mennyi a 2013-as tisztitott és héjas ár?
tisztitva mintha 2200ft/kg látnék.
tavaly 2012 kevés volt,drágább is volt 2400ft/kg
mennyi a 2013-as tisztitott és héjas ár?
tisztitva mintha 2200ft/kg látnék.
tavaly 2012 kevés volt,drágább is volt 2400ft/kg
Teljesen egyetértek, hogy a történelmi hatások miatt ez a mű, nem az a mű lett aminek szánták, vagy ami általában egy hasonló mű sorsa.
Innen érthető a sokféle felfokozott hozzáállás, de ettől függetlenül természetesen 'csak' egy mű, aminek ugyanúgy rengeteg mondandója és értelmezése lehet.
Ilyen szempontból zseniális alkotás és bátorság, hogy úgy nyúl hozzá, mint egy 'átlag' műhöz, azaz deheroizálja. És megpróbál a szokásos művészeti módokon gondolatokat átvinni.
Ezt persze a többség valószínűleg nem is érti és nem is fogadja el.
"De magukra vették, h miért nemtom…. "
A félreértve magadra vett gondolatok általában a saját frusztrációidból vagy legalábbis önképedből erednek, azaz téged foglalkoztat az a gondolat, amit magadra veszel...
Nem tudom, ki mondta, hogy mindenki saját magával foglalkozik.
Tehát amiket te gondolsz, hogy gondolnak rólad, az mind baromság, mert a kutya nem gondolkodik rólad, mindenkinek csak saját magán jár az esze :)
Aztán persze azt gondolja, hogy más is azt gondolja, amit ő gondol magáról, de egy fenét :)
Diót vennék, nem kell sok...5 kg körül..köszönöm, ja, olcsón :)
Az AT vagyonosodási topikjában felmerült kérdésre itt válaszolok – mert azonnal kimoderálná és nem zoo-csemegének szánom.
Ezt írja a nickemet trollozva:
„És ha valaki véletlenül erőt merészel mutatni (még csak nem is vezetési vágyat), az máris átmegy az "erőszakos hitlerbe" ebben a szép liberális metroszexuális és phiona le trolllibus féle világban, amiben kizárólag az a demokrácia lehet szép, amiben ők lehetnek kollektíven a diktátorok.
Ők csak azt a diktátort fogadják el és támogatják bármiben elvtelenül, aki szép, csinos, metroszexuális és szemmel láthatóan gerinctelen féreg, aki viszont álművelten és álentellektüell módjára képes beszélni és fennkölten szidalmazza azokat, akik a hozzá hasonló niemandokkal szemben valakik az életben.”
Most azt hagyjuk h ki a troll, az-e aki ritkán szól és ha mondandója van, v aki mindenhol ott van tülekedik és kéretlenül sőt kérés ellenére is megerőszakolva arcba tol offokat. H célkeresztbe kerültem persze nem véletlen: a Plotinus topikba írtam be h tényekben téved. A vélemény szabad de ha hamisságon alapul ezzel az arroganciával és beleadós erőátvitellel az veszélyesen félreviheti az olvasót, ezt szemléltettem csak 1 példával. Így köszönt vissza, maszatolva és sekélyesen, de nem ügy.
Nézzük inkább a mondandót: és azt, hogy igen, csak a demokrácia lehet szép. Az 1 dolog h a határokat ki kell jelölni ami ebben a konstellációban: az ember. Nyilván nem ua tulajdonságokkal rendelkezik 1 gyilkos gátlástalan feka mint pl Teréz anya, de nem is innen kell nézni hanem a védelem oldaláról. Ha nem a nép szavaz hanem a hatalom kiválasztott kegyeltjei v még szavazás sincs, akkor az lesz amit ez a hatalom akar – diktatúra v oligarchia, de mindenképp olyan amiben a hátrasorolt egyén nem tényező. A demokrácia az egyetlen esély a ráhatásra, még ha a szavad uannyit ér is mint az úm utsó putris cigóé – legalább van, lehet. A közös nevezők amúgy érdekesek, másmás okok miatt de absz eltérő indíttatásból és képzettségből is jöhet érdekazonosság. A másik h a jövőt is kalkulálni kell, a putris cigó se marad ilyen az iszlamista se, kinyílt már a világ és a mélyben dolgozik csak még nem térképezték fel. Ki fog nevelődni mert ki kell a felelős szavazó, minden a tudás az ismeretszerzés irányába hat. A megélhetési tudás irányába – teszem hozzá, itthon pl: h beszívtam a dev.hitelt de tanultam ebből, h szavaztam szép szavakra de nem erre kéne stb.
