„Nem szeretnénk mentegetőzni és ígérgetni a bukaresti mérkőzés után, viszont szeretnénk kijavítani a hibáinkat, és a három pontot itthon tartani kedden, hogy a hitünk a továbbjutásban októberre még megmaradjon” – mondta a keddi meccs elé tekintve Egervári Sándor.
„Szükségesek a keresztbeverések, de erre már a csoport sorolásakor is számítottam, például török győzelemre Bukarestben, mert ez esetben úgy indulhatunk neki a két októberi meccsnek, hogy playoffhelyen vagyunk. Ennek érdekében semmi mással nem szabad foglalkoznunk, mint a három pont megtartásával” – tette hozzá a kapitány, aki kérdésre elmondta: számunkra kedvező lenne, ha a törökök nyernének Bukarestben, és a pillanatnyi hangulatukat látva képesnek is tartja őket erre.
„Nem biztos, hogy így alakul a kívánságlistánk, de szükséges lenne – tette hozzá a kapitány. – A törököknél vannak klasszisok, akik a támadóharmadban képesek veszélyesek lenni. Viszont nagyon nehéz gólt rúgni ennek a román válogatottnak, ha most a Hollandia elleni meccseiket nem számítom, csak kettőt kaptak, azt is tőlünk.”
BOGDÁN: ÁT KELL
ÁLLÍTANI A FEJEKET
„Alkalmunk nyílt arra, hogy egymás között átbeszéljük, kibeszéljük ezt a csalódást. Nem egyszerű feldolgozni a vereséget, de nem szabad elfelejtenünk, hogy kedd este milyen fontos meccs vár ránk. Meg kell adjuk magunknak azt az esélyt a győzelemmel, hogy még legyen reményünk a folytatásra. Ennek érdekében át kell állítani a fejünket a román meccsről az észtek ellenire" – nyilatkozta a Telkiben tartott sajtótájékoztatón Bogdán Ádám.
ARRÓL, HOGY GONDOLKOZOTT-E A LEMONDÁSON
„Nem gondolkodtam a lemondáson, ameddig bíznak bennem, és hiteles vagyok az elnök, az elnökség és a csapat előtt, nekem az a feladatom, hogy segítsem őket” – válaszolt a kapitány a jövőjét firtató kérdésre.
„Vannak bőven kapaszkodóink, az elmúlt három év eredményei és teljesítményei alapján. Egy fontos meccset elveszítettünk ugyan, kellemetlen a vereség. A csatát elveszítettük, de a háborút még nem. Meglehetősen mélyre húztuk le magunkat a pénteki mérkőzéssel, a szurkolók bizalomvesztése rettenetesen fáj, de szeretnénk kiköszörülni a csorbát.”
http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/egervari-melyre-huztuk-le-magunkat-a-penteki-meccsel-2278297