Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Állampapírok, kötvények, befektetési jegyek

Re: nincs cím

#649961 Előzmény: #649948

Már elnézést, de milyen "piac felett" vannak 4%-al?

Nem veszed észre, hogy egyszerűen JBK+~4% a kötvények hozama? Ha a JBK lemegy 2,5-3%-ra, akkor ugyanezek a kötvények lemennek 6,5-7%-ra. És ebből mi fog következni?

Szvsz nagyon megkevert benneteket az, hogy a vállalati kötvényeknek mennyi a hozama és az, hogy mennyi a JBK, vagy a lekötött betétek hozamszintje.

Csak menjetek rá erre az oldalra:

http://www.bankracio.hu/betetosszehasonlito

És öt évre lekötve simán ott vannak a 6%-os hozamszintek, ehhez képest a 8% mitől lenne valami "óriásian kecsegtető" kamatszint?

#649959 wnprt Előzmény: #649944

Nem számít magasnak? Vagy ezt a kérdést mi alapján közelíted meg? Sztem elég magas, főleg h a 8,65% a 4-5 év múlva lejáró kötvényekre vonatkozik.

#649955 wnprt Előzmény: #649940

Ez nem bank, mivel bármit csinálhatnak a pénzből, szó szerint bármit, egy bank esetén meg van határozva h mibe fektethetik a betétből befolyt összeget. Továbbá hidd el, biztosra tudom, h nincsenek intézményi befektetőik, most ez a 8,65%-os reklámra, amiket a Quaestor Pontoknál reklámozva, az utcáról betévedt embereknek szánják, mindenki aki mélyebben elemzi a céget, rájön h ez különösen kockázatos. 8% feletti hozamokat ígérni...

Sztem nem éri meg befektetni ilyen kötvényekbe, a vállalat jövedelmezősége romlik, nincs mögötte tőkeerős tulaj, a vállalat mögött az Insula Management Establishment nevű offshore cég van, amelynek tulajdonosa Tarsoly Csaba, a vállalat gyakorlatilag egy családi vállalkozás, egyelőre főleg a stadiont hitelezik agyon, meg van pár szállodaépítési projektjük az országban.

A taxöv pedig nem a Quaestoré, csak együttműködik a Q csoporttal, mivel a Pontokban értékesítik a szövetkezeti hitelintézet számláit.

#649948 walex Előzmény: #649944

Ha a hosszabb távon nézek, még lefelé fog menni jó eséllyel a JBK, szvsz 2.50%-3%-os tartományba. Jó lenne tiszta képet látni róluk, csak furcsa, hogy szinte mindig a piaci felett vannak legalább 4%-kal.

#649946 Előzmény: #649939

Te wnprt, neked az újdonság, hogy a kötvényekre nincs OBA garancia? Ugye nem azt akarod mondani, hogy ez neked, vagy bárkinek új lenne errefelé? :)

"hogy ölik a pénzt a fociba és a stadion projektekbe"

Erről meséljél részletesen légyszives, én eddig nem is hallottam még erről.

"ami sztem nem fogja javítani a Quaestor jövedelmezőségét."

Az, hogy szerinted nem fogja, az nem érv. Milyen számítás alapján gondolod, hogy nem térül meg ma Magyarországon a stadionépítés?

"a probléma az, hogy senki sem tudja egész pontosan h mibe fektetnek"

Na, tehát mégiscsak elismered, hogy valójában fogalmad sincs, hogy mibe fektetnek, mégis rossz hírét kelted a cégnek. Nem szép dolog.

"elég jól leplezi a cég a tevékenységét"

Miért kellene kiterítenie a tevékenységét?

"a média sem foglalkozik velük."

Miért baj, ha egy céggel kapcsolatban nincsenek botrányok?

