Regisztráció Elfelejtett jelszó

ELADÓ Ingatlanok

Re: pontosítás

#663510 exmnbs1 Előzmény: #663506

budai 600???

biztos olyan is van az újabbaknál

nézz körül 400 körül is kapsz Rózsadomb és környékén

#663506 ikszf Előzmény: #663429

nem elsodleges szempont. irtam a szobaszamot (1,5 1+2fel 2+1fel) (az olyan 45-80) es nem premium nm arral szamolva es nem is a budai 600e/nm aron.

Re: nincs cím

#663453 Ibiza Előzmény: #663436

igen ez jó ingatlan néztem..de drága..annyit nem ér.szerintem St István park.

Az emberek nem szeretnek árat engedni..ha a szomszéd eladta jól a lakását ő sem akarja annál olcsóbban mert kudarcnak élné meg..nem gondolja akkor a szomszéd is drágábban vehetett volna másikat. Amikor már muszáj eladni akkor elveszik a hiénák.

#663436 Előzmény: #663376

Jó lakásból nagyon kevés van, ahogy szoktam vala mondogatni, ezért azok, amelyek különlegesek és egyáltalán nem épül belőlük, azok nemhogy tartják az árukat, hanem még emelnek is rajta.

Az egyik kedvencem ez az ingatlan ebből a szempontból:

http://ingatlan.com/ujlipotvaros/elado+lakas/tegla-epitesu-lakas/budapest+13+kerulet+szent+istvan+park/20056496?sid=0

Mert ezt pár éve ~200 millió környékén próbálták elpaterolni, most meg lassan már inkább a duplájáért. Mondjuk szvsz ez a példa arra, amikor egy ingatlant igazából nem is akarnak eladni, csak magamutogató módon mutogatják.

Én úgy látom egyébként, hogy valójában bizonyos ingatlanok esetében az ár nem számít, mert eladhatatlanná váltak - ha olcsóbban adod, akkor sem vinnék el, mert akkora a túlkínálat. Ugyanakkor az egyedi avagy különleges ingatlanok esetében meg inkább növekszenek az árak, pontosan azok egyediségének, illetve különlegességük okán.

Minél több feltételt adsz tehát meg, annál kevesebb lesz a találat, egyszerűen azért, mert számos ingatlan van, ami a végtörlesztés miatt lett feldobva eladónak, CSAK MÉG MINDIG NEM TÖRÖLTÉK KI, ugyanakkor most derül ki, hogy valójában a végtörlesztéskor kialakult árak SEM a normálisak, akkor is volt egy hype a VÁSÁRLÁS(!) irányába, mert valójában az ingatlanok többsége ma forgalomképtelen, mert valós érdeklődés nincs rájuk.

És akik akkor, a végtörlesztés idején nem tudták eladni az ingatlanukat, azok KÉNYTELENEK most tartani őket, mivel elképesztően rossz áron szállhatnának ki belőlük, és ha még egyszer lenne erre lehetőség, akkor most még rosszabbul szállhatnának ki az ingatlanokból, mint akkoriban, amikor még volt egyszer Budán kutyavásár.

Egyszerűen nincs fizetőképes kereslet, illetve ami van, az olyan igényessé vált, amilyen igényessé válni is kell egy ingatlan megvásárlásakor - ma már nem lehet valakit azzal felülteni, hogy "elfogynak az építési telkek", ma már nem lehet valakit azzal behülyíteni, hogy "ha nem veszi meg, akkor nem lesz másik", és társai. Ennek okán az emberek elkezdtek keresgetni és szép lassan egész sokan kezdenek arra rájönni, hogy valójában igényes és jó ingatlanokból marginális van Budapesten, olyanból pedig, amibe TÉNYLEG beköltözne, olyanból alig fog találni valamit, mert aki abban lakik AZ MA MÁR NEM KÖLTÖZNE KI ONNAN, egyszerűen azért, mert nem tud jobba, nagyobba költözni.

Bizony, ezt is tessék figyelembevenni, azt, hogy mig korábban ""mindenkinek"" viszketett a s@gge, hogy másba, nagyobba költözzön és már "ódivatúnak", vagy "kicsinek" látta a lakását, az hirtelen megszerette azt, és rájött, hogy "nem is akar költözni".

