Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#653289 Ricsi Előzmény: #653286

Pedig annyira egyszerű...

Adtam 30-at 322-n, ebből 20-at lezártam 292-n. A maradék 10-ből meg zárok még 5-öt 50-60 ponttal lejjebb darabonként. Már ha megy addig.

Az alsó vétel egy régi beragadt pozi kezelése, mert ugye van olyan, amikor nem nyílik meg tökéletesen, illetve megnyílik, és szarul záródik, mármint vesztőben. Namost, ha marad méh 5 nyitott shortom, akkor abból az előző szarból veszek 3-at. Így marad 2 shortom, és majd fent lezárom nyerőben a longokat.

Egyszerű, mint egy pofon :))

No, meg is volt a 14, az is megvan...

#653288 Dénes Előzmény: #653286

Ez az esés most egyértelműen a háborús helyzetnek szól vagy lemaradtam valamiről ?

#653283 Ricsi Előzmény: #653281

Lenne egy vételem 8 214-en, azt még megfoghatná.

Aztán lenne egy 50 ponttal lejjebb, majd a következő már csak 7826-on

#653281 Ricsi Előzmény: #653279

Hát sok sikert neked.

Nekem is 1 pont a djia spread nyitvatartási időben. Ott nyitsz, ahol akarsz, de én évek óta itt vagyok, és mindig minden korrekt...

#653279 Psymon Előzmény: #653274

Szentigaz.

Olyan a cfd-hez képest, mintha rollerrel kéne elindulnom a Forma-1-en.

#653278 Dénes Előzmény: #653276

Tanulásnak nem rossz. Más jellegű, de ki vagy szolgáltatva több szempontból is.

#653276 Ricsi Előzmény: #653274

Mi az a certi, és mire jó?

Persze tudom, de csak mazochistáknak felel meg szerintem...

#653274 Dénes Előzmény: #653272

Sokat certiztem, de most már utólag nem is értem miért nem hagytam abba korábban.

Sokkal kényelmesebb így.

#653272 Psymon Előzmény: #653269

Köszi szépen:) Neked is!

Erre én nem vagyok képes, épp azért kezdtem el kis összeggel gyakorolni, még a Béten, certikkel. Nekem egyszerűen szükséges a tudat, hogy igazi pénzzel kereskedek, még ha az összegszerűen nagyon kicsi is. Demón begyakorlom a rendszert, a megbízásokat, stb stb, de maga a kereskedési "érzés" csak akkor lesz meg, ha élesben játszom. CFD-vel már rengeteget demóztam, de még sosem próbáltam élesben, mint írtam lent, nincs még éles számlám.

Most pl nyugodtan megnyitom a pozikat támaszoknál-ellenállásoknál, stb stb, de nem tudom, akkor is ennyire egyértelmű lesz e ez, mikor éles eurókról - dollárokról lesz szó. És ez addig nem is fog kiderülni, amíg neki nem kezdek élesben.

Valószínű, hogy sp-vel és arannyal fogok kezdeni, ott azért nincsenek olyan nagy elmozdulások mint pl a dow-ban vagy a dax-ban, mert kisebb az értékük, és ezért a %-os mozgásuk is.

#653270 Dénes Előzmény: #653253

most csökkentettem múlt héten a pénzem, utaltam el erről a cégtől.

6 long volt a short. ha lehozom eddig mint most van, akkor az 780 dollárral több, mint amit hoztam.

És még nagy vissza longok sem voltak amik üthették volna a short stop-ot ha hagyom és követem.

Ezért mondtam veszélyes ha saját elgondolást rugalmatlanul kezeljük, mint pl én most.

#653269 Dénes Előzmény: #653267

Csak próbáld úgy venni, hogy az a demo igazi pénz, mintha tényleg a te pénzed volna.

sok sikert !!!

#653267 Psymon Előzmény: #653245

Persze, azt mindenképp.

Őrültség lenne úgy számlát nyitni bárhol, hogy nem gyakoroltál demón, és nem szoktad meg a rendszerüket.

#653266 Psymon Előzmény: #653243

A portfolion keresztül hirdet két cég, valószínűleg náluk nyitok majd számlát, ha lesz annyi fölös pénzem.

Az egyik az FXCM (Az alfatrader rendszer) a másik pedig a Cityindex.

Brit cég mindkettő (vagy tán az FXCM amcsi) de 50.000 GBP-ig mind a kettő biztosítva van krach esetére, annál nagyobb összeget meg úgysem teszek rá később sem.

Próbáltam mind a kettőt demón, mind a két rendszer megfelelőnek tűnik, az FXCM devizákra meg aranyra optimális (kisebb összeggel kereskedhető) a Cityindex meg indexekre, pl itt láttam egyedül a DOw-ra 1 (!) pontos spreadet kereskedési időben, ami gyakorlatilag elhanyagolható. De még éjjel is csak 4 pontra nyílik ki. A többi index is ilyen kondíciókkal üzemel.

Szóval ebben a kettőben gondolkozom, ha lesz annyi pénzem, hogy nyitni tudjak, de mindkettőt párhuzamosan akarom megnyitni, mert ami kedvező az egyiken, az nem annyira kedvező a másikon, szóval (nekem úgy tűnik) a kettő ad majd ki egy kereskedési rendszert.