Vissza AT bejegyzésére: ő (nekem) nem mutat erőt inkább kapkodó útkeresést mutat. Az erő a bizonyosságban van, aminek nem kell az ellenerős bejegyzések moderálása, ez olyan purgyékosan csóri h énvok itt a góré oszt jól kib*szlak. Ráadásul semmit se tett érte, a moderálási lehetőség is Khercegtől származtatott, de beleseggel a hatalomba – min nevetséges.
A küllem és a metroszexualitás is erős hangsúlyt kapott AT-nél – lehet h újat mondok de a szépségideált az egyéniségek és a respektek alakítják. Én anno a gimiben a legmenőbb csaj voltam kedvező külső adottságokkal és kiverte a biztit h járni kezdtem 1 hótt gáznak tartott tudós fiúval – nem volt addig menő nem öltözött jól, semmibe volt nézve. Először a susmus h miez, aztán a srác felértékelődött ettől, ráadásul korrekt fiú is volt, az áramló szerelmeslevelekre megírta h mást szeret (engem :-)) nah ettől még nőtt az ázsiója – így működik ez :-) Szal a külső kb indifferens ill a referenciák által nyer visszaigazolást. A médiaidolokat könnyen lenyomja a közvetlen környezet választása, xy photoshopolt celebnőt könnyen übereli mint ideál a haver kis bögyöse stb. Metroszexualitás: nem kell, a nők ffit akarnak, ápoltat persze de nem feminint...
És diktátor semmiképp sincs elfogadva, csak a partnerség, és főleg nem meghatározók az életben akik alapvető emberi dolgokat nem értenek. Súlyos, neten kompenzálni akaró frusztráció kisülései ezek, csak szólok h így nem lehet – élesben a való életben van csak megoldás, és nincs csúnyaság – akit megszerettél a legszebbnek látod :-) és itt jön a rokonszenv kérdése. AT szerint vmi brancsos meg összeesküvős összekacsintós hátteres – de nem, lejön neten is ahogy írsz a személyiséged. Az irányultsága az ereje a jellemzői. Mivel nicken írsz kevésbé ködösítesz szépítesz magadról mint általában (vö tanulmányok), szal ebben a tengelyben a rokonszenvek és ellenszenvek megnyilvánulásai közvetlenebbek és élesebbek, az meg h bennfi kör lenne (összeszerveződés) a cáfolata épp AT reklamálásából látszik…
Én még nem voltam, gyerekek igen.
Nekik kicsi volt, de sokan járnak oda, sokaknak megfelel, ha én mentem volna, nekem is, kívülről láttam, szerintem semmi baja, tényleg nem nagy, és sok a kis gyerek, de hol nem?
Mögötte pedig uszoda van, oda asszony jár rendszeresen, az jó, de ott is sokan vannak....
Józsi Bá'! Felétek járva láttam a ti oldalatokon egy strandot. Nem is figyeltem eddig, jó hely, ismered?
Ittam volna egy kis szódát, erre ez ott figyel a palackon..
http://kepfeltoltes.hu/130829/Sz_cske_003j_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Benéztem ma AT trendimagyarista topikjába csak h lássam hogyan áll a pszichopátiájával (olvassátok el a kórisme definícióját, mindjárt könnyebben megértitek – azt is h nem érdemes sem bántani sem „nevelni”, max elhajtani lehet, az erőtől függő időszaki hatékonysággal). Hátt állt már jobban is, de nem is ez a lényeg hanem h véletlenül láttam a töröltek visszahivatkozásában (mert őt nem olvasom) h az Alföldi-féle István a téma. Rengeteg a törölt úgy h nincs rá utána hivatkozás (válasz erre), ha foodolásnak is tetszik talán hasznos lenne visszautalnotok h ne vesszen így el csak az ő kényekedve miatt az esetleg érdeklődő olvasóknak a tartalom.
