A forint a 2012januári 325körüli csúcsa óta tartó csökkenő trendje, 325 fölött törne meg
Ma is 8%kal lejjebb vagyunk, mint a tavalyi 325ös csúcs.
:D
A forint a 2012januári 325körüli csúcsa óta tartó csökkenő trendje, 325 fölött törne meg
Ma is 8%kal lejjebb vagyunk, mint a tavalyi 325ös csúcs.
:D
forint= világ unalma
a 2008 óta tartó gyengülésnek semmi jele hogy törne az valahol 285 alatt történne meg
éves teljesítménye eddig 3% gyengülés egy évvel ezőllihez 5% gyengülés
ma egyébként a lengyelekkel és a törökökkel erőlködött
Borska mester.
Megerősítesz abban, hogy Te az ország észak keleti régiójából írsz?
EUR/HUF napi emelkedő trendvonalát készül törni, ha bekövetkezik akkor EUR/HUF shortba érdemes gondolkodni , spekulatív jelleggel 295ig simán visszajöhet , ha bel és külpolitika is úgy gondolja, ha pattanik ujabb csúcsok, nekem EURHUF long tartva, ma már nem piszkálom de hétfőn keridőben ha lendülettel mozdul fordulok
EUR/HUF 299.0ig ment az előbb le?
Egyem a szívét!
Csak így tovább ,-)
Eddig arról volt szó hogy semmiféle összefüggés nincs a forint és az infláció közt. Akkor mégis?
Csak a kedvedért megjött az újságcikk az 500HUF-os üzemanyagról:
http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-582859
"az 500 forintos literenkénti árnak egyelőre minimális az esélye - mondta az Erste bank olajpiaci elemzője az InfoRádiónak. Pletser Tamás hozzátette: ehhez tartósan 140-150 dollár körüli nyersolajárra lenne szükség, illetve gyenge forintra a dollárral szemben."
Más szavakkal: ~26% nyersolajár emelkedés ~16% áremelést jelent, vagyis nem lineáris az összefüggés ;) Ahhoz pedig, hogy ezt kompenzáljuk mondjuk HUF árfolyammal, ahhoz ezek szerint "potom" 16%-ot kellene erősödni.
Lássuk be, ennek a gondolkodásmódnak, illetve az üzemanyagár-HUF relációnak nincs gyakorlati értelme, mert nem úgy működik, ahogy feltételezed.
ennyire fussa..a múltkor 3 hibát találtam a hasonló hozzászólásodban akkor lapítottál mint egy nagy barna a fűben..
nem kell felszólító.
az uralkodó réteg célja egymásra uszítsa az embereket, és megossza a társadalmat.
mást is írtam de elég körmondat lett...átjavítottam.
de élvezkedj..tény ahogy leírtam nem hejes ,)
biztos felszólító alakot akartál írni :)
najó, nem trollkodok tovább
nekem megfelel még ha át is szerkesztettem a mondatot..
meg birka is vagy..nem sokat tudsz érdemben hozzászólni a dolgokhoz..ez olyan szdsz-es okoskodás..
osszák meg? :)))
Gondolom megint siettél...
Ja bocs, nem: egy kézzel gépeltél és spóroltál a betűkkel. Egy betűvel kellett volna többet írnod, hogy helyesen írj.
újságosoknak
bár az eursd korrekciózik 1.31-ről amint az várható volt))
hüjeség..
a mostani 60-70 éves egész életében ezt hallotta..még 4-5év és kánaán..sokaknak az életük ráment.
egyirányba kellene húzni..egy célt kitűzni és az ahhoz vezető utat lépésről-lépésre lépegetni, nem véletlenül osszák meg az embereket.
ÁLLJ!
Én nem állítottam, hogy nem lehet gyenge devizával, valamiféle neomerkantilista politikával gyártást fejleszteni. Én azt állítottam, hogy HA begyengül a forint AKKOR felmegy az infláció. És most ne kezdjük el belekeverni Kínát, Kóreát, meg mit tudom én kit.
Itt olyan hülyeségek hangzanak el a fórumon, hogy infláció és forintárfolyam közt nincs kapcsolat, kamat és forint közt nincs kapcsolat, satöbbi. Ez mind hülyeség. Ebből csak a legutóbbi tévnézetet kívántam cáfolni
gondolom eu erre adott forrást, erre volt pályázat. valszeg nem mostani, lehet még vagy 2 évvel ezelőttről eredezik az egész.
-
erről korábban már "összecsaptunk".
-
erről is.
de megemlíteném a szmben lakó 15-gyerekes váradi családot, ahova 3,5 évig járta a teréz-nővérek.
és akkor feladták.
családtervezésre,oktatásra akarták őket megtaítani, vitték a gyerekekt nap mint nap viba suliba foglalkozásokra templomba ideoda még búcsúba is.
tanították őket nevelni próbálták szépre és jóra meséltek nekik játszottak velük. mindent amit csak el tudzs képzelni.
hozták a kaját nekik.
de 3,5évig bírták.
pedig echte teréz nővérek voltak kettő közülök indiai.
Amennyire én ismerem néhány korábban nehéz helyzetben lévő ország gazdasági sikertörténetét... Kína, Korea... mindannyian alapoztak a gyenge devizájukra.... nem volt gyártás náluk... de lett....úgy, hogy korábban semmilyen gyártás nem volt...
Egyébként meg... mindent lehet...még Magyarországon is.... Még szokatlanabb válasz a vagyonról topicba nézz át...1911-es hozzászólás....
Ezzel az a baj, h a cigok nagy része el se jut a középiskolába, ráadásul duma a minden sofrware rajta van hiszen a diákoknak az eleve kedvezményes soxor ingyenes. Ráadásul az androidon alapból minden ingyenes. Tehát jó lenne ez a kezdeményezés de csak azután vagy amellett h az általános iskolákban megcsinálnák amit mondtam, és ha erre adott az EU forrást az az mutatja h a másikra még plusz forrást is teremtene. Lehetnénk a felzárkóztatásra pilot ország.
.
Ja és munkahelyek is kellenek a jobbik szerint. Erre volt az az ötletem h alakítsanak ki egy borsodi lichtenstient azaz adó "paradicsomot" nagy adó kiesés nem lenne tikintve h ott szinte senki nem fizet. 10 év alatt ott tutira megszünne a munkanélküliség és az ország egyik leggazdagabb régiója lehetne.
.
Aki meg azt mondja h a pápa nem adna szerzetest, annak azt mondom h van másik lehetőség is ha nem adna. Kérjünk önkénteseket a mormon egyháztól. Fél éven belül küldenének 10 ezret. Ma is itt kolbászolnak pár százan reménytelenül ácsorogva fehér ingben nyakkendősen 40 fokban az utcákon (is) és röplapokat osztogatnak, Így legalább funkciójuk is lenne, a cigok meg 2-3 év alatt nem csak evangelizálódnának hanem angolul is megtanulnának sokan szinte perfektül. DE egyszerübb leszarni őket meg a f@szt verni és mutyizva zsákolni, mint tenni valamit, h a teljesen reménytelen helyzet (meg)oldódjon.