#649944 Előzmény: #649932

4% alapkamat mellett 8% kötvényhozam mióta számít magas hozamú kecsegtetésnek? :o

#649940 Előzmény: #649930

Továbbra sem értem mit szeretnél mondani, mert nem értem sem a gondolatmeneted, sem az egész mondanivaló célját, lásd:

"Folyószámlából viszont nem tudnak beruházást finanszírozni"

Miért, szerinted a több bank miből helyezi ki a forrását ha nem a betétekből?

"továbbá az a Forrás Takarékszövetkezethez tartozik."

És ez most miért érdekes jelen tárgyban?

"Tőzsdén jegyzett cég a B kategóriában, azonban nem kereskednek vele, továbbá tőzsdén szekciótag, lehet rajtuk keresztül kereskedni, persze nem ajánlott, mert nem a legjobb a rendszere, továbbá a 4 órás átutalási szabályt sem tartják, az üzletszabályzatuk alapján."

És? Nem kell velük tőzsdézni, DT-t végezni. És?

"Szóval egy mutyicég, van mögöttük egy agyonhitelezett stadion, néhány orosz beruházás, továbbá jó sok veszteséges leány és közös vezetésű vállalat, olvad szépen a saját tőke."

Na ez viszont már olyan, amit bizonyítani is kell tudni. Példának okáért egészen sok más érdekeltsége is van, csak amikről én tudok. Az, hogy a saját tőke olvad, azt szinte minden bank el tudja mondani ma Magyarországon. Azt kijelenteni, hogy azért lenne mutyi, mert éppen csökken a saját tőkéje, az azért igen erős beszólás, különösen azok után, hogy teljesen nyilvánvaló, hogy VAN és VOLT is saját tőkéje, ami ugye a mutyicégekre éppen nem jellemző.

"A Quaestor egy időzített bomba, ez pedig már túl sok információ ahhoz, h pánik legyen. Gondolkozz már ezen egy kicsit, mért csak kisbefektetők vesznek Quaestor kötvényt?"

Te belelátsz a nyilvántartásba, hogy kik vesznek Quaestor kötvényt? Én nem. Mesélj, te honnan tudod, hogy csak kisbefektetők vesznek náluk kötvényt?

Egyebekben pedig minden befektetés időzített bomba, mondj valami újat. Ha pedig újat nem tudsz, akkor legalább azt, hogy mi ennél a biztonságosabb, avagy jobb.

#649939 wnprt Előzmény: #649926

Hát erről van szó, erre nincs OBA, sőt semmilyen garancia nincs, de nem is ezzel van a gond, hanem azzal, hogy ölik a pénzt a fociba és a stadion projektekbe, ami sztem nem fogja javítani a Quaestor jövedelmezőségét. A jövedelmezőség van közvetlen kapcsolatban a saját tőke változásával, a probléma az, hogy senki sem tudja egész pontosan h mibe fektetnek, elég jól leplezi a cég a tevékenységét, a média sem foglalkozik velük.

Ha állampapírt veszek, o…

#649932 walex

Ha állampapírt veszek, oszt' kp-ben kellene valamennyi lé, akkor ingyenes a kp kifizetés? Nem hárítják át a tranzakciós adót?

http://www.allamkincstar.gov.hu/letoltesek/12108

Nekem is ezért nem tetszik, mert láttam már E-csillagot összeomlani magas hozamú kecsegtetés mellett.

#649930 wnprt Előzmény: #649925

Folyószámlából viszont nem tudnak beruházást finanszírozni, továbbá az a Forrás Takarékszövetkezethez tartozik. Tőzsdén jegyzett cég a B kategóriában, azonban nem kereskednek vele, továbbá tőzsdén szekciótag, lehet rajtuk keresztül kereskedni, persze nem ajánlott, mert nem a legjobb a rendszere, továbbá a 4 órás átutalási szabályt sem tartják, az üzletszabályzatuk alapján. Szóval egy mutyicég, van mögöttük egy agyonhitelezett stadion, néhány orosz beruházás, továbbá jó sok veszteséges leány és közös vezetésű vállalat, olvad szépen a saját tőke.

