Oldalunkon a felhasználói élmény javítása és egyes szolgáltatások elérhetővé tétele érdekében
HTTP cookie-kat (sütiket) használunk.
További információk
gondolom a külföldi kéz alatt a Templeton-ra gondolsz, mert messze ők a császárok az adóságvásárlás frontján, legalább is nálunk
mivel gőzöm sincs, csupán tippelnék :
szerintem a kormány és a T között a nyilvánosság kizárásával is vannak egyeztetések , megállapodások, ha ki akarna szállni, gyakorlatilag egy maga is porrá zúzhatná a piacot, nem hiszem hogy a maga ellensége lenne ,ha pedig végigfuttaja a dolgot akkor ha jól tudom 2019-2021 ig bőven van ideje agyalni az exit stratégián
Mondjuk egy dologban kacérkodnék veled egyetérteni: Nem bármi/huf kereszt shortja értelmetlen jelen piaci környezetben...... (gondolom a főbb devizákra értetted a bármit.)
márhogy ereje a forintnak? lehetséges, bár én úgy érzem itt ereje csak jegybanki háttérrel lenne, na az meg dőreség volna..... ellövöldözni a puskaport
"az egész amit leírtál nem igaz a magyra gazdaságra és a kormány tevékenységére sem."
azért furcsa amit mondasz ,mert ott voltam azon az értekezleten amin MGY elmondta a hosszú távú terveit , miszerint a kormány és az ő személyes véleménye és óhaja is a forint gyengítése, ez kb másfél éve volt, és azóta be is tartják, járják is ezt az utat, és nem értek még a végére, mint azt a mostani 20as vágás is bizonyítja, nem szarnak be az árnyékuktól, és szerintem vágni és gyengíteni fogják tovább a dolgot
de ám legyen ha neked az eurhuf short az irányod kereskedj e szerint, nincs ellene kifogásom ha másként látod a dolgokat, csupán nem ezt az irányt tartom hosszabb távon kifizetődőbbnek
én komolyan nem értem, mire föl vártok (már akire vonatkozik) brutális forint erősödést ?
az adott ország devizájának ereje az ország gazdasági produktumának fényében pompázik, no Mo-esetében ütött-kopott avitt talmi ragyogás ez , nem más. Az adott deviza értéke,ereje viszonylagos ,mihez és miként nézzük. Huf hatalmas fegyverténye a kamattartam volt, amit lázasan építenek lefelébe ( megjegyzem tök jogosan ) , ez eleve huf gyengítő, a másik oldal pedig a kormány magatartása, hisz nem egyszer nem kétszer kijelentették hogy a gazdaságélénkítés keretén bellül fontos lépésnek tartják a forint leértékelését , az exportcégek jövedelmezőségének és a belföldi kereslet feltámasztásának jegyében. Ha ők akarják a gyenge huf-ot , akkor dőreség a csakazértis magyar virtus miatt mentébe öltözve hufot vásárolni, minek??? hisz a cél a leértékelés. És a rezsicsökkentés miatt kordábantartott infla ezt lehetővé is teszi, hát csinálják míg bírják. Ez szerintem nem is kétséges. A bármi/HUF kereszt shortja számomra jelen piaci környezetben totál értelmetlen. Ha majd bejön a kormány számítása és ismét ugrik a puma ,na akkor az alacsony kamat mellett is lesz ereje forintnak, addig no izom.