Éppen ezért a jó, avagy jó ár/érték arányú lakások pillanatok alatt kelnek el, egyszerűen azért, mert azokra van igény. Egy 5-12 lakásos """"lakóparkban"""" már el lehet adni az ingatlanokat, ha jól vannak árazva akár 100 milliós árcédulával is, de ebben meg semmi meglepő nincs egy 1,x milliós nagyvárosban. Ha van ebben meglepő, akkor az éppen az, hogy RÉGEBBEN ezeket az """"elit"""" ingatlanokat jóval magasabbra árazták volna.

Én ezt látom :)

#663429 Előzmény: #663241

Tudod mit nem írtál még mindig?

- Mekkora legyen nm-ben?

- Mégis mi a nagyságrend <20M, <50M, 50M<?

#663376 ikszf Előzmény: #663364

Azért találkozgat, elég sok hirdetés eltűnt, amit tavaly bejelöltem kedvencnek.

mindenkit nem lehet megm…

#663364 Ibiza

mindenkit nem lehet megmenteni max időt nyernek.. az emberek egy része elmegy a falig mert az nem lehet, hogy elvegyék a házát..oszt rájön el lehet venni...

Valahol megértem sokat dolgozott saját munkája (az élete) van egy házban oszt valaki csak olcsón beleül..de ezt nem így kell nézni.

Ha moccanni tudnak emberek akkor tán nagyobból kisebbe lesz sztem egy mozgás..vagy házból lakásba..

Volt pár ismerősöm aki csapdába esett de időben kimenekült..házból lakásba mentek..majd egy kisebbe...az egyik ingatlanügynök lett és saját célra kihasználta a zsugákat.

Sztem aki akart venni az vett egyet kettőt..a kispénzűek keresgélnek de nem találkozik a kereslet és a kínálat...

#663356 walex Előzmény: #663354

Az a durva, hogy már annyira lecsökkent a használt lakások ára, hogy ugyanazt a lakást vadi újként kétszer annyi lóvéból se lehetne felépíteni. Ez azért már nagyon nem normális. Kellene lennie használt lakásoknál egy nagyobb korrekciónak felfelé, nyilván a devizahiteles szappanopera lezárulása után.

#663355 ikszf Előzmény: #663354

De valahogy most lejjebb se akarnak menni... illetve a devizahiteles mentőcsomagra várva azt látom, hogy egy arasszal feljebb tolták az árat az eladók, illetve nagyon sokan fel sem rakják a hirdetést, hátha mégis tudják törleszteni majd a hitelt.

Másfél-2 hónapja nem kaptam hírlevélben egyetlen új értesítést sem eladó lakásról (a beállított paramétereim alapján). Korábban ilyen soha nem volt.

#663354 Ibiza Előzmény: #663352

Tv-ben 3 éve azt hallom ingatlanos értékesítőktől most érdemes ingatlant venni mert lejjebb már nem megy....már 3 éve!!..azért ugye azóta nem lett drágább az ingatlan...ha eurban számolom akkor méginkább olcsóbb.

Nem a lókupecet kell megkérdezni a lovak áráról..elérhetőek jó statisztikák...statisztikai cégek honlapjain..nem keresgetem neked de egyet gyorsban találtam.

http://index.hu/gazdasag/2013/05/09/meg_olcsobbak_lesznek_az_ingatlanok/

#663352 Hathor Előzmény: #663347

en nem tudok semmit, majd itt a sok okostojas elmondja, ok mindent tudnak az ingatlanpiacrol, eladokrol, kozvetitokrol.

Igy en is inkabb tanulok a tisztelt nagyerdemutol, pl. kedves mindenttudo EXmnbs-tol. '-)

aki ingatlanokkal foglal…

#663347 ikszf

aki ingatlanokkal foglalkozik nap mint nap:

Hogy látjátok az ingatlanpiac helyzetét?

2 évvel ezelőtt Madarász házakban néztem lakásokat, még a kisebbek között is volt 330-350e/nm áron lakás. Most még a 60-70nm-es nagyobb lakásokat is 400e/nm vagy afeletti áron árulnak. (pedig nagyobb lakások olcsóbb nm áron szoktak menni). És mindezt úgy, hogy abban az épületben is van kínálat dögivel, de egyik se akar lejjebb menni.

#663346 ikszf Előzmény: #663343

miből gondolod, hogy túlárazza?

újpesten újszerűben 300e/nm áron mennek

(nagyon jó az elosztása, talán a tetőtéri miatt lejjebb vehetné az árat)

#663343 Ricsi Előzmény: #663337

Csak hogy mennyi ideje árulják. Mindig érdekel, ha olyan a hirdetés, hogy nem irányár, hanem fix. Sosem értettem meg ezt a viselkedési formát, amikor ennyire túlárazza a lakását.