Hozzászólás
Borskaén komolyan nem értem, mire föl vártok (már akire vonatkozik) brutális forint erősödést ?
az adott ország devizájának ereje az ország gazdasági produktumának fényében pompázik, no Mo-esetében ütött-kopott avitt talmi ragyogás ez , nem más. Az adott deviza értéke,ereje viszonylagos ,mihez és miként nézzük. Huf hatalmas fegyverténye a kamattartam volt, amit lázasan építenek lefelébe ( megjegyzem tök jogosan ) , ez eleve huf gyengítő, a másik oldal pedig a kormány magatartása, hisz nem egyszer nem kétszer kijelentették hogy a gazdaságélénkítés keretén bellül fontos lépésnek tartják a forint leértékelését , az exportcégek jövedelmezőségének és a belföldi kereslet feltámasztásának jegyében. Ha ők akarják a gyenge huf-ot , akkor dőreség a csakazértis magyar virtus miatt mentébe öltözve hufot vásárolni, minek??? hisz a cél a leértékelés. És a rezsicsökkentés miatt kordábantartott infla ezt lehetővé is teszi, hát csinálják míg bírják. Ez szerintem nem is kétséges. A bármi/HUF kereszt shortja számomra jelen piaci környezetben totál értelmetlen. Ha majd bejön a kormány számítása és ismét ugrik a puma ,na akkor az alacsony kamat mellett is lesz ereje forintnak, addig no izom.