Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#653430 Dénes Előzmény: #653426

Én nem korábbi bukót hozok vissza vagy (MÁR) nem ebből élek ez fontos, mert nincs a kell.

Hobbi, ezt is sokszor írtam, így azért már más. Most meg már takarékon üzemelek.

De mások hibáját érdemes megnézned. Sokszor mondják jó tanulni a hibáinkból, hülyeség !! Mások hibájából jó tanulni, HOGY TE ne kövesd el !!!

#653426 Dénes Előzmény: #653419

Nem csak azt írom be mit kötök, hanem azt is merre várom, azt is ha fogalmam sincs és kivárok.

És a a hibákat, tegnap pl hány DAX short volt hol adtam el (korán), mi volt a hiba, meddig kellett volna engedni mennyi lett volna a pénz plusz. Én ennyit tudok csinálni.

#653419 Dénes Előzmény: #653373

Én megpróbálom előre beírni vagy a kötés pillanataiban mit kötök és mennyit, merre.

A bukokat is, lásd deviza folyamatos bukó.

Annál egyszerűbb, hogy egy erős szintnél megálló árfolyamra (ezt megvárom) játszani nem lehet.

Idővel kialakul a megérzés, hogy áttörheti-e vagy sem, de ez soha sem lesz biztos, DE ilyenkor sokkal egyszerűbb felpattanásra játszani, mint csak úgy menet közben.

szeretem a nagy emelkedéseket és a nagy eséseket és minden erővel belépek a piacra mikor úgy érzem elég volt és kezdem építeni a pozíciókat.

Minél nagyobb esés jönne most annál több pénzt raknék be.

Nincs egy jó stratégia ami mindenkinek bejön. SOKSZOR írtam ezt be. Ricsié neki jó ÉN nem alkalmaznám soha sem. De neki láthatóan bejön szépen (gratula) ÉS SEMMI MÁS NEM SZÁMÍT !

De ki kell alakulnia a stílusodnad, mert anélkül véged, ami rád jellemző, amit elbírsz lelkileg és anyagilag.

#653412 Ricsi Előzmény: #653373

Az enyém nem annyira pénzigényes, mert 1000 Eur-onként adok-veszek 3 db-ot.

Ha rossz irányban üt ki, akkor buktam 60 Eur-t, tehát 10 ilyet simán átvészelek, és még mindig marad kereskedésre való pénz.

Persze, az én életem már egyszerűbb, mert láttad a havi hasznot, így 9 db-al tudom növelni a mennyiséget. És ezzel elkezdem ledolgozni azt a vesztőt, ami régebben volt. Persze nincs sok, 3 ilyen kötésem volt, meg ugye az az srv short, amit résbetöltésre adtam el, de azt nem kell kezelni, majd lesz ez 8 070.

#653373 Daxofon Előzmény: #653332

Te is körvonalaznád a technikádat he nem titok? (ha nem itt akkor email-ben)

szeretnék abból is tanulni

a Ricsi-é nagyon átgondolt bár most a nagy csapkodások alatt elég idő és pénz igényes

ha jól tudüm Te kisebb összeggel nyomod, azzal hogy lehet folyamatosan pluszt termelni?

ez lenne itt a második működő változat

persze Dénes szintezős módzsere is jól mozog (látom a kötésein ;-)) csak annak az alapjairól sem tudunk semmit :-(

#653362 Psymon Előzmény: #653338

Valami topikban olvastam, hogy állítólag vannak, akik csak az ilyen kiütés közeli certikre vadásznak. Megveszik bagóért, az esetek döntő részében aztán ki is ütődik, viszont az az 1-2, ami nem, az akkora hasznot hoz, hogy bőven fedezi a kiütöttek veszteségét.

Sosem próbáltam így kereskedni, nem tudom igaz e, de lehet, hogy beválna.

#653360 Psymon Előzmény: #653342

Nem is annyira az a gond, hisz végül is ez le van írva a szabályzatban, aki certizik, nézzen utána, mivel jár.

Sokkal nagyobb pofátlanság az, amikor néha a legnagyobb mozgások idején órákra eltűnik az árjegyző, a certi tulaja meg néz ki a fejéből, hogy most akkor mi van.

Engem a pár darabommal mondjuk annyira nem izgat, de aki több ezer darabbal nyomja, az simán összehoz százezres (akár milliós) veszteséget csak azzal, hogy nem tud kereskedni, mert nincs árjegyző.

A másik kedvencem meg az, mikor egy nagy mozgás kiüti az egyik irányba az összes certit, s utána nem hoznak forgalomba újakat. Pl most ilyen az olaj. Emelkedett az ára, short certik KO, és mikor jönne a visszateszt, shortolnád, de nem tudod, mert nincs short certi forgalomban.

Az a röhej, hogy pl olajra már bő egy hónapja nincs semmiféle short irányú certi forgalomban.

