Regisztráció Elfelejtett jelszó

Trafiktörvény, a Fidesz bukása

Re: Bevezető videó

#651955 Dr. ursi Előzmény: #651953

az enyém fater is 70 volt májusban :o) a cigi még mindig megy, de az alkoholban 13 évig absztinens volt, azóta max sör v bor de egy -egy doboz v pohár hetente.

viszont a cigi miatt sokféle baja van mostanára de annyira nála szerencsére nem drasztikus.

egyelőre ... és persze elélhet 90-ig :o)

#651953 Tapasz Előzmény: #651928

Ezzel szoktam én is példálózni: Schirilla György, ha jól írom a nevét, és asszem 62 volt, amikor meghalt. Faterom májusban volt hetven, 33 évesen leszokott a cigiről, de a pia mindennapos, meg pörkölt nokedlivel 65 éves koráig. Azóta egy kicsitt visszavett. Csak sört iszik, egyszer volt kórházban, amikor elesett a jeges utcán.

Az én példaképem Winston Churchill. Jelmondat: No sport. Szivar, pia. Meghalt 91 évesen

#651952 banyaiz Előzmény: #651950

:) ez jó.

Szerintem ezek a szempontok vezették őket mikor a trafikmutyit összehozták. Tegnap este elmentem cigiért, egyetlen trafikról tudok ami éjszaka is nyitva van, rohadjanak meg. Épp műszakváltás volt (ilyet sem láttam még addig zárva trafik) kb negyedórát ott vártam , mikor odaértem kb 2 ember volt előttem, negyed óra múlva 20 ember várt kb. Nagyon szar biznisz lehet 10 % árréssel. Ez éjszaka volt hétköznap, mi van ott hétvégén éjszaka, vagy hétköznap napközben stb.

#651950 Rozsdáskilincs Előzmény: #651947

egy srác felment a hegyekbe túrázni (alpok) kétnapos volt a terv, igen ám de eltévedt időközben elfogyott a cigije. pár napba beletelt mire lejutott addigra le is szokott. Ha már eddig kibírta akkor már leteszi. Két dolog segített neki: 1 egyszerűen nem volt. 2 sokkal fontosabb dolgok töltötték ki a gondolatait.

kormányunk abban segít hogy nehezebben és drágábban férjünk hozzá:) köszönjük.

#651947 banyaiz Előzmény: #651944

Pedig az irányítja hormonok stb. :)

Hamarosan én is , de ezt már mondom egy ideje. Eszem tudja, hogy mi a teendő , test nem akar engedelmeskedni, érzelmek stb. :)

#651944 Rozsdáskilincs Előzmény: #651936

mellőzhető rossz szokás csak, ami azért nyújt élvezetet mert a hiányérzet enyhül. 22 Ha nincs hiányérzet öröm sincs. Nehogy már egy marék molekula irányítsa az életedet:)

nekem még van a tegnapiból kb fele. Lassacskán búcsúzkodok tőle:) Én irányítok.

#651943 banyaiz Előzmény: #651716

A másik dolog ami úgy feltűnő ha szétnézel a világban sok olyan ember van aki nem dohányzik, egészségesen próbál élni stb.

De hány 90 év feletti polgár van az országunkban? Pár ezerre tippelném max. 10 millióból az adott generációban. Szóval felülről korlátosak a lehetőségek ebből a szempontból akár cigi akár nem cigi.

#651940 Rozsdáskilincs Előzmény: #651928

Banyaiz

az írásaid mutatják még nem vagy kész mentálisan a nagy tettre:) Ilyenkor felesleges még említeni is a lehetőségét:) Abban igazad van nem azért hagyja abba az ember mert káros han em mert megérett benne a gondolat hogy változtatni akar. Engem pl motivál hogy van egy kislányom és ne lássa hogy dohányzom. Ne és ismertessem meg vele:)A statisztikában olyan eredmény sincs hogy jót tesz az egészségnek:)

#651936 banyaiz Előzmény: #651716

Vagy pl mi károsabb az egészségre valaki egész nap stresszel , egészségtelen táplálkozik, lót fut a megélhetés után előteremtse a pénzt az alap dolgokra, egészségtelen munkakörülmények, túlhajszoltság stb. De nem cigizik, iszik , kábszerezik, nőket sem hajkurássza.

Valaki pedig egész életében lazán elvan , pénze , körülményei rendben vannak, kevesebbet stresszel , egészségesen kajál, világos szép környezetben lakik stb stb, de elszív napi egy doboz cigit, mellette felszippant ezt azt, megiszik ezt azt , nőket is szereti stb.

Melyikük él egészségesebben, és nem mellesleg melyiküknek jobb az élete, ki tölti szórakoztatóbban a napokat? Ja és melyikük fog tovább élni várhatóan, illetve , hogyan érdemes élni?