A saját tőke változása pedig a vállalat eredményességét mutatja, hiszen ha a mérleg szerinti eredmény negatív, az csökkenti az eredménytartalékot.

A Quaestor folyamatosan bocsátja ki az újabb kötvényeket, de mért ilyen magas kamaton, ennyire sürgősen kell neki a pénz, mért nem kínál max 7%-ot, sztem annyiért is megvennék a kötvényeket. Gondolkozz már ezen egy kicsit, továbbá mért csak kisbefektetők vesznek Quaestor kötvényt? A kiszámoló blog is foglalkozott a kötvényekkel, max néhány hónapra érdemes befektetni, hisz egy évben 7-8 időszakban járnak le kötvények, a nagy részük rövid lejáratú adósság, kérdés a meglévő ügyfelek meddig tartják ott a pénzt.

A Quaestor kötvényeknél visszafizetési kockázat van, árfolyamkockázat nincs, de jómagam inkább a Richter részvényt ajánlottam a rokonoknak, tőkeáttétel nélkül jobb vétel mint a Quaestor kötvény, ahol a saját tőke semmire sem fedezet.

#649926 Dr. ursi Előzmény: #649917

na akkor már nem 10% :o)

megy le a jbk-val.

olcsóbb mint a hitel ez tény.

kockázatos mivel váll kötv.

mit rugóztok ezen ?

garancia csak az állampapírra van.

#649925 Előzmény: #649917

"Ilyen alacsony alapkamat mellett mért nem tud bevonni tőkét 6%-on"

Mit szólsz példának okáért ahhoz, hogy azért, mert nem lehet?

Egyébként meg tud olcsóbban is forrást bevonni, például akkor, ha nem kötvényt veszel, hanem folyószámlát nyitsz náluk, de akkor sokkal kevesebb kamatot is fizet.

Ez pedig valaminek a teljes félreértése:

"vajon fenntartható-e az, hogy folyamatosan bocsátják ki az újabb és újabb kötvényeket, jelenleg 8,65% a legmagasabb hozam, de pár hónapja még 9,5%, tavaly pedig még 10,7% is volt, pár éve pedig 13,5%."

A korábbi kötvények ugyanis lejártak, lejárnak, merthogy folyamatosan refinanszírozzák azokat. Azaz a 10-13%-os kötvények már kifutottak, avagy kifutóban vannak és azok helyett kerül a piacra most éppen 8% körül a következő kötvény.

Ez tehát nem egyre több kötvényt jelent, hanem ELVILEKBEN azt, hogy ugyanannyi a kötvényállomány, csak már olcsóbb a finanszírozása. Azt pedig érdekes gondolatmenetnek tartom, hogy ha a 10-13% finanszírozás rendben volt, akkor pont a 8% ne lenne rendben, hiszen az ilyen módon kibocsájtott új kötvények jóval kevesebb pénzt igényelnek.

A kérdés tulajdonképpen a kötvény állomány mennyisége, mert ha az nő, akkor kezdődik a piramisjáték. Ugyanakkor a 100 milliárd adósság ~6% körüli refinanszírozási igénye ~6 milliárd forint, feltéve, hogy ezt az összeget az utolsó fillérig ki is vonják a befektetők.

A Quaestor eleve nem tőzsdén ügyködik, másokban utazik (hogy ez jó vagy sem, az egy más kérdés), tehát az, hogy ott mekkora a részesedése az mindegy. A teljes csoport bevételének csökkenése a mai pénzügyi világban szerintem önmagában semmit sem jelent, ezt szinte minden pénzintézetre el lehet mondani.

Szóval nem pontosan értem a kérdésed és a válaszod, ahhoz kevés, hogy pánik legyen a Quaestorral szemben, ahhoz pedig sok, hogy csak elmélkedj.

