mi lesz előbb 100 ft? Cig vagy az Opimus, kedves nagyapó? :)
mi lesz előbb 100 ft? Cig vagy az Opimus, kedves nagyapó? :)
Vevői oldalt telepakolták....
Lehet lesz kis meghúzás...? Generálnak egy kis emelkedést.... :D
A teljesítményük részben a termékfejlesztésen, legnagyobb részt azonban azon múlik, hogy a Brokernet és a Consequit mennyire tudják hatékonyan értékesíteni ezeket a jó drága életbiztosításokat, amelyek egy év után úgy csináltak 2 milliós egyszeri befizetésből 1,8milliót, hogy olyan kötvényalapba fektettek, ami elég jól teljesített tavaly, de hát ugye a jó magas költségek után ennyi maradt.
A unit-linked átverés, 3-4 év befizetése csak költség, a lehető legdrágább pénzügyi szolgáltatás ez az életbiztosítási típus.
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 2013 első félévében 399 millió forint adózás utáni veszteséget szenvedett el, ami 2 milliárd 97 millió forintos javulás a megelőző év azonos időszakához képest.
"A teljes átfogó jövedelem 414 millió forint veszteség, amely a nehéz piaci helyzet ellenére továbbra is összhangban áll a vezetőség várakozásaival és azzal a deklarált üzleti céllal, hogy 2014-re a kibocsátó a magyar számviteli törvény szerint számított eredménye alapján nyereségessé váljon" - áll a jelentésben.
A csoport bruttó díjbevétele 1 százalékkal maradt el a tavalyi év azonos időszakától, 10,166 milliárd forintot tett ki, az életbiztosítási ágé 16 százalékkal csökkent, a nem életbiztosítási szegmensé 93 százalékkal emelkedett.
Az egész cig biztosító egy hulladék cég, és nem azért mert veszteséges, hanem mert a termékei, az összes biztosítása szemétbe való, az összes szolgáltatása egy nagy átverés.
Az E-Star volt már 12 000 is, jó cég volt az, csak hát nem volt tűzközelben, ez nagy hiba volt. A CIG remélem beesik 200 alá, mert fundamentálisan túlértékelt jelenleg.
Már kinek? Nekem nem volt ilyenem,mondjuk e-starnal jobb lett volna,ez csak negyedelt ;) Haverom jegyzett 930-on egy bank igazgatóval szokott wakeboardozni (multkor azt találtam mondani vízisí--megsértődött,hehe),szólhatott volna neki hogy átbaszás az egész ;)
Ha jól emlékszem bevezetéskor 5 évet határoztak meg célként erre a profittermelés beindulására. Ebből eltelt a fele kb. Ha ezt sikerül úgy megvalósítani, hogy nagyon drasztikus tőkebevonások nem kellenek , nem hígul a sokszorosára a részvénymennyiség akkor azért a piac egy kicsit komolyabban fogja venni ezt a céget. Mert ott akkor azért már van egy mozgástér.
Kérdés az, hogy gondolkodnak az alapítók egy jó mutyizás, vagy 30 év múlva egy nagy biztosító legyen Mo-n ez a cég.
Az a része a sztorinak rendben van szerintem, ha a termékek jól vannak kitalálva akkor azon a biztosító összességében nem fog bukni.
Az is rendben, hogy egy ügyfélállománynak azért van egy értéke.
Ami a nagy kérdés és az egészben lényeg (feltéve, hogy valóban egy komoly céget akarnak belőle összehozni) , hogy mennyi idő alatt lehet olyan állományt összeszedni ami már fedezi a költségeket, illetve profitot hoz.
Az baromira nem mindegy mert ezen múlik, hogy mennyi tőkét kell még bevonni, mennyi új részvény kell. Pl 10 év múlva is tengődik és közben a részvény állomány a mostani ötszöröse akkor gáz van. :) Elvileg ez nem érdeke azoknak akik ezt összehozták mert úgy az ő csomagjuk is leértékelődik. Persze láthatsz bőven ellenkező példát a béten is mutyi céllal bevezetett cuccoknál.
Amúgy azért kérdeztem, mert én sokkal előbb el tudom képzelni, hogy szakmai tévedés legyen a cikkben, különösen hogy egy kockázattal pl ne számoljon, mint azt, hogy szándékos pr legyen beragadt pozícióra. De hát zsigerből jön ez, végül is mind a magyar piac, mind az alapkezelők szerte a világon rászolgáltak erre. Nekem végül is mindegy, se a CIG, se az OTP, se annak az alapkezelője nem a szívem csücske, már az e-star sztori miatt sem, csak érdekelt volna, hol a hiba a gondolatmenetben, ha van.
számolgatni soha nem felesleges szerintem, csak max más felülírja a dolgokat.
Pl egy súlyos átbaszás ahogy írtad.
Ha rendben mennek a dolgok akkor folyamatosan bővülnie kell , először 0 szaldós, aztán egyre nagyobb nyereséget kell termeljen. Jó ötlet szerintem az, hogy "magyar" biztosító, csak hát ezt felépíteni ebben a környezetben, az emberes feladat lehet. Ha meg elmegy mutyi irányba akkor sztornó az egész.
Az hát, a szakmai részhez innen nem sokan tudnak hozzászólni, innen a reakciók.
Viszont mivel a magyar dolgok sokszor nem is az ilyen jellegű gondolkodáson, hanem valami súlyos átbaszáson dőlnek el, simán lehet, hogy végül is azok látják jól, akik szerint felesleges számolgatni, úgyis valami csalás van a háttérben, ami mindent felülír.
Kérlek oszd meg, mekkora tulajdoni hányadról van információd az OTP Alapkezelő részéről.
Illetve még az is kérdés, hogy mikor éri utol ez az állami terjeszkedés ami most pl a Takszövöknél napirenden van.
Beleillene ebbe az , hogy az állam egy magyar biztosítóban is komoly tulajdonrészt szerez.
Nem lehet kizárni ezt majd később. Ami vsz nem biztos , hogy olyan hű de jó hír lenne, részletektől függ.
Kritikát nem bírja a mostani rendszer az mindegy , hogy építő jellegű esetleg vagy sem.
Ami vsz még egy kockázat szintén a magyar viszonyokhoz köthető, hogy időnként lecsap egy extra különadó és olyan dolgok, hogy hipp hopp biztosítások adókedvezménye eltűnik stb.
Ez egy induló cégnek pénzügyi területen úgy hiányzik mint üvegesnek a hanyattesés kb . :) Egy Otp lerázza ezt magáról különösebb nagy sérülések nélkül, de egy olyan cég amit fel kell építeni most kezd ott az ilyen témák gondot okozhatnak.
már nem annyira, Zsiga rosszat szólt