Tozsdenyul, csak a te hsz-edet láttam, és a téma érdekes és megosztó, elmondom a véleményem és itt ha jól gondolom lehet beszélni róla. Nemvok Alföldi fan sőt, ez az első rendezése ami tetszett (többet láttam). Most először győzött meg arról h koncepciózus és mélyreható rendező, ez most tényleg tartalom volt nem divatozás v alibizés. Ütős tükröt tartott elénk – néha didaktikusan szájbarágósan máskor alig észrevehető metaforákkal, de absz átjött az üzije (nekem): egymással vagyunk összezárva és magunkat zárjuk be, mi választjuk ezt a sorsot így együtt – akik fent vannak és akik lent is. A hatalmasaink nem csak lent vannak: ők fel-le szaladgálnak, de leginkább a lépcsőn vannak fel- v lemenet… És míg nézzük a mutatványukat épp fent, nekünk a mindenkori sár és vér jut lent – de együtt vagyunk végülis egymásba bezárva. Stbstb, részleteibe most nem akarok belemenni.
Az úm hazafi v nemtom hogymondjam, asszem leginkább fidesztag kritikusok persze kiakadtak, h huhh ez a koncepció, ez az István = Orbán meg amiket jelent h puhos teszetosza fazon SS tisztekkel, és a kereszténység is meg lett csúfolva – magukra vették, érthetetlenül. Nem volt ilyen direkt aktpol áthallás, messze nem sztem, Koppány magyar(os)kodása is legalább ennyi párhuzamot rejt. De magukra vették, h miért nemtom….
A megítélésen sokat ront h az RTL az augusztus 18-i első előadás felvételét sugározta 20-án gyatra hangosítással, éshát az énekkel szemben megfogalmazott kritikák jogosak. A 20-i szegedi élő (nem sugározott) adás kritikusainak már nem ezzel volt bajuk, csak a koncepcióval. Ma Bródy is nyilatkozott, érdemes elolvasni: http://index.hu/kultur/2013/08/27/brody_alfoldi_komolyan_vette_a_darabot/
Az Istvánnal sztem az a baj h ’83-ban a mondandóján túl szólította meg a nemzetet, a nemzeti összefogás szimbolumává vált. A magyarság eposzává amire lehetett sírni határokon belül és Csíksomlyón is, sírvavigadós nótázós egymásraborulós lett. Holott épp nem erről szól, a szerzők nyilatkozták pl h a Felkelt a napunk 1 irónia volt a végén mert pont h nem, de a népek a happyendet szeretik kajolni…. Akiknek ez az identitásalapjuk még vérre is mennek érte persze :-) de hamis, kamu. És ami nem változott 1001 éve és észre kéne venni: nah arról beszélt Alföldi, de nem középiskolás fokon :-)
dolgoztam, de ugyanezt tapasztaltam, és a rozsda is átjött rajta, szar az egész szerintem...
Urak
Mammerite kalapácslakk festékkel dolgozott már valaki?
Nagy felületet festenék vele, de nagyon nem akar jó lenni.
foltos, és az effekt, ( amitől kalapácslakk) nem mindenhol adódik ki...kentem már sokféle képpen, de sehogy sem jó....
Pont majdnem ezt láttam nem sokkal később. Diót ellopta, felszállt egy kövesút melletti villanykaróra, kicsit nézelődött, felszállt még feljebb, majd elengedte. A kövesúton koppant egy nagyot, máris leszállt és vitte vissza a villanyoszlopra, ahol megtörte és megette.