BTW: És mit vetettél a szüleiddel ezen kötvények helyett? Mi az ami ennél jobb, vagy ezzel összemérhető hozamelvárásilag, illetve biztonsági szintben?

#649919 Előzmény: #649899

Miért nem tudod elképzeni?

Egyrészről ez sokkal kevesebb, mint amit egy vállalati hitel formájában felvehetne, másrészt, ahogy szoktam vala mondani, ezt elég refinanszírozni, és ha az sikerül (miért ne sikerülne?), akkor nem kell a teljes befektetett pénz visszafizetésével számolni, vagyis egy átlagos 5 éves futamidejű hitel éves 30% körüli törlesztéséhez (kamat+tőke) képest kifejezetten kedvező, de még 10 éves futamidejű hitelhez mérve is kifejezetten jó üzlet.

Egyebekben pedig ezt a szintet egy MTel évek óta meghaladja osztalék kifizetés címszóval, ez egyáltalán nem egy irreálisan magas kötvényhozam.

#649917 wnprt Előzmény: #649901

A Quaestor jövedelemtermelő képessége csökken, a hazai tőzsdén a forgalma elenyésző, a 18. a prompt piacon, a teljes csoport bevétele a konszolidált beszámoló alapján csökkent a tavalyihoz képest, szóval nem igazán fejlődik, azonban vajon fenntartható-e az, hogy folyamatosan bocsátják ki az újabb és újabb kötvényeket, jelenleg 8,65% a legmagasabb hozam, de pár hónapja még 9,5%, tavaly pedig még 10,7% is volt, pár éve pedig 13,5%.

Szüleimnek volt Quaestor kötvénye, azonban tanácsomra eladták.

Vajon mért a QFH bocsátja ki, mért nem az anyacég, talán mert a liechtensteini offshore cége az egyedüli tulajnak, Tarsoly Csabának azért kell, ha esetleg nem tudná visszafizetni a kötvényeket, akkor a kötvényekből befolyt pénzből épített hotelek, erőművek és minden a kezében maradjon?

Ilyen alacsony alapkamat mellett mért nem tud bevonni tőkét 6%-on, mért kell 8,5%-ot kínálnia?

#649912 wnprt Előzmény: #649889

Azonban az tény, hogy a vállalatnak óriási az adósságállománya, továbbá tavaly elég magas volt a vesztesége. Ezek bóvlikötvények, ez tény, az a kérdés merül fel az emberben, h a társaság olcsóbban nem tudja magát finanszírozni, továbbá intézményi befektetők megveszik ezeket a kötvényeket? Megnézted a Quaestor pénzügyi beszámolóját? Mert én igen, tavaly 5,4 mrd vesztesége volt, folyamatosan csökken a saját tőke, jelenleg 6,8mrd, míg az adósságállomány 95 Mrd.

#649901 Dr. ursi Előzmény: #649899

komoly egyéb befijeik vannak ami jöveelmet termel. folyamatosan.

reálszférában.

telekommunikáció.

és ingatlan iroda.

volt valami sportkomplexum is a kormánnyla közösen. már nem emlékszem pontosan mi is de még én is meglepődtem :o) h a kvestor ilyenben ...

a léyeg h mindegyik pénz jövedelmet hoz.

nem speki.

#649899 walex Előzmény: #649886

Tény, hogy sok éve működik már, de nem tudom elképzelni, hogy ekkora hozamokat ennyi időn keresztül ki lehet termelni.

#649889 Előzmény: #649886

Nekem van, eddig mindig minden rendben volt vele, tényleg visszaváltották, ha azt kértem, tényleg megérkezett az osztalék, minden tényleg annyi volt és úgy, ahogy ígérték.

#649886 wnprt Előzmény: #649821

A Quaestor vállalati kötvényekről mi a véleményetek? Elég magas hozamúak és fix, nincs árfolyamkockázat.