Szóval az élet bonyolult. :)

Cigizni káros az egészségre ezt aláírom mindenképp, le is kell rakni mondom sokadszor, nem könnyű.

#651928 banyaiz Előzmény: #651716

Cigizett?

Nem ismerek pontos statisztikákat dohányzás káros hatásairól. Azért is nagyon nehéz ezt felmérni vsz mert ezer tényező befolyásolhatja még ezen kívül azt ki meddig él, rákos lesz e stb.

Pl most mondok neked egy példát volt ez a fickó mindig átúszta télen a Dunát, mellette vegetáriánus egészséges életmód nagy szószólója stb 60 éves kora körül meghalt. Nagybátyám egész életében erős dohányos volt 2 doboz sophi stb hamarosan 80 éves és még aktív szellemileg testileg. Nem volt soha vegetáriánus megette a szalonnát kolbásszal, megitta a házipálinkát .

Nyilván egy kockázati elem pluszban cigizni nem is kicsi, de hát egyszer meg kell így is úgy halni. Most pl elnézem Arnoldot, 30 évvel ezelőtt , hogyan nézett ki, és hogyan néz ki most 60 évesen kb. Az idő vasfoga megrágja az embert, lehet itt bármit tenni ez van. Vagy bármilyen nagy sportolót megnézel 30 évesen és mondjuk 70 évesen. Hát elgondolkoztató hogy le tud épülni az ember sport egészséges életmód akármi ide vagy oda.

Persze le kell szokni egyetértek, kockázatokkal mindennel, csak hát az élet amúgy is egyszer véget ér, cigi nélkül se bírjuk örökké.

#651716 kissat Előzmény: #651708

Apósomnál (67 éves) egy hete találtak daganatot.

Most azt nézik, lehet- e még kezdeni vele valamit.

A nemzet kapott egy esélyt a leszokásra. (Pl. vidéki BTK- n oktató barátom szerint ott sokan letették.)

#651708 banyaiz Előzmény: #651703

dohányzás jó , trafikmutyi nem jó.

Viszont le kell szokni , így tudnám summázni véleményem az ügyről. 22-es csapdája. :)

Tényleg dupla kattintás nálam is működik. Biztos a böngészőt nem szereti a stoky rendszere, vagy passz.

#651706 banyaiz Előzmény: #651694

Dohányozni jó. Ahhoz tudnám neked hasonlítani tudományosan bebizonyítanák, hogy kefélni egészségtelen akkor abbahagynád ? :) Le lehene szokni róla biztos vhogy , de nem lenne hozzá nagy kedvem. :) Vhogy így vagyok a bagózással is.

Tudom van sok racionális érv a leszokás mellett. Le is kell rakni, de hát ez egy kasztrálással felér.

Engem nem zavart füst akkor sem mikor nem cigiztem. Soha életemben nem voltam úgy vele még gyerekként sem, hogy fúj de büdös vagy ilyesmi. :) Ennek genetikai okai lehetnek biztos az őseim nagy dohányosok voltak aztán átörökítették. :)

#651703 Láma Előzmény: #651649

Nagyjából életed végéig készülj. 20 év dohányzás után közel 20 éve szoktam le. Nem ver a víz érte, de bármelyik percben ott tudnám folytatni, ahol 20 éve abbahagytam. Úgy a legjobb kezelni, mint az alkoholizmust. Egy szálat se, mert utána jön a többi.

Ha gyorsan duplán kattintasz visszaadja a képernyőt kurzorral.. Utána egér nélkül, billentyűzettel tudsz szerkeszteni.

#651701 Láma Előzmény: #651644

Nagyjából életed végéig készülj. Kb.20 év dohányzás után közel 20 éve szoktam le. Nem ver a víz érte, de bármelyik percben ott tudnám folytatni, ahol 20 éve abbahagytam. Úgy a legjobb kezelni, mint az alkoholizmust. Egy szálat se, mert utána jön a többi.

Ha gyorsan duplán kattintasz visszaadja a képernyőt kurzorral.. Utána egér nélkül, billentyűzettel tudsz szerkeszteni.

#651694 Grizzly Géza Előzmény: #651649

Én is már évek óta abbahagytam, két-három hónap után csökkennek az elvonási tünetek. Nagyon hiányzott:kávé mellől,kaja után és a buszmegállóban ;)

Kerülni kell a csúnya berúgásokat,de ha el is csattan egy két cigi egy bulin,nem úgy kell hozzáállni,hogy akkor ennyi,ez nekem nem megy és másnap már pöfékelni,mint a gyárkémény... Elölről kezded és kész.

Nem az a lényeg,hányszor esel el,hanem hogy hányszor tudsz felállni!

Egy idő után nem is fog hiányozni,sőt,amit még nehéz elképzelni,de zavarni fog a bagófüst.

#651651 banyaiz Előzmény: #651649

Nem tudom szerkeszteni hsz-emet egy sötét képernyő van. "Alkohol az nekem sem".