Én a vád helyében elmondanám a klasszikus viccet ezen vallomás komolytalanságának érzékeltetésére (plágium!):
"A pap és a rabbi karamboloznak, mindkét kocsi totálkáros lesz, de mindketten megússzák. Kiszállnak, megszólal a rabbi: - Kedves paptársam, ez valóban Isten csodája, hogy mindketten ép bőrrel megúsztuk, erre inni kell.
A rabbi előveszi a laposüveget és átnyújtja a papnak, a pap meghúzza, visszaadja a rabbinak, mire az zsebrevágja az üveget, mire a pap:
- Mondja rabbi, maga nem iszik?
- Nem, én megvárom a rendőrséget..."
Más:Most olvastam az index-en a négy ember halálát okozó szlovák hölgy vallomását miszerint,a baleset után-mivel szomjas lett-egy üveg után nyúlt és ivott belőle,és meglepve tapasztalta,hogy abban vodka volt víz helyett!
Na mármost vén fejjel megint tanultam,tehát ha legközelebb jövök fel a pincéből-és netán valami gondom van:) a következőket fogom mondani: "Az ,hogy alkohol szagom van az nem azért van mert ittam,hanem ahogyan lementem a pincébe a lábammal véletlenül megrúgtam az acél tartály csapját,a lendülettől aláestem háton fekve és az ütődés hatására kinyílott a szám,és percekig tartott amíg kiszabadítottam magam,szerencsére nagyobb bajom nem lett! :)))
Esetleg valakinek a vízilabda válogatottban lenne ismeretsége? Tudom kicsi az esély, de a világ is...........
szeretik a diót..okos állat..igen van amikor magasról ledobja de van amikor az úttestre dobálja és az autókkal töreti össze...
A dolmányos varjú okosabb..de az megeszik madárfiókát kis állatokat is.
Nálunk van itt egy iskola hn8kor idejönnek amikor tanítás van és amikor becsengetnek akkor összeszedegetik a szendvicseket amiket a gyerekek szétdobálnak..ha sok van akkor kinyitják és csak a felvágottat szedik ki.
A kövesutat használják kalapácsnak.Felveszi a diót,felrepül magasra.elengedi az út felett,dió megreped,utána már jó a szeren.Már láttam sokszor hogy így csinálja egynémelyik.
Nemrég vettem észre,hogy a szomszéd telken lévő diófáról nem győzik lopni a varjúk a diót. Nem is tudtam,hogy ezt is megeszik,ilyet még nem láttam. Ilyen erős a csőrük,hogy fel tudják törni?
a finnek is rendelkeznek egy helyi dyatlov incidenssel majdnem....1960-ból
http://www.ezerto.hu/finnemberek/gyilkossag-tonal-106015.html
dyatlov incidens
http://ujramegujra.blog.hu/2010/05/09/a_dyatlov_atkeles_es_az_incidens
Adott egy cég, ahová apuci benyomta a kisfiát. Jött a válság, kirúgták a 2008 körüli létszám ~60%-át és ez az elkényeztetett kis pöcs, aki még életében nem dolgozott máshol és valószínűleg nem is állná meg a helyét (de az arca hatalmas), egyből a vezető beosztású apucihoz rohan, ha valami nem tetszik, mint az oviban. Komoly egy ilyen szitut látni, elképesztő. :-O
Olyan okos ember lehetett, aki összerakta a Posta honlapját.
Díjszabást az ügyfélszolgálat menüpont alá kellett mindenáron betenni. Az ember itt elérhetőséget keresne, nem díjszabást. Látszik, hogy állami cég, a fejetlenség a honlapon is látható.
Közben kiderítettem, hogy az MPL Üzleti csomag az egyik variáció, míg a másik a Postacsomag.
http://posta.hu/static/internet/download/2013_tarifatabla_HU_08_01_NET.pdf
Nagyon okos a névválasztás az előbbi esetén, ugyanis ezt magánszemélyek is igénybe vehetik a nevével ellentétben (nemcsak üzleti ügyfelek) és egy ki tudja már, hogy hol megtalált aloldalon meglett, hogy mit is tartalmaz elvileg az ár: