Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Re: FRADIKA

#655298 Tőzsdeebihal Előzmény: #655273

Véges erőforrásokra alapozott végtelen növekedésnek szerinted mennyi a realitása? A jelenlegi kapitalista rendszer pontosan erre épül. A Római Birodalom ugyanezt csinálta. Állandóan hódító háborúkat kellett vezetnie, hogy a szükséges erőforrásokat előteremtse. Amint nem tudott többé terjeszkedni össze is omlott. Méghozzá oly sikeresen, hogy egyes, rómaiak által ismert technológiák (pl. csatornarendszer) újrafeltalálásáig 1500 év telt el! A pénzrendszerük is összeomlott. Nyugat-Európa egyes részein évszázadokig cserekereskedelem állt vissza. A mai jóléti társadalom alig 60-70 éves. Ebből extrapolálni, hogy ez a végtelenségig fennmarad elég érdekes gondolat.

Egyes becslések szerint a Föld eltartóképessége, nyugati színvonalon 500 millió-1 milliárd ember. Vagy a fogyasztást kell visszafogni (gazdaság esik), vagy a népességet csökkenteni (háború). Egyik sem túl rózsás jövőkép.

A történelemben minden jelentős társadalmi, gazdasági változást óriási felfordulás követett. Most sem lesz ez másként. A kérdés az, hogy ez egy évtizeden, vagy egy évszázadon belül következik be...

#655273 Ricsi Előzmény: #655265

Ez a pénzügyi összeomlás a folyamatos hoax

Ki omlik össze? Az USA? Marad még éppen elég erős állam? Vagy Európa? Na és? Vagy együtt a kettő? Kína körbenyalná a száját az élvezettől, az oroszokról nem is beszélve.

az sincs letisztázva, mit jelent az a szó, hogy pénzügyi összeomlás, főleg nem az, kik fognak összeomlani. Ez számomra egy értelmetlen szó.

Emellett, ha erre törekednének azok, akikre gondolunk, akkor előtte csak felvásárolnák mondjuk az összes aranyat. De én erre sem látok nagy törekvést. Meg minden határidős árupiaci terméknek a csillagokban lenne az ára, hiszen most egy olyannal fizethetnének érte, ami mondjuk fél év múlva semmit nem ér, de az olaj, földgáz, és főleg az élelmiszerek rettenetesen sokat fognak érni.

Magyarán, semmi értelmét nem látom a pénzügyi összeomlás szónak, de még előszelét sem annak, hogy bármi baj lehet bármelyik komoly devizával. Persze nálunk, az országban lehet ilyen, de az sem összeomlás lesz, csak mondjuk 500 HUF/eur árfolyamra kell felkészülni.

#655270 Dénes Előzmény: #655265

A long a helyzet ismeretében várható volt (nem biztos várható) a kérdés a méret volt, amcsik nélkül.

Pl most itt a végállomás mára vagy nemsokára megy egy szintet fel még ?

#655265 Tőzsdeebihal Előzmény: #655249

Ha már Szíriát említetted érdemes beleolvasni ebbe: http://www.zerohedge.com/news/2013-08-31/guest-post-what-expect-during-next-stage-collapse

Katonai fórumokon is az az általános nézet, hogy az USA-nak semmi érdeke beavatkozni. Ez tovább erősíti a feltételezést, hogy Szíriát csak elterelésként akarják használni valamihez, mondjuk egy pénzügyi összeomláshoz.

Péntekről én is longoltam, de hosszabb távon jobban érzem magam shortban.

jó napot !

#655255 Dénes

Ma várható adatok

Ünnepnap: Egyesült Államok, Kanada

EZ 09:55 Német feldolgozóipari beszerzési menedzser index, végleges, aug. előző: 52,0 pont, várt: 52,0 pont

EZ 10:00 Eurozóna feldolgozóipar beszerzési menedzser index, végleges, aug. előző: 51,3 pont, várt: 51,3 pont

UK 10:30 Brit feldolgozóipari beszerzési menedzser index, aug. előző: 54,6 pont, várt: 54,9 pont

EZ 13:20 Az Európai Központi Banktól Coeure tart beszédet

#655249 Ricsi Előzmény: #655230

Nekem is van shortom 8 070-es céllal, mert ott van egy napos rés, de már vagy 3 hete várom a visszatöltését. Nem jó ómen, hogy ekkora esés mellett is nyitvamaradt, így még sokáig nyitva is lehet, és ez számomra erős bull jelzés.

Persze mint mondtam, normális piacon, mert szíria csinál valami vicceset, és máris 7 800-on vagyunk.

#655246 Ricsi Előzmény: #655230

Magyarán, ha óráson van 100 pontos rés, ahogy most is, az inkább a piac erejét mutatja, mintsem hogy azt, vissza fog oda menni. Hiszen valami megváltozott, így 100 ponttal feljebb vagyunk. Tehát a kereskedők úgy gondolják, venni érdemes, akkor meg nem fog leesni. Aztán persze kijön egy obamás hír, és azonnal fordul minden, de most normális piaci viszonyokra értettem...

#655241 Ricsi Előzmény: #655230

Ha kereskedni akarsz rá, akkor csak és kizárólag. Ha a piac erejét nézed, akkor jó lehet az órás is, de azt nem kell visszatöltenie, az maradhat ott a világ végéig is akár. Csak erre akartam utalni...

#655230 Tőzsdeebihal Előzmény: #655221

Lehet keverem. Viszont a forexfactory-n is állandóan megy a vita, hogy a vasárnapi nyitáskor réssel nyitott-e valami :) A pénteki záró 8103 volt. Erre alapoztam. Csak a napos rés számít?

#655217 Ricsi Előzmény: #655213

Szerintem meg semmilyen réssel nem nyitott. Ha nem tudod, mi a rés, ne kereskedj rá, sokba fog kerülni ...