Regisztráció Elfelejtett jelszó

István

phiona

Benéztem ma AT trendimagyarista topikjába csak h lássam hogyan áll a pszichopátiájával (olvassátok el a kórisme definícióját, mindjárt könnyebben megértitek – azt is h nem érdemes sem bántani sem „nevelni”, max elhajtani lehet, az erőtől függő időszaki hatékonysággal). Hátt állt már jobban is, de nem is ez a lényeg hanem h véletlenül láttam a töröltek visszahivatkozásában (mert őt nem olvasom) h az Alföldi-féle István a téma. Rengeteg a törölt úgy h nincs rá utána hivatkozás (válasz erre), ha foodolásnak is tetszik talán hasznos lenne visszautalnotok h ne vesszen így el csak az ő kényekedve miatt az esetleg érdeklődő olvasóknak a tartalom.

Tozsdenyul, csak a te hsz-edet láttam, és a téma érdekes és megosztó, elmondom a véleményem és itt ha jól gondolom lehet beszélni róla. Nemvok Alföldi fan sőt, ez az első rendezése ami tetszett (többet láttam). Most először győzött meg arról h koncepciózus és mélyreható rendező, ez most tényleg tartalom volt nem divatozás v alibizés. Ütős tükröt tartott elénk – néha didaktikusan szájbarágósan máskor alig észrevehető metaforákkal, de absz átjött az üzije (nekem): egymással vagyunk összezárva és magunkat zárjuk be, mi választjuk ezt a sorsot így együtt – akik fent vannak és akik lent is. A hatalmasaink nem csak lent vannak: ők fel-le szaladgálnak, de leginkább a lépcsőn vannak fel- v lemenet… És míg nézzük a mutatványukat épp fent, nekünk a mindenkori sár és vér jut lent – de együtt vagyunk végülis egymásba bezárva. Stbstb, részleteibe most nem akarok belemenni.

Az úm hazafi v nemtom hogymondjam, asszem leginkább fidesztag kritikusok persze kiakadtak, h huhh ez a koncepció, ez az István = Orbán meg amiket jelent h puhos teszetosza fazon SS tisztekkel, és a kereszténység is meg lett csúfolva – magukra vették, érthetetlenül. Nem volt ilyen direkt aktpol áthallás, messze nem sztem, Koppány magyar(os)kodása is legalább ennyi párhuzamot rejt. De magukra vették, h miért nemtom….

A megítélésen sokat ront h az RTL az augusztus 18-i első előadás felvételét sugározta 20-án gyatra hangosítással, éshát az énekkel szemben megfogalmazott kritikák jogosak. A 20-i szegedi élő (nem sugározott) adás kritikusainak már nem ezzel volt bajuk, csak a koncepcióval. Ma Bródy is nyilatkozott, érdemes elolvasni: http://index.hu/kultur/2013/08/27/brody_alfoldi_komolyan_vette_a_darabot/

Az Istvánnal sztem az a baj h ’83-ban a mondandóján túl szólította meg a nemzetet, a nemzeti összefogás szimbolumává vált. A magyarság eposzává amire lehetett sírni határokon belül és Csíksomlyón is, sírvavigadós nótázós egymásraborulós lett. Holott épp nem erről szól, a szerzők nyilatkozták pl h a Felkelt a napunk 1 irónia volt a végén mert pont h nem, de a népek a happyendet szeretik kajolni…. Akiknek ez az identitásalapjuk még vérre is mennek érte persze :-) de hamis, kamu. És ami nem változott 1001 éve és észre kéne venni: nah arról beszélt Alföldi, de nem középiskolás fokon :-)