett volna a nagy képben, de gőzöm nincs, mi lehet a háttérben, lehet, lesz egy szándékos paráztatás, amin jól értesültek megint szénné keresik majd magukat.
Azt igencsak jó lenne elkerülni.... Rövid időn belül jönnie kell egy korrekciónak, és ha jön akkor sztem gyorsan jön majd. Ahhoz meg kell valami indok is, hogy az USA csődbemegy-e, nem tudm, lehet épp ez lesz a kiváltó ok.
most amcsik miatt nagyon nem tudom, érdemes e a zajló korrekcióba belevenni rv-piacon vagy innen jelentősebb szakadás várható? Amcsiban már néhány jól értesült val.szeg tudja, usa csődbe megy-e....mert ha igen, azt nem akarom longokban kivárni
lehet, még itt is nagyon olcsó, mert hamar 100 lesz ;)
Úgy néz ki el is úszott (47$)
Csak úgy hirtelenjében viszont nem mertem volna tegnap belevenni
egy hetes eredmény versenyben:
http://kepfeltoltes.hu/view/131001/verseny_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Nem dt-zek, így nincs esélyem az élvonalba kerülni :)
On Monday, September 30, 2013, shares of Leidos will begin "regular way" trading on the New York Stock Exchange under the ticker symbol LDOS and shares of Science Applications will begin "regular way" trading on the NYSE under the ticker symbol SAIC.
Már kint is van a piacon.
SAI ticker alatt nincs kereskedés
LDOS most kb 45$
SAIC most 35$
leválasztott cégekben majdnem mindig komoly bika van, akkor ezt a Leidost figyelni fogom...
otp-t nem merném tartani, sokkal jobb akkor már commerzbankot olcsón venni, hónapok óta és mindig is ezt írtam. Vagy BAC (mondjuk nem most, már késö)
Többivel minddel egyetértek, és mivel nem ez az elsö nap, én is korrekciót várok, gondolkozom a profitvédök feljebb húzogatásán
Szerintem ez lehet az oka:
A SAIC Inc-ből két cég lesz, marad a SAIC Inc és lesz egy új cég, a Leidos, amibe átkerül a SAIC néhány része, gondolom a zsírosabbak (nemzetbiztonság, egészségügy, stb):
SAIC will remain entirely devoted to government IT services, while Leidos will take national security and commercial health and engineering sectors.
Erről mit gondoltok?
SAIC inc (SAI - NYSE)
A pénteki top loserek csúcsán láttam, 75%-os eséssel. Kíváncsi voltam mitől eshet ennyit valami, megnéztem, valami csődös-nyomozásos-sittes dolgot vártam, de csak egy Moodys leminősítés jött A3 ról Baa2-re (ez 2 fokozat). Úgy olvastam h a pentagonnal is szerződtek a napokban.
Moodys:
Nincs ez az esés egy kicsit túllihegve ezzel a negyedeléssel 1 nap alatt? Viszont furcsa, hogy intraday nem is volt volatilis pénteken 15,8-16,1 között mozgott csak.
Havi chart 2006-tól:
http://kepfeltoltes.hu/view/130928/SAI_www.kepfeltoltes.hu_.png
Egyébként az Intellel is szemezgetek megint, nekem ezek a papírok (STX, WDC, INTC, AAPL, C) egész jól bejöttek eddig, csak tényleg azért nem merek most venni semmit mert félek hogy nagyobb korrekció jön:
http://stockcharts.com/freecharts/historical/spx1960.html
Ezért jelenleg az AAPL és a VISA-n kívül nincs is más pozim, kivéve a magyarokat, ahol az EGIS-től megszabadultam a héten, ennek kifejezetten örülök, Ricsit meg kitartóan várom hogy elérje a céláramat, OTP-be meg beragadtam 5000 Ft-on mert nem raktam rá stop-ot és nyaralás alatt ért a hidegzuhany a Csányi féle eladásokkal, stb, 3 nap alatt 20% bukóval, de ezt nem zártam le.
Tegnap volt a BBRY gyj, szörnyű számok: a bevétel 50%-ot esett, hardver is, szolgáltatás is; el nem adott Z10-es telefononk halomban állnak a raktárakban, emiatt 1 milliárd dollárt voltak kénytelenek leírni, égetik a készpénzt:
mikor jön bbry gyj?
solarworld az eu-s + amcsi közös kínai dömping fellépés hátán emelkedik, ahogy a többi szolárcég is az elmúlt 1 hétben.
Stx, appl biztonságos vételek egy korrekcióban
Hát ez meg mitől megy ennyire? 5 nap alatt 80%?
Egyébként nem döntöttem el mit veszek, megvárom míg kicsit bepánikoltatják a népet az amerikai adósságplafonnal kapcsolatban, aztán ha ott ha lesz egy kisebb lefele kör akkor szerintem STX-et fogok venni meg Apple-t. Mondjuk Apple-ből már visszavettem egyébként is mikor bejelentették az első hétvége eladási adatait, nagyon egészséges számokkal rukkolt elő a cég. A Blackberryt pedig valami kis összeggel megspekizem, mintha nem bántanák már tovább.