És akkor még a már-már röhejes spreadről nem is beszéltem (ami mellett természetesen még brókerdíjat is fizetni kell, esetemben ugyancsak az Esrtének, mert náluk van számlám. Azaz egy kötésemen kétszer kaszálnak, spread + brokidíj. És ez még úgy is pofátlan, hogy magára a kereskedési rendszerükre a többi hasonló szolgáltatóval szemben egy rossz szavam sem lehet, van ingyen sms megerősítés belépéskor, nem szokott lefagyni, stb stb. Csak hát drága, mint minden ami magyar tőzsde.)

#653358 Psymon Előzmény: #653281

Köszi szépen.

Neked meg gratula az eredményedhez. Ide kell majd nekem is eljutni. :))))

Azt megmondanád, minek a rövidítése a CR?

Gondolom, ha megbízható a cég, és kb hasonló a spread, akkor olyan nagy különbség nem lehet köztük... Én éppen ezzel találkoztam, ezen demóztam, de gondolom, van még jópár hasonló cég.

Nem hiszem, hogy ezen múlna a siker. :) (Persze ha nem kókler a cég.:D)

#653353 banyaiz Előzmény: #653349

Hát igen.

Holnap mi lesz a daxxal? Megint erőre kap szerinted? Úgy mint legutóbb?

8 k-ig lenézhetne a héten tudnám értékelni.

#653349 Dénes Előzmény: #653345

Erste sokkal jobban csinálhatná. valóban.

Fel lehetne futtatni, de hát szarnak bele.

#653345 banyaiz Előzmény: #653342

Igazi vadnyugati hangulat.

De ha megnézed mekkora forgalmak tudnak lenni egy egy certiben ilyen pöcs feltételek mellett.

Normális közeli árjegyzés lenne, illetve lehetne velük kereskedni amíg az alaptermékkel kereskednek a világban akkor vsz ezek nagyon pörögnének.

De erste így is hülyére keresi magát vele vsz.

#653342 Dénes Előzmény: #653341

Azért nem volt korrekt, hogy kiütött certibe engedtek vásárolni embereket, akik nem voltak tisztában ezzel, hogy ki van ütve. Jó hülyék is, de azért rossz volt nézni.

#653341 banyaiz Előzmény: #653340

Ez az árjegyző eltűnés is a hungarikum része, igazi vadnyugat.

A másik amikor bevezették a certiket és kiütöttek egyet, voltak akik annyira nem voltak képben eldobálták jóval maradványérték alatt, lehetett halászni a zavarosban. Főleg kezdetben nyitásoknál nem volt árjegyző teljesen fals áron voltak benn tételek, megjött az árjegyző 5-10%-al feljebb , lejjebb. :) Akkor idén láttam olyat mtel certiben valaki azt hitte, hogy az osztalék leesik a certiből és eldobta jóval olcsóbban, ezek adják meg a jó magyaros hangulatát.

#653340 Dénes Előzmény: #653338

Évekig csak azzal játszottam. Certi.

De ma már nem is értem miért ennyi ideig.

De volt azért valami sajátos hangulata. Mikor eltűnik az árjegyző pl. :)

#653338 banyaiz Előzmény: #653331

Nem rossz dolog ez a certi egy igazi hungarikum. :) Azért kereskedem vele mert van egy szlam kbc-nél aztán ott szoktam certizgetni. Szeretem végülis, de nagy kockázat van benne. Maga a beletett összeg kell legyen a stop illetve a kiütés ne legyen extrém messze az is egy stop.

Arra jó vsz ha egy irányba nagyobb elmozdulást vársz azt megjátszani vele.

Pl ez a ts34-es dax short certi, tegnap kiütéstől 60-70 pontra volt 9xx-10xx között mászkált ma 1500. Ha leesik dax 200 naposra 3000. Most ha vki meg akarja ezt játszani daxban és éppen van úgy Ft-ja szla-n erre jó. De ilyen 20 pontokra játszani arra sok értelme nincs vele, eleve az árjegyzésben van vagy 10 pont. :)

#653335 Dénes Előzmény: #653331

Részben az esetleges szíriai katonai akció miatti félelmek, részben az amerikai jegybank eszközvásárlási programjával vagy az amerikai államadósság-plafonnal kapcsolatos bizonytalanságok hajtják egyre lejjebb a tőzsdéket. Nyugat-Európában 2-3 százalékos mínuszban zártak a fontosabb részvényindexek, az amerikai tőzsdék pedig jelenleg 1-2 százalékos esést mutatnak, az esést a technológia szektor vezeti. Miközben azonban a befektetők a kockázatos eszközöket adják, a korábban menedékként funkcionáló termékeket veszik: a japán jen és a svájci frank erősödik, és az arany árfolyama is emelkedik.

http://www.portfolio.hu/piaci_osszefoglalo/fedezekbe_menekulnek_a_befektetok